Hoppa till sidans innehåll

Dam: Inför Kvartsfinalen

23 FEB 2021 20:23
Intervju med lagkapten Desiré Kyrk och tränare Martin Lind inför kvartsfinalen på fredag mot Skutskär.
  • Skapad: 23 FEB 2021 20:23

Desire Kyrk, lagkapten i Mölndal Bandys damlag, och Martin Lind huvudtränare, förra året allsvenskt cuppguld, serieseger och seger i elitseriekvalet mot söråker , och nu SM-Slutspel och kvartsfinal, hur känns det?

- Jag tror varken jag eller tjejerna förstår vad stort det här är och hur stolta vi ska vara, svarar Desiré. Håller med, kvartsfinal i SM-slutspel, det är stort för Mölndal som klubb, fyller Martin i.

Var det något ni trodde på̊ innan säsongen?

- Absolut! Målsättning har hela tiden varit slutspel, svarar Martin snabbt. Precis som du, coach lite kaxigt sa på upptaktsträffen till elitseriestarten, vi har haft en målsättning som vi fullföljde. Jag tror inte vi ser framgången just nu, då vi kommer från en säsong i allsvenskan där vi är vana att vinna. Skillnad från denna säsong med ett tuffare motstånd och flera tunga förluster, fortsätter Desiré

Vad är det som har gjort att ni har kommit hit?

- Vi nöjer oss inte. Vi vill inte hänga kvar i serien tack vare att den är låst, vi vill visa oss värda platsen bland landets bästa. När det verkligen gäller tar vi oss an uppgiften och gör vad som krävs för att plocka poäng i måstematcher, svarar Desiré. Det är många pusselbitar som fallit på plats. Bra försäsong, engagerade spelare och en tydlig målsättning, fortsätter Martin

Om vi blickar tillbaka på säsongen som varit, vilka höjdpunkter ser ni?

- Jag ser absolut vinsten mot SAIK som en höjdpunkt, där vi verkligen visar att vi är här för att stanna. Vi har flera olika målgörare och spelar som ett kollektiv som inte bygger på enskilda individers kvaliteter. Likaså senaste matchen mot AIK, där vi som historisk nykomling och tillsammans som ett lag gör det svårt för en klubb som historiskt alltid varit i toppen, säger Desiré. Vinsten på Annandagen mot KS, svarar Martin

Och AIK valde inte er utan Sandviken, hur ser ni på det, kändes det som, wow AIK vågar inte möta oss?

- Oavsett deras motivering till valet så ser jag det absolut som ett taktiskt val från deras sida. Att de valde det lag de anser sig ha lättare att plocka poäng på, säger Desiré. Jag är 100% säker, de kollar på tidigare resultat och baserar deras val på det, svarar Martin

Och hur ser ni på motståndet Skutskär, vilka styrkor och svagheter har dom?

- Skutskär har gjort en otrolig resa efter att i ett tiotal år legat vilande. Att på bara ett par år kliva upp och ta SM-guld är en respektingivande prestation! De sitter på en otrolig rutin i dessa sammanhang och det känns stort att få möta dem i kvarten, svarar Desiré. Skutskär har rutinerade spelare med bra fart under skridskorna med ett par farliga skyttar, fortsätter Martin.

Vad är det som kommer avgöra kvartsfinalerna?

- Inställning och förberedelser! Vi är i slutet av säsongen, mentaliteten och fysiken behöver hålla ihop i 2x90min. Vi har försprång med vår inställning som underdogs, medan de har ett rutinmässigt försprång, svarar Desiré. Resultat över två matcher, kommer att vara avgörande, fortsätter Martin.

Och hur är stämningen i truppen?

- Stämningen är på topp! Vi har haft den stora förmånen att ha ett socialt sammanhang trots pandemin och har därför uppskattat varandra på ett nytt sätt denna säsong. Vi har gjort resan tillsammans och vi fullföljer den tillsammans, säger Desiré. Jag håller med, stämningen är mycket bra, fyller Martin i.

Och er egen form hur känns den?

- Inga skadekänningar för tillfället så det är absolut den bästa formen hittills, svarar Desiré

Vågar ni gissa hur det går?

- Det blir vinst hemma och kryss borta, svarar Martin. Jag håller, vi tar hem det med vår inställning och vilja att fullfölja uppgiften. Vi vill skicka signaler till resten av bandysverige att Mölndal är i elitserien för att stanna, säger Desiré avslutningsvis.

Matchen spelas utan publik men livesänds av klubben på bandyplay.se

 

Skribent: Webmaster
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info