Hoppa till sidans innehåll

Dam: AIK borta

13 FEB 2021 08:08
Kl 1500 på lördagseftermiddagen spelar damlaget sin näst sista seriematch i årets Elitserie. Laget möte AIK borta i den för säsongen nybyggda skridsko- och bandyhallen i Gubbängen i södra Stockholm.
  • Skapad: 13 FEB 2021 08:08

När lagen möttes på Åby för ganska precis två månaders sen drog AIK det längsta strået med seger 3-1 efter ett straffmål, ett hörnmål och ett spelmål av AIK.

- AIK spelade som vi hade förväntat oss i den matchen, säger lagledare Martin Lindberg. Högt tempo när dom vinner boll och försökte gå direkt. Bollskickliga spelare som inte gärna spelar hem. Tycker att vi gjorde en riktigt bra försvarsmässig match.

AIK har efter den matchen stått för bra insatser blandat med mindre bra insatser och återfinns på en klar slutspelsplats på tredje plats i tabellen bakom suveränerna Villa och Västerås. I AIKs senaste match mot Skutskär blev det knapp vinst med 5-4. I matchen gjorde Frida Rutqvist comeback i AIK-tröjan efter att för bara två månader sedan ha blivit mamma. Frida anses vara en av Sveriges absolut bästa med många landslagsmeriter.

- AIK har många duktiga spelare som själva kan avgöra matcher, bra skytte och fart under skridskorna säger lagledare Martin Lindberg. Men vi har läst på bra och jag har svårt att se att AIK har någon överaskning att komma med.

Mölndal är inför matchen på en sjätte plats i tabellen med två matcher kvar. Lag 1 och 2 går direkt till semifinal samtidigt som lag 3-6 kommer att få spela kvartsfinal. I tabellen skuggas Mölndal av Skirö med 2 poäng mindre än Mölndal och sämre målskillnad. Mölndal och Skirö möts i sista omgången på Åby.

- Vi har allt i egna händer vilket känns som en enorm framgång denna första säsong i Elitserien, säger Martin Lindberg, men allt hänger på hur vi presterar i de två matcherna som är kvar.

- Mot AIK har vi chans att sno någon poäng om alla har en bra dag och presterar på topp, då är vi klara för slutspel direkt säger tränare Martin Lind till Mölndalsposten.

Skribent: Webmaster
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info