Hoppa till sidans innehåll

Dam: Klart för kvartsfinal!

20 FEB 2021 19:24
På lördagen spelade Mölndals damlag 3-3 mot Skirö, efter halvtidsresultatet 1-2. Mölndals mål gjordes av Stephanie Storme, Caroline Pettersson och Tilda Andersson.
  • Skapad: 20 FEB 2021 19:24

I och med resultatet är Mölndal klara för slutspel och ställs i kvartsfinal mot AIK eller Skutskär. Slutspelsvalet görs 1000 på söndagen.

Mölndals tränare Martin Lind stack ut hakan redan i elitseriens upptaktsträff och meddelade att klubbens målsättning var en slutspelsplats.

- Ett realistiskt men tufft mål säger Martin Lind

Förutsättningarna inför dagens match var givna, vinst, oavgjort eller förlust med mindre än 4 mål skulle innebära att Mölndal säkrade en kvartsfinalplats, Skirö vinst med fyra mål eller mer skulle inneburit att Skirö tog hem den sista slutspelsplatsen.

Mölndal lyckades inte alls med sitt spel i första halvlek, istället var det Skirö som började bäst med mål redan efter 3 minuter.

- Vi startar inte bra, det blir alldeles tomt på mitten och Skirö kan slå in bollen efter en tilltrasslad situation i straffområdet, säger Martin Lind.

Efter 15 minuter drar Skirö på sig 2 utvisningar i snabb följd. Den ena med straff till Mölndal som följd. En straff som Stephanie Storme sätter till höger om målvakten.

- Verkligen ingen bra träff men det var skönt att se den gå in, säger Stephanie.

Bara några minuter efter straffmålet släpper Mölndal på nytt till ett farligt läge som efter ett inspel från Mölndals högerkant orsakar nytt stökigt läge i straffområdet där Skirö tillåts avsluta med 2-1 till Skirö som följd.

- Vi har alldeles för lite energi i första halvlek, Säger Martin Lind, jag förstår att det är svårt när det står en kvartsfinalplats på spel och Skirö samtidigt inte har något att förlora.

Skirö fortsätter att föra spelet och mest och bäst av spelet. 2-1 står sig tills domaren blåser för halvtidsvila.

- Det var nog länge sen jag var så besviken på en halvlek som jag ar idag, fortsätter Martin. I halvtidspausen tar vi ett snack vad vi egentligen vill, vill vi gå till kvartsfinal eller inte. Vi påpekar även några detaljer i spelet som absolut inte fungerat. Vi har under första halvlek konstant förlorat alla andra bollar vilket vi inte brukar göra.

Det ser ut som ett starkare och mer fokuserat Mölndal direkt efter halvtidsvilan.

- Vi håller ihop laget bättre och börjar vinna mer andra bollar och mera långbollar än i första halvlek.

Efter 60 minuter tar Skirö timeout och satsar mer framåt vilket gör att man blottar sig bakåt. Mölndal får fler och fler kontringar på långa bollar som spelas upp mot snabba och tekniska Ebba Carlsson. I 75:e minuten kastar Ellen ett av många långa utkast, ett utkast som Ebba tar ner, sprintar sig före sin försvarare och får till ett bra avslut i friläge men Skirös målvakt gör en riktigt bra räddning. Efter lite stök slår Caroline Pettersson till och lyckas trycka bollen i mål.

Bara några minuter senare tar Skirö ledningen igen genom ett snabbt anfall på kanten där nog både Mölndal och Skirö trodde bollen skulle studsa ut. Bollen sitter otagbart i bortre krysset efter en riktig kanon av Skiröspelaren.

Efter ytterligare några minuter är det dags för Mölndal igen. Denna gång genom Tilda Andersson som efter pass från lagkaptenen Desire Kyrk, sprintar ifrån Skiröförsvaret som ligger alldeles för högt i sin iver att göra ytterligare mål.

Resultatet 3-3 står sig till slutsignalen.

- Det känns riktigt bra att ha klarat vår målsättning även om denna match inte var vår bästa, säger Martin Lind. Nu får vi se imorgon vilket lag AIK väljer, vi hoppas dom väljer oss men egentligen kvittar det om det blir AIK eller Skutskär.

Skribent: Webmaster
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info