Hoppa till sidans innehåll

Dam: Bortavinst mot Sandviken

10 JAN 2021 18:39
Damlaget tog på söndagen revansch mot Sandviken genom seger med 4-7 i Göransson arena, efter paussiffrorna 3-5. Mölndals mål gjordes av Regina Nilsson (2), Amanda Andreasson (2), Astrid Rosengren, Tilda Andersson och Caroline Pettersson.
  • Skapad: 10 JAN 2021 18:39

Vi träffar tränare Martin Lind och några av spelarna efter matchen.

Martin Lind tränare för Mölndal, seger med 7-4 borta mot Sandviken, hur känns det?

- Känns väldigt bra, idag visar vi verkligen att vi hör hemma i Elitserien. Vi gör 7 mål vilket inte heller hör till vanligheterna. Det känns fantastisk fyller Sara Adolfsson på, känns kul att kunna göra en så bra match mot ett lag som vi fightas med i serien och har möjlighet att ta poäng mot. En riktigt bra moral och kämpainsats från hela laget och att vi orkar hålla i det hela vägen.

Sara Adolfsson comeback efter två matchers avstängning, hur kändes det, för egen del?

- Jag är väl kanske den som skulle haft mest fart i benen idag, men kom igång så småningom. Jag var verkligen taggad att spela idag efter att ha sett matchen från läktaren igår.

Två mål i baken tidigt, Martin, vad tänkte du då?

-Att jag går sönder, 15 minuter tidigare står jag och pratar om hur viktig inledningen av matchen är. Kändes inte alls bra, deras första mål är ett lyft som vi pratat om men släpper spelaren som kan rycka ifrån och göra 1-0. Och deras 2-0 mål är ett skott utifrån där vi inte heller är riktigt med.

Men ni kommer tillbaka genom Regina Nilsson som öppnar Mölndalsmålskyttet genom att sätta en vänsterhörna med en perfekt träff. Regina berätta om hörnmålet!

KOmmer inte riktigt ihåg men det var ett… hörnmål. Vi har tränat mycket hörnor vilket ger utdelning idag, bra inspel på alla hörnor vilket hjälper till. Vid första målet får jag en perfekt träff och bollen går i mål.

Och kvitteringen strax därefter genom Astrid Rosengren.

- Astrid har verkligen växlat upp dom sista matcherna, alltid fart under skridskorna, vill ha mycket boll och idag var det ingen som åkte ifatt henne, säger Martin. Vid målet får hon ett utkast av Ellen, sätter fart, driver förbi motståndarna och sätter bollen. Riktigt starkt gjort!

Mölndal tar ledningen med 3-2 efter 30 minuter genom Caroline Pettersson med ett skott utifrån efter en bra period av Mölndal. Någon minut senare betalar sig Mölndalspressen genom ytterligare en hörna som Amanda Andreasson sätter i mål.

- Jag får ingen perfekt träff men bollen letar sig på mål och går in, säger Amanda.

Sandviken väljer att ta timeout i 32:a minuten. I 36:e minuten, tvingas Ellen Ahrnberg till en fällning av en fri Sandvikenspelare vilket resulterar i utvisning och straff. Den efterföljande straffen sätts säkert bakom Ellen och ställningen är 3-4. I nästa minut är det ny hörna till Mölndal som även den sätts i mål av Regina Nilsson. Då är det nästan 10 minuter kvar av halvleken, vad tänker du då Martin?

- Vårt spel är inte riktigt hundra efter deras timeout så jag är inte speciellt lugn. Alltid skönt att leda men just då vill jag helst att domaren skall blåsa för halvtidsvila. Vi får även Tilda Andersson utvisad efter vårt sista hörnmål så dom sista minuterna spelar vi med reducerat manskap.

Och vad säger ni till varandra i pausen?

- Att dom lyfter väldigt mycket och att vi måste ha koll på deras spelare som svänger in i banan för att ta lyften, att halvorna måste ligga nära dessa spelare. Vi säger också att vi har matchen och att vi inte kommer att ge oss. Vi gör även en liten förändring i backlinjen för att ligga mera rätt när lyften kommer.

Och i andra halvlek tar ni ledningen i 55 minuten till 3-6 genom Amanda Andreasson.

- Mitt andra mål är ett långt utkast från Ellen, jag låter dom ta ner bollen, snor den och går runt försvaret, jag tänker att jag skall skjuta när jag kommer in i straffområdet men drar försvararen istället blir helt fri och lägger bollen tillbaka i det hörn som målvakten kommer ifrån.

Sandviken försöker komma tillbaka i matchen och får i 63:e minuten en straff som sätt i mål till 4-6. Därefter böljar spelet fram och tillbaka, med flera hörnor för Sandviken men Mölndals hörnrus som har varit riktigt vasst i flera matcher firar återigen framgångar.

- Vi har verkligen fått till vårt hörnrus på ett bra sätt! Stort eloge till tjejerna som gör det fantastiskt bra. Sandviken övergick efter ett tag att köra varianter men hade ingen lycka med det heller, säger Martin.

Mölndal har flera kontringsförsök som kan resultera och även ett antal situationer där Mölndal borde fått med sig straff, bl.a. blir Tilda neddragen i straffområdet men domaren ger bara frislag till Mölndal. I 85 minuten, får Tilda bollen igen, denna gång av Sara Adolfsson och dribblar sig igenom Sandvikenförsvaret och rullar bollen i mål, 4-7 till Mölndal.

I 89:e minuten blir det straff till Mölndal efter det att Regina Nilsson blivit nedragen i straffområdet. En straff som slås av Amanda Andreasson och som Sandvikens målvakt räddar med en mycket bra räddning.

Strax därefter blåser domaren av matchen och seger till Mölndal!

Vad är det som avgör idag?

- Tycker vi är bättre än dom idag, vi har en härlig fart ibland, många som vill ha boll, säger Martin. Sen är det oerhört starkt att komma tillbaka efter 2-0 i baken tidigt, det var något vi pratade om innan, just inställningen och att köra hela vägen. Sandviken lyfter oerhört mycket idag vilket jag tror gynnar oss. Sandviken är ett bra lag med många oerhört duktiga och tekniska spelare och borde nog gynnas av att spela bollen mera längs isen. Sara fyller i. Vi har bestämt oss från början, att alla skall göra jobbet. Vi har en liten svacka i mitten men vi tar oss i kragen och tar tag i spelet igen. Det är verkligen en laginsats, alla är delaktiga, bra fart, vill ha boll

Är det några som sticker ut idag?

- Helt klart en laginsats! Men kul att våra offensiva spelare som skall producera mål gör det, härlig form just nu på Regg, Tilda och Astrid. Även stark match av våra defensiva mittfältare och Elin på libron gör återigen en bra insats, Dess på backen plockar många lyrbollar i andra halvlek. Kul även att Ellen fick en assist idag, hon är verkligen duktig på dom lite längre utkasten, avslutar Martin.

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till i matchen borta mot Villa nästa lördag.

Intervju med Caroline Pettersson efter matchen

Livesändning från matchen på facebook

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd

 


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info