Hoppa till sidans innehåll

Dam: Förlust mot AIK

13 FEB 2021 20:00
På lördagseftermiddagen förlorade Mölndals damer med 3-0 borta mot AIK i Gubbängens bandyhall efter halvtidsresultatet 1-0.Mölndal ställde upp med samma manskap som förra helgen men formerade sig på ett annorlunda sätt än tidigare.
  • Skapad: 13 FEB 2021 20:00

- Vi hade ändrat lite på några positioner då vi verkligen ville utnyttja spelarnas styrkor på ett optimalt sätt, säger Martin Lind.

Mölndal hade bland annat plockat ner lagets skyttekung Regina Nilsson från anfallet till en mittfältsroll.

- Tycker Regina löste uppgiften på ett bra sätt, säkert spel i defensiven, mer boll än i tidigare matcher och mer delaktig i spelet på banan än i tidigare matcher, fortsatta Martin.

Även systrarna Adolfsson hade lite annorlunda roller än i de tidigare matcherna. Elin tillbaka på backen och Sara tillbaka på libropositionen.

- Jag tycker att vi gör en bra match, säger Sara, alla var verkligen påslagna idag och vi jobbade bra tillsammans.

Trots ett bra försvarsspel kom AIK till flera avslut och Ellen Ahrnberg visade tidigt varför hon i somras blev uttagen i landslagets bruttotrupp. Ellen svarade för en stabil insats matchen igenom och svarade för några riktigt svettiga räddningar i världsklass.

- Får verkligen hjälp av många idag vilket gör att vi har en bra defensiv och då är det lätt att vara målvakt, fortsätter Ellen, många som täckte upp för varandra och vi tvingade AIKs skyttar att skjuta utifrån.

Trots ett bra spel, saknas det där lilla extra framåt vilket gör att Mölndal idag inte gör något mål.

- Vi är inte tillräckligt rejäla när vi kliver in mot straffområdet, vi skjuter från lite för långt håll och söker ibland passning när vi bara hade behövt kliva på, säger Regina Nilsson.

Mölndal har en straff mot sig i första då Sara avvärjer ett friläge framför Ellen med slag mot motståndarens klubba med utvisning och straff som följd. En straff som en av AIKs skarpskyttar, Karina Lipanova skjuter utanför.

0-0 står sig till 42:a matchminuten då Mölndal tappar alltid giftiga Olga Bogdanova på Mölndals höger kant som kan trampa på och vinkelskjuta in ett lågt skott vid bortre stolpen.

- Synd att vi inte kan hålla 0-0 till halvtid säger Martin, men vi känner oss ändå väldigt stärkta i halvlek då vi vet att AIK är lite skakade då dom bara har 1-0. Vi ändrar ingenting men påtalar hur viktigt det är att verkligen se till att vinna andrabollarna i 2:a halvlek, då vi vet att det är dom bollvinsterna som ofta avgör denna typ av match.

I början på andra halvlek blir Elin Adolfsson utvisad på mittplan efter en konstig situation då en AIK spelare faller efter att spelarna trasslat in sig i varandra.

- Verkligen konstig situation, säger Martin, såg verkligen inte ut som en utvisning.

I slutet på utvisningen gör AIK 2-0 på en stökig situation där Ellen först räddar men där AIKs Linnea Larsson till slut kan få in bollen.

Efter 2-0 målet dröjer det tills den 90:e minuten innan AIK gör 3-0. Denna gång på straff då AIKs Diana Lipanova dribblar sig in i straffområdet via kortlinjen och blir inte stoppad innan hon fälls av Amanda Andreasson med utvisning och straff som följd. En straff som AIKs skyttedrottning Kristina Mashinskaya sätter i mål bakom Ellen. Ett resultat som visar sig bli slutresultatet.

- Tycker trots förlusten att vi fick med oss en bra känsla inför avslutningsmatchen mot Skirö avslutar Sara.

Mölndal har 8 poäng och skuggas av Skirö. Lagen möts på lördag i sista omgången och Mölndal har 8 plusmål att gå på vilket gör att kvartsfinalplatsen är säkrad vid vinst eller oavgjort samt vid förlust med mindre än fyra mål. Skirö går alltså till kvartsfinal om man vinner med 4-0 eller mer.

Intervju med Ellen efter matchen

Skribent: Martin Lindberg
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info