Hoppa till sidans innehåll

Dam: Förlust mot serieledarna

17 JAN 2021 10:42
Damlaget förlorade på lördagen bortamatchen mot Villa Lidköping BK med siffrorna 12-2 efter halvtidsresultatet 5-1. Mölndals mål gjordes av Stephanie Storme och Astrid Rosengren.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2021 10:42

- Vi är inställda på att försvara oss i en sådan här match, men hoppas även att få utrymme att spela vårt spel, säger Martin Lind i tv-sändningen innan matchen

Matchen börjar med att lagen känner på varandra och Mölndal har några lyft som sånär ställer till problem för Villa. I 5 minuten tappar Mölndal bollen på egen planhalva och Matilda Svenler får promenera fram till straffområdeslinjen och prickskjuter in 1-0 till Villa.

- Tyvärr är det vi som ger bort bollen och det kan man inte göra mot så skickliga spelare säger Martin.

I 10 minuten jobbar Desire Kyrk efter en uppåkning till sig en högerhörna. Mölndal har innan denna match klart lägst antal hörnor av samtliga elitserielag men ligger i topp vad det gäller effektivitet. Hörnan slås och Steff får en klockren träff som sitter i målvaktens vänstra kryss och studsar ut igen, tyvärr ett mål som domartrion, eller egentligen den assisterande domaren missar.

- Tur att det i slutändan inte avgör matchen men det är tråkigt att man missar ett så klockrent mål, säger Martin.

Och en olycka kommer sällan ensam, i den efterföljande kontringen, blir en Villa spelare neddragen i Mölndals straffområde med utvisning, straff och straffmål som följd.

- 2-0 istället för 1-1, kändes riktigt surt där, säger Martin.

I den 17 minuten tappar Mölndal boll på mittplan och Ida Friman utnyttjar det läget och tar sig igenom samtliga Mölndalsspelare innan hon lägger bollen i mål.

- Så fort vi tappar bollen när vi är på väg fram blir vi sårbara, sen kan man bara applådera Idas prestation, värdsklass, Säger Martin.

Villa har sen ett spelövertag och skapar ett antal hörnor, men utan resultat. Mölndal har mindre boll än Villa men ges ändå utrymme att vid några tillfällen vända på Villa. I 31 minuten tar Ebba hand om ett Villa bolltapp, sätter fart och blir nedgjord 10 m utanför Villas straffområde med frislag som följd. Återigen Steff vid bollen efter en pet av Sara, bra träff och målvakten tappar in bollen. Reducerat 3-1.

- Vi har ett bra skytte och Steff är en av våra spelare som nog skjuter hårdast av alla, det är kul att vi kan utnyttja det, och kul för Steff som blev bestulen på hörnmålet, säger Martin.

Villa utökar till 4-1 och 5-1 innan halvtidsvilan.

- 4-1 genom att vi går in i planen och möter motståndarna istället för att gå längs sarg. Ellen gör en bra räddning och sen en rensning rakt ut, till Tilda Ström som enkelt skjuter in 4-1.Strax därefter tar vi ner en lyra, Tilda Ström snor bollen tar sig in i straffområdet och fri med Ellen gör hon inga misstag, säger Martin.

I andra halvlek tar Villa över spelet mer och mer, går mera rakt på mål och skapar flera målchanser. Villa gör både 6-1 och 7-1 innan Caroline Pettersson i 60 minuten vinner bollen på mitten, lyfter ut den till Astrid i vänsterläge som skjuter ett bra vinkelskott som innebär reducering till 7-2.

- Ett bra mål! Bollvinst, lyft fram, skott och mål, vi hinner dessutom få fram flera spelare som stör målvakten i samband med målet, säger Martin.

Villa utökar sin ledning till 8-2 strax därefter och tar sen timeout.

- Villa startar efter timeouten med att ligga högt med tre spelare och då väljer vi att ta en timeout för att få vila lite och förändrar lite då en av våra halvor tvingas att kliva av men tyvärr hjälper inte det, säger Martin

- Tycker Villa har det mesta av matchen från det att dom gör sitt 8 mål i 75 minuten säger Martin. Tyvärr verkar vi inte orka riktigt sista kvarten. Villa kan göra 4 mål till under de sista 15 minuterna. Vi ger inte upp på något sätt men man ser att vi blir för trötta, både fysiskt och mentalt. Synd för det är absolut inget fel på vår inställning i matchen! Extra plus för Ellen i målet som gör några fantastiska ingripanden, även pluss för Dess som sliter hela matchen, gör några riktigt bra offensiva räder och fullföljer matchen trots att hon fick en rejäl smäll på vaden när hon åkte in i ena stolpen. Sen måste man beundra Villas offensiv, alla delaktiga, ser egentligen aldrig stressade ut och toppspelare på alla positioner, imponerande.

- Nu får vi träna på hårt och ladda ordentligt till matcherna mot KS om några veckor men först har vi Västerås på hemmaplan nu på lördag. Det blir också en utmaning, avslutar Martin

Intervju med Martin Lind efter matchen

Highlights från bandyplay.se

 

Skribent: Martin Lindberg
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info