Hoppa till sidans innehåll

Dam: Inför Sandviken hemma

03 JAN 2021 14:57
Tisdagen 5 januari är det dags för damlagets 4 hemmamatch och 2 hemmamatch som spelas på ÅBY isstadion. Inför matchen har vi fått en intervju med nr 10 Tilda Andersson.
  • Skapad: 03 JAN 2021 14:57

10 Tilda Andersson en av lagets pålitligaste offensiva spelare nu över 100 matcher i Mölndals tröja. Du är en av lagets Mölndalsveteraner och säkert en spelare som andra klubbar varit intresserade av. Varför har du stannat så länge i Mölndal?

- Trivs verkligen bra både i laget och i klubben. Pluggar även på chalmers och trivs jättebra i Göteborg så för mig har det varit en självklarhet att stanna.

Allsvenskan alla tidigare säsonger och nu i elitserien, hur märks det?

- Stor skillnad. Inte bara att motståndet är betydligt tuffare utan även nivån på vårt egna lag och allt runt omkring. Jag tycker vi har bättre fokus på träningarna och tar det på lite större allvar, vilket vi märkt krävs på den här nivån. Men verkligen superkul med spel i elitserien, och speciellt kul att göra det med Mölndal.

Och laget ni spelar med i år, vilka kvaliteter tycker du att det har jmf med tidigare år.

- Jämför man laget som vi spelade med när jag gjorde min första säsong i Mölndal med laget vi har nu så är det en enorm skillnad. Vi har absolut en bit kvar till de bästa lagen men utvecklingen är enorm. Vi har blivit bättre på alla positioner, Säkrare på vad vi ska göra. Vi spelar en helt annan bandy och har hela tiden mindre delmål för att bli ännu bättre.

Och hur har det gått för laget hittills tycker du?

- Alltid svårt att vara nykomlingar. Stort steg mellan allsvenskan och elitserien och första säsongen är alltid svårast. Jag tycker ändå att vi presterat bra! Sen har vi inte haft stor is jättelänge och brukar alltid vara bäst slutet av säsongen så det kommer bara bli bättre och bättre. Men vi ska vara stolta över laget hittills även om jag vet att vi både kan och vill upp ännu mer i nivå.

Och vad tycker du att era styrkor är?

- Som jag nämnt tidigare så är vi starka i defensiven, en bra defensiv kommer tillslut även ge framgång i offensiven. Sen har vi defensivt haft svårt mot dom allra bästa lagen, kanske för att vi försöker få till ett eget spel, även mot dom bättre. En annan styrka vi har tycker jag är vår inställning. Att man varje match kan lita på att varje spelare alltid gör allt för laget. Det är otroligt viktigt i dessa tuffa matcher. Vi vill hela tiden bli bättre och det kommer vi få utdelning för.

Och för dig själv, är du nöjd med säsongen hittils?

- Jag tycker jag har haft svårt att hitta samma offensiva spel som jag hade förra säsongen med tanke på att motståndet är betydligt bättre. Men jag kommer in i det mer och mer och för mig handlar det om att få in i huvet att våga göra det jag är bra på. Men jag älskar att spela i elitserien så tror att lite rutin och tålamod kommer göra att jag snart trycker in lite mål igen även på elitserienivå.

Och vad tror du om matchen mot Sandviken?

- Kommer blir en otroligt rolig match med mycket kamp. Jag tror det kommer bli en jämn match och vi är sugna på att störa Saik i deras spel och även våga spela vårt egna. Superkul att möta ett lag vi inte möter så ofta! Tror dagsformen och inställningen kommer avgöra. Att vinna varje match i matchen, varje situation mot sin motståndare kommer vara viktig. Sen hoppas jag såklart på bra väder så det blir bra bandy!

Då tackar vi önskar lycka till mot Saik.

Matchen spelas utan publik men kan ses på:

https://play.staylive.se/molndalbandy/l/38251

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info