Hoppa till sidans innehåll

Dam: Inför Skirö hemma

17 FEB 2021 10:42
Lördag 1300 möts Mölndal och Skirö i en direkt avgörande match om en kvartsfinalplats. Vi träffar Sara Adolfsson och Martin Lind inför den avslutande matchen.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2021 10:42

Sara Adolfsson elitserieveteran med SM guld på meritlistan och vana att spela avgörande matcher frän SM slutspel. Hur kul ska det bli att spela mot Skirö på̊ lördag i en direkt avgörande match om vem som går till kvartsfinal?

Sara Adolfsson i matchen mot KS bandy i år

- Det ska bli väldigt spännande på lördag, det är utmanande och roligt att få spela matcher som betyder mycket.

Hur ser du på motståndet?

- Skirö är ett ungt, krigande lag som aldrig ger sig. De kommer göra det tufft för oss.

- Skirö var i SM final för F17 förra året, fyller Martin i, förlorade mot Kareby/Surte. Ett lag som spelat ihop i många år och väl samspelta. Men det är vi också. Vi har flera spelare som kan avgöra och vi har ett väl strukturerat och organiserat försvar med en av sveriges bästa målvakter.

Sara, hur förbereder man sig inför den typen av avgörande matcher?

- Det är nog väldigt olika från person till person. Jag tycker om att i förväg tänka genom matchen och olika situationer som uppstår. Sova bra, äta bra och se till att må bra.

Vad är det som är viktigt och vad är det som avgör i den typen av matcher?

- Viktigt är att tro på sin spelidé, ha tålamod i 90min+ och ge energi till varandra hela matchen.

- Det är viktigt att våga även i avgörande matcher, säger Martin. Vi har egentligen inget att vara rädda eller oroliga för, vi har allt att vinna och inget att förlora. Det är vi som är elitserienykomlingar och Skirö som är det etablerade laget.

Sara du inledde som libro, sen flera matcher som defensiv mittfältare. Nu senast mot AIK tillbaka på libropositionen. Är det stor skillnad?

- Jag trivs ju bäst på min liberoplats, det är där jag spelat större delen av mina elitseriematcher och det är där jag vet exakt hur jag ska göra. Elin har också gjort det jättebra, men hon är en ännu bättre back och jag är glad att vara tillbaka.

Sara och Elin Adolfsson i samband med Skutskärs guld 2019

- Både Elin och Sara är fantastiska libros, säger Martin! Ingen av ändringarna är för att någon gjort en sämre insats på någon position, Sara har gjort det väldigt bra på mitten med sitt lugn och sin rutin. Nu är Sara tillbaka på libropositionen då vi gjorde en ändring på mitten samtidigt som vi får ett bra tryck högre upp i banan med Elin som back.

Elitserienykomling och nu en fight om en sjätteplats, vad tycker dom om lagets insats hittils?

- Det är ett riktigt bra första år i elitserien. Det har varit lite toppar och lite dalar som sig bör första året, men överlag riktigt bra.

Avslutningsvis hur tror ni det går på lördag?

- Jag tror vi kommer göra en bra match, säger Sara. Vi hade en riktigt bra känsla efter matchen i Stockholm och går vi ut med samma spel så kommer det gå bra. Att gå vidare till slutspel första året vore stort!

- Vi vinner, avslutar Martin.

Förutsättningarna är att Mölndal har två poäng och 8 plusmål mer än Skirö. Vinner Skirö med fyra mål eller mer är det Skirö som tar platsen, alla andra resultat innebär en kvartsfinalplats för elitserienykomlingen Mölndal

Skribent: Webmaster
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info