Hoppa till sidans innehåll

Dam: Förlust mot SM-vinnarna

24 JAN 2021 10:59
Lördagens hemmamatch mot Västerås SK slutade med förlust och 7-1 till gästerna efter halvtidsresultatet 2-0. Mölndals mål kom på frislag i 89 minuten återigen genom Stephanie Storme.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2021 10:59

Matchen spelades i ett härligt vinterväder på Åby och startade som brukligt är med ett tidigt mål av motståndarna.

- Tyvärr sätter vi oss i ett trångt läge själva, Pass tillbaka till Elin som är uppvaktad, Elin får inte undan bollen utan VSK får ett öppet läge man inte missar, säger Martin Lind

Mölndal håller efter det inledande målet spelet väl uppe.

- Västerås har som väntat mycket boll. Tycker vi försvar oss bra och Ellen gör som vanligt ett antal grymma räddningar, säger Martin.

I 30:e minuten kontrar Västerås mot ett lite för utspritt Mölndal efter ett anfallsförsök. Västerås snabbskrinare Linda Lohiniva går på egen hand genom Mölndalsförsvaret och sätter 2-0.

- Vi blir lite för utspridda och lyckas inte fånga upp henne. Alltid svårt när vi tappar boll på väg framåt, säger Martin. Sen är det ju så att det är precis i den ytan centralt vi saknar en spelare då vi har en utvisad och vår defensiva mitt är på väg framåt i anfallet innan.

Efter 2-0 blir Mölndal lite mer tillbakatryckta. Mölndal får bara några minuter senare Tilda Andersson utvisad och spelar slutet av halvleken fortsatt med en man mindre.

- I paus är vi ändå ganska nöjda med första halvlek och vi känner att vi faktiskt har en rejäl chans att störa Västerås. Vi bestämmer oss för att försöka hota mera och undvika att vända ur på egen planhalva. Detta då Västerås tydligt kliver fram när vi vänder hem.

Tyvärr gör Västerås 3 snabba mål i början av andra halvlek.

- De tre snabba målen förstör vår dag idag. 3-0 kommer efter vårt frislag där vi spelar till Charlotte Selbeck som glider igenom, då våra spelare är på väg fram, 4-0 strax därefter där vi tappar bollen i en uppåkning mitt i banan. 5-0 kommer på ett frislag vid punkten efter det att vi tagit ett målvaktsutkast i straffområdet med varning på målvakten och 5 minuters utvisning som följd. (Mölndal fick en lagvarning i första och vid andra varningen bestraffas man med fem minuters utvisning).

Västerås växlar upp efter 5-0 och Mölndal får försöka försvara sig. 6-0 kommer tio minuter senare efter en läcker genomåkning av Malin Persson och som avslutas med en precis passning ut till Selbeck som trycker på och lyfter in bollen. Därefter kommer en period med som mest tre Mölndalsutvisningar, och en straff till Västerås som sätts i ribban.

- Vi får jobba hårt egentligen hela andra halvlek och tappar lite organisationen sista 20. Svårt att stå upp med som mest 3 utvisningar. Västerås har några bra lägen där Ellen gör några riktigt vassa räddningar.

På slutet skapar Mölndal några lägen framförallt genom vändningar då Västerås ligger högt med hela laget. Först Västerås som vinner bollen och får till ett riktigt vasst skott som Ellen räddar och bollen spelas undan från mållinjen. Västerås vänder hem lite slarvigt och där dyker Sara Adolfsson upp direkt från utvisningsbåset, vinner bollen, trycker ner mot kortlinjen och spelar in bollen till Meja Pettersson som lugnt tar emot och trycker bollen stenhårt i ribban.

- Starkt av Sara! Meja har ett riktigt vasst skott, trodde nog hon skulle sätta den men bra gjort ändå att komma till avslut uppvaktad av Västeråsförsvaret.

Typiskt nog vänder Västerås efter ribbskottet och sätter 7-0. Sista minuterna trycker Västerås på och Mölndal försöker ställa om. I 88 minuten vinner Meja boll på mittplan driver upp bollen och blir neddragen utanför straffområdet. Mölndal ställer upp och bollen petas till Stephanie som med en riktig kanon i krysset spräcker nollan. Några minuter senare blåser domaren av matchen.

- Bitvis bra match av oss, surt med inledningen av andra. Sen blir det svårt när vi har tre samtidiga utvisningar. Mycket bra match igen av Ellen i mål, bra av Ebba när vi flyttade ner henne på halven i andra. Även Steff tycker jag gör en bra match när hon kommer i sina offensiva åkningar från backposition. Nu laddar vi om igen och går in i den viktiga avslutningen av serien. Närmast två matcher hemma mot KS bandy och den första nu på lördag, avslutar Martin.

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info