Hoppa till sidans innehåll

Omstart i damallsvenskan

2018-01-07 12:30
Mölndal bandys damlag avslutade året 2017 den 17 december med bortaseger mot Sunvära. Idag startar serien om mot Villa U hemma kl 1600. Vi träffar tränare Martin Lindberg och pratar om resultaten så här långt och förväntningarna på resten av serien.
  • Uppdaterad: 2018-08-21 23:19

Senaste matchen 17 december, det är ett långt uppehåll?

- Verkligen! Som vanligt alldeles för långt. I grund och botten hänger det ihop med att vi spelar alldeles för få matcher inom dambandyn. I vår serie spelar vi 12 matcher. Det i sin tur beror på att det finns för få lag inom dambandyn.

Vad har ni gjort för att hålla igång?

- Vi har tränat på som vanligt de dagar när det inte varit helgdagar. Några har varit bortresta och skött träningen på egen hand men nu sista veckan var alla tillbaka.

Fem matcher hittills och bara en seger. Hur ser du på första delen av säsongen?

- Vi har haft lite för dålig utdelning poängmässigt jämfört med spelet. Om vi börjar med defensiven känns det som vi hittat rätt med vår taktik och våra positioner. Vi har en stark defensiv där alla vet sina roller. Vi har flera spelare förutom backarna som är grymt starka i defensiven, där kan vi nämna Stephanie Storme, Cajsa Hult och Caroline Pettersson. Alva Lindberg som back har varit stabil och gör riktigt bra ifrån sig med sitt lugn och sin skicklighet att läsa spelet. Moa Liljendahl, junior har tagit stora steg och imponerar med sitt mod. Vi har dessutom fått in två nya starka defensiva spelare i form av Josefin Andersson och Marie Jennesjö. Tyvärr åker Marie tillbaka till Norge för att slutföra sin utbildning men är tillbaka till nästa säsong. Å andra sidan har vi nu vår bästa back, Desire Kyrk, tillbaka. Desire har missat de fem första matcherna då hon varit i Indien på utbildning. Tittar vi på målvaktsidan är vår målvakt Emmelie Gahnström i stort sett ett nyförvärv då det är hennes första säsong mellan stolparna. Emmelie gör det riktigt bra och blir bara bättre och bättre.

- Tittar vi på offensiven är det kanske där vi har störst utvecklingspotential. Vi har genomgående gjort för få mål på de chanser vi haft. Vi måste få fler att bli mer inblandade. Hörnor måste vi också bli bättre på. Vi har bra skyttar men har svårt att få till skyttet vid hörnorna. Vi har starka offensiva kort i form av skridskoåkare, skyttar och spelskickliga spelare, vilket vi gång på gång visar under våra träningar. Där pratar vi kanske i första hand om Amanda Andreasson, Anna Gustafsson, Tilda Andersson, Cajsa Hult och Alice Hellström. Amanda har offensivt börjat säsongen bättre än på länge och går sällan mållös från matcherna. Bland juniorerna är det framförallt Ebba Carlsson och Ellen Frisk vi tror mycket på. Ebba har en bra blick för spelet och varvar spel i damlaget med spel i P16 och med innebandy. 

- Om vi istället tittar på resultaten hittills, kan vi bara konstatera att vi spelat fem matcher, vunnit en och förlorat fyra. Vi har haft ledningen i två av dom matcherna vi förlorade. Vi borde nog vunnit mot Villa U borta där vi straffades då vi inte satte våra chanser. I matchen mot Västerstrand möter vi seriens bästa lyrlag på en sjöblöt plan i ösregn, där förlorade vi klart. I matchen mot Surte tappar vi spelet i andra halvlek då planen blir svårspelad av ett rejält snöfall, där borde vi haft med oss en pinne. I matchen mot Tranås är vi egentligen inte spelmässigt med av någon anledning och förlorar rättvist. Sammanfattningsvis, lite för få poäng jämfört med spelet.

Sju matcher kvar, hur ser du på fortsättning?

- Resultaten hittills tyder på att alla matcher även fortsättningsvis kommer att vara jämna, alla kan slå alla. Alla lagen kommer att bli starkare och starkare defensivt vilket kommer att kräva att vi utvecklar vår offensiva förmåga. Tranås verkar hittills, kanske något överraskande vara lite starkare än övriga lag och där måste vi hitta en nyckel att fånga upp deras raka och kvicka spel. Villa, som spelar med sitt reservlag kommer att vara på lite olika nivåer från match till match beroende  på vilka elitseriespelare man tar med. I stort sett hela deras elitserietruppen är tillgänglig utan restriktioner då huvuddelen av Villas elitserietrupp inte nått senioråldern ännu. I kommande matcher Västerstrand, Sunvära och Surte kommer det som vanligt att handla om taktik, inställning och dagsform, dvs jämna nagelbitarmatcher.

Match idag 1600 mot Villa, hur går det?

- Helt övertygad om att det kommer att bli en bra match. Verkar bli bra förhållanden och vi har två spelskickliga lag. Känner att vi har en go känsla i laget och att det egentligen inte spelar någon roll vilka spelare som Villa kommer med. Tror på seger till oss.

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till!

Epost: Adressen Gömd

 

Matchrapportering- Live!

Stötta din förening!

 


Antal besökare
Online:
Idag:
Vecka:
Månad:
Totalt:

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info