Hoppa till sidans innehåll

Dam: förlust mot Skutskär

09 JAN 2021 22:16
Mölndal förlorar bortamatchen mot Skutskär med 7-4 efter 3-1 i paus. Mölndals mål gjordes av Regina Nilsson (2), Tilda Andersson och Desire Kyrk. Vi träffar Martin Lind, några minuter efter slutsignalen.
  • Skapad: 09 JAN 2021 22:16

Martin Lind huvudtränare för Mölndal, förlust med 7-4 borta mot skutskär och Skutskär startar bäst med mål redan efter 2 minuter. Vad tänker du då?

- Absolut inte den starten vi vill ha och nu i efterhand så svider det extra mycket med den starten.

Efter 2-0 till Skutskär har Astrid ett friläge, får bollen i vänsterposition vid mittplan, åker ifrån Skutskärförsvaret men missar dragning, när bollen skall sättas i mål. Strax därefter blir det 3-0 till Skutskär innan Mölndal kan reducera till 3-1 genom Tilda Andersson.

Martin Lind, berätta om målet.

- Tilda blir frispelad och driver in från vår vänstersida och rundar försvararen i Skutskär för att sedan bli själv med målvakten. Hon gör det hon ska och lägger bollen i mål.

Den första halvleken utmärks annars av skridskoslipning, både Mölndal och Skutskär har i halvleken skytteltrafik till skridskoslipningen. Denna trafik fortsätter i paus och då får även domarna hjälp med att slipa.

- Aldrig varit med om något liknande, säger Mölndals materialare Gunnar Wengström, det måste ha varit något på isen, eller i vattnet som gör att skridskorna tappar skäret.

- Inte jag heller, säger Martin Lind, under första halvlek är det en strid ström till bänken, vid ett tillfälle kommer tre stycken till bänken och säger att dom måste byta för att slipa. Går inte säger jag och pekar på fyra Mölndalsspelare utan skridskor på bänken. Men det var likadant för Skutskär.

Vad säger ni till varandra i pausen?

- Att vi ska förvalta bollen i situationer som uppstår i banan och inte bara slå i väg den. Snackar även en del om att vi aldrig ska ge oss och verkligen ge detta en chans att komma ikapp.

Efter en lite längre paus då domaren tillåter lagen att slipa färdigt är det Mölndal som kommer ut piggast, gör omgående 3-2 genom Regina Nilsson som tar ner bollen på volley och klämmer till på halvvolley från en vänster position. Trots Mölndals start ökar Skutskär i den 59 minuten på sin ledning till 4-2. Bara 4 minuter senare slår Regina Nilsson till igen på en hörnretur.

Då har ni 4-3 och tar sen timeout i den 78 minuten, vad säger ni då?

- Att vi ska gå för detta, vi startar i ett högre utgångsläge och flyttar upp laget samtidigt som vi börjar lyfta en del.

Bara några minuter efter timeouten släpper Mölndal till en åkning på Mölndals högerkant, och libron Elin Adolfsson blir ensam vid kortlinjen och drar på sig en straff och utvisning. Straffen sitter säkert i mål av Skutskärs Emma Ahlander, några minuter senare hörnmål till Skutskär genom samma Ahlander. Mölndal gör ytterligare ett försök att komma tillbaka genom att lyfta spelare högt i banan och på ett inspel styr Desire Kyrk in reducering till 6-4. Skutskär gör ytterligare ett mål innan domaren blåser av matchen.

Vad tycker du om er insats?

- Blandad känsla efter matchen, periodvis är vi bra och gör det vi pratat om innan. Men tyvärr gör vi en del tekniska misstag som resulterar i mål för Skutskär.

Vad är det som avgör till Skutskärs fördel idag?

- Dom är lite hetare i straffområdet och duktiga på fasta.

Match imorgon mot Sandviken, hur laddar ni om?

- Käk, sömn och lite gött häng. Räknar med att vi även blir lite boostade av att Sara Adolfsson är tillbaka efter sin avstängning.

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till imorgon.

Skribent: webmaster
Epost: Adressen Gömd

 


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info