Hoppa till sidans innehåll

Dam: förlust mot Sandviken

06 JAN 2021 13:04
På lördagen förlorade damlaget hemmamötet mot Sandviken AIK med 1-4 efter 1-3 i paus. Mölndals mål gjordes av en pigg Astrid Rosengren. I och med förlusten ligger Mölndal kvar på en 6:e plats i tabellen och Sandviken ligger på en 5:e plats.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2021 13:04

Matchen startar i ett bra tempo och med flera chanser åt bägge håll. Sandviken spelar med hög press och laget ligger högt i utgångspositionerna. Efter 10 minuter får Sandviken en hörna som Sandvikens rutinerade lagkapten tillika hörnspeciallist Michelle Löfblad förvaltar.

- Vi är förvarnade om hennes skytte, och har haft ett riktigt bra hörnrus tidigare matcher men denna gång lyckas Sandviken förvalta hörnan, säger Martin Lind.

Strax efter hörnan blir Mölndals Caroline Pettersson utvisad en situation på mittplan där hon blir av med klubban och blir utvisad för slag.

- Jag försöker jobba ikapp och nå bollen men i den rörelsen tappar jag klubban och åker ut, säger Caroline.

I den 18 minuten jobbar Mölndal till sig en hörna som Regina Nilsson sätter i ena stolpen. I 22 minuten är det dags för ny Sandviken hörna, nytt inspel till Sandvikens lagkapten som rakar bollen mot mål, vilket överraskar annars duktige Ellen Ahrnberg i målet och Sandviken leder med 2-0.

- Otur, stället för 1-1 blir det alltså 0-2, säger Martin Lind

Trots två måls underläge är matchen är i stort sett helt jämn.

Efter 30 minuter lyckas Mölndals hörnrus stoppa bollen vid Sandvikens nästa hörna. Astrid Rosengren, får tag i bollen. Hon åker sen ifrån Sandviken spelarna och sätter resolut 1-2 fri med målvakten från en vänster position.

- Jag gör det jag ska. Jag gör ett mål men sen räcker inte det. Man är inte nöjd när man förlorar. Vi har stolpe ut idag, allihopa, men vi gör det bra ändå. Vi är nya i elitserien och är här för att lära men vi bjuder ändå upp till dans, så det är kul, säger Rosengren blygsamt, till Mölndalsposten.

- Astrid är bra idag, hon gör verkligen sin bästa match, hon är helt hänsynslös mot sig själv när hon får upp farten. Starkt gjort att sprinta ifrån Sandviken spelarna vid 1-2 målet, säger Martin Lind.

Ett par minuter senare har Astrid ett nytt läge som går precis utanför. I 39 minuten kontrar Sandviken på Mölndals vänsterkant, får till ett avslut som Ellen räddar men på returen är Sandviken spelarna hetast och slår bollen i mål.

I andra halvlek blir det mycket kamp med fördel för Mölndal som trots flera lägen inte får in bollen.

- Det skulle varit betydligt fler mål. Vi har chans att göra några till, helt klart. Vi måste våga bryta in i straffområdet mera. Men så är det, säger Martin Lind.

Istället blev det Sandviken som fick göra nästa mål i 60:e minuten. Återigen en kontring på höger sidan, där libron Elin Adolfsson åker med och ser ut att ha kontroll på situation, men där Sandviken spelaren bryter in i straffområdet från kortlinjen och avslutar i mål.

- Jag var övertygad om att bollen var ute när hon rundade mig vid kortlinjen, men svårt att veta vet när linjerna inte syns någonstans på hela planen, säger Elin.

Mölndal tar timeout efter 70 minuter och ändrar i laget för att få ökat tryck framåt.

- Vi tar bort libron och flyttar upp spelare. Tycker vi lyckas bra med det spelet. Bl.a. gör vår lagkapten Desire Kyrk några fina offensiva räder när hon får släppa sin defensiva backposition, men det vill sig inte riktigt i sista läget, säger Martin Lind.

Mölndal sliter och försöker få utdelning och en reducering de sista minuterna men lyckas inte och matchen slutar 1-4 till Sandviken.

- Vi har inte med oss flytet idag fast vi egentligen gör vår bästa match. vi har lägen men så petar dom in lite mål på hörnor och returer istället, säger tränare Martin Lind. Det var en jämn match. Tycker att alla som spelade idag gjorde en riktigt bra insats. Vi hade räknat med att vi skulle vara här och slåss. Det är ju det här laget vi tar sikte på i serien, fortsätter Martin Lind.

På söndag möts lagen igen, och då tror Astrid Rosengren att resultatet kan bli ett helt annat.

– Om vi bara vågar trycka på mer så kommer det gå bra. Vi har träningar i veckan, så vi kan bara förbättra oss. Det ska bli kul med revansch, säger Astrid till Mölndalsposten.

Bortamatcher på lördag och söndag, Skutskär på lördag och Sandviken på söndag.

- Spelmässigt inte helt optimalt men ekonomiskt och planeringsmässigt fördelaktigt, åker buss upp till Skutskär på lördag, sover i Sandviken och sen match på söndag. Vi ska verkligen gå för det och försöka få med oss några poäng från dom matcherna, avslutar Martin Lind.

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info