Hoppa till sidans innehåll

Projektbeskrivning - hoppgrop i Mohedas nya sporthall

01 SEP 2020 08:39
Resan mot en hoppgrop i ATA-hallen.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2020 08:39

Projektbeskrivning

2017 började vårt projekt med att anlägga en hoppgrop i den nya sporthall som kommunen beslutat att bygga i Moheda. Efter många möten och diskussioner med lokalpolitiker från alla partier och inte minst våra kommunalråd, lyckades vi tillsammans få till en utformning av sporthallen som passade så väl skolan som idrottsföreningarna. Under projekteringstiden arbetade föreningen aktivt med att skaffa sponsorer och bidragsgivare till hoppgropen och det vikbara golv som skulle täcka densamma.

 bygge

Bildtext: När bygget väl drog igång i januari 2019 var hoppgropen bland det första som gjöts

Att söka bidrag var nytt för några av oss i projektgruppen. Vi fick snart lära oss att det krävdes en hel del arbete för att få några bidrag beviljade. Parallellt sökte vi en huvudsponsor som kunde tänka sig att stötta alla de idrottsföreningar som såg fram emot att få flytta in i den nya sporthallen. Vi vände oss först och främst till Mohedas största arbetsgivare ATA Timber. ATA:s ledning med Rosemarie och Roger i spetsen ville gärna vara med och stödja de fyra idrottsföreningarna och tackade ja till förslaget. Som ett bevis på ATA:s stora sponsring över 10 år, så pryder nu ATA Timbers logga fasaden ovanför sporthallens entré.

 ATA-hallen

Bildtext: ATA Timber, Mohedas största arbetsgivare och huvudsponsor

När så bygget närmade sig sitt slut och det planerades invigning av hallen, så bryter Coronapandemin ut. Den planerade invigningen sköts på framtiden och så väl skolidrott som idrottsföreningarnas aktiviteter förlades till största delen utomhus för att minimera risken för smittspridning. Ännu har vi inte sett slutet på denna pandemi, men vi hoppas att den kommer snart så att vi kan visa upp vår fina sporthall för alla idrottsintresserade.

I skrivande stund håller vi på att avsluta byggprojektet och samtidigt dra igång höstens gymnastikträning för barn och ungdomar, samt motionspass för motionärer i alla åldrar. Vi hoppas att hoppgropen kommer skänka stor glädje till alla gymnaster och skolbarn i Moheda och Alvesta kommun.

Vi vill rikta ett stort tack till alla sponsorer och bidragsgivare. En tavla kommer att anslås i entréhallen på sporthallen där ni som hjälpt till och stöttat kommer att hedras väl synligt i anslutning till kiosken. I entréhallen finner ni även skyltar som visar att vårt projekt har fått bidrag från Jordbruksverket och EU, samt Riksidrottsförbundet genom SISU och Gymnastikförbundet.

Väl mött i Mohedas sporthall ATA-hallen.

Moheda Gymnastikförening Augusti 2020

Skribent: Cecilia Lundkvist
E-post: Adressen Gömd

 

Logotyp

Vi finns på Facebook -

Moheda Gymnastik Förening

 

Vi har FAR utbildade ledare 

 

gymix

 logga

 

Stort tack till våra sponsorer!

 

Horda Jersey litenICA Grytan OJMH 

VIDAmoheda

DirektenXL ByggJärnia Oljeshejkerna Johnsson med Röd gul bakgrundAlvesta Bokhandel   Lottas Ateljé Eddes modeMoheda Golv AB

 

Erelts Rörservice AB Henriks Plåt & Montage  Kämpes Husvagnsservice

 

 

Klondyke Markprodukter Alvesta 

Postadress:
Moheda GF - Gymnastik
Östra järnvägsgatan 22
34261 Moheda

Kontakt:
Tel: 0705215485
E-post: This is a mailto link

Se all info