Hoppa till sidans innehåll

Dam: Förlust mot AIK

12 DEC 2020 21:32
Damlaget förlorade hemmapremiären på Åby bandybana i årets elitserie. På lördagseftermiddagen vann det förväntade topplaget AIK med siffrorna 1-3 efter 0-1 i paus. AIK vann rättvist men Mölndal gjorde försvarsmässigt en bra insats över 90 minuter
  • Uppdaterad: 12 DEC 2020 21:32

Efter matchen träffar vi lagledare Martin Lindberg och för dagen backen Amanda Andreasson.
Förlust mot AIK med 1-3, vad tycker ni om matchen?

- AIK spelade som vi hade förväntat oss, säger Martin Lindberg. Högt tempo när dom vinner boll och försöker gå direkt. Bollskickliga spelare som inte gärna spelar hem. Tycker vi gör en bra försvarsmässig match. Elin Adolfsson spelare libro från start idag och tillsammans med övriga laget gör hon en riktigt stark försvarsinsats.

- Tycker det var en rolig match, fortsätter Amanda. Vi visste att AIK skulle ha mycket boll och att vi skulle försvara oss mycket men tycker vi gör det bra!

Ta oss igenom matchen!

- AIK börjar bra, har mycket boll och söker lägen, säger Martin. Vi är ändå med, många spelare på rätt sida boll och vi tar kampen på mitten på ett bra sätt. Lite att vi överlastar lite väl mycket i försvarspelet och lämnar ytan där bollen inte är. AIK gör tyvärr mål på sin femte hörna. Ett bra rus, lite strul, bollen studsar och på returen kan en av AIKs ryskor få in bollen. Under halvleken har vi några halvchanser vi borde förvaltat bättre, men vi är inte tillräckligt modiga när vi kommer, och väljer ibland pass istället för avslut eller att utmana. Efter 30 minuter blir det dessutom lite chansartat då isen blir sträv och bollen börjar studsa. Ellen gör en stark halvlek med flera bra räddningar.

Och andra halvlek?

- Vi har en bra känsla i pausen, säger Martin, men påminner oss om att det hade vi mot Västerås och Skutskär också och får i dom matcherna snabba mål mot oss som förstör dagen. Trots det snacket är vi inte med när AIK får fram bollen efter vårt avspel till en helt ren spelare på vänsterkanten som kan kliva in och sätta 0-2 efter 25 sekunder.

- Där var vi inte alls med säger Amanda, vi låg alldeles för långt från den spelaren, tror inte att någon såg henne.

- Efter det börjar vi slå långt, fortsätter Martin, då isen inte alls inbjuder till bra spel då det duggar lätt. Mycket kamp hela halvleken och bitvis lite stökigt. Ellen som gjort en mycket bra första halvlek räddar en straff då Elin blir utvisad, samtidigt har vår vänsterhalv utgått och en av våra backar lämnar plan för behandling. Lite rörigt då men tjejerna som kliver in på dessa platser gör det riktigt bra, Lovisa, Vilma och Ronja. Amanda hoppar runt lite under denna period och spelar libro, back och halv.

- Lite ovant både med back och libro säger Amanda.

- Tyvärr får AIK en straff till i senare delen av matchen. Straffen går i mål och AIK har en 1-3 ledning sista tio. Vi försöker slå långt och chansa lite i slutet av matchen men lyckas inte få till något riktigt tryck, kanske att vi skulle chansat med fler spelare offensivt i slutet. Men vi räcker inte riktigt till och AIK vinner matchen.

Spelade AIK som förväntat?

- Ja det tycker jag, säger Amanda, AIK vänder snabbt, försöker gå direkt, överlastar och har kanske lite tendenser till bolltapp på mitten.

Och som helhet, är ni nöjda eller missnöjda?

- Det grämer lite att vi inte lyckas få något tryck på slutet, är det någon match vi ska ta poäng mot AIK så är det precis en sådan här match, mycket kamp, vi byter liite boll med varandra och det studsar lite som det vill därute. Men AIK var klart bättre så egentligen inget att säga om det rättvisa i resultatet, avslutar Martin.

Och nu ett lite längre uppehåll innan annandagsbandy mot KS på bortaplan.

- Precis, det blir bra med ett uppehåll nu, vi kan träna ikapp lite på stor is och riktigt ladda för derbyt mot KS.

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till i nästa match.

 

 

Intervju med Amanda Andreasson


Highlights från Sportbladet

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info