Hoppa till sidans innehåll

Dam: Läget i laget inför kvalmatchen

07 MAR 2020 15:23
Söndag 1300 på Ruddalen spelar Mölndalbandys damlag den första elitseriekvalmatchen mot Söråkers IF. Vi träffar lagkapten Desiré Kyrk och tränare Martin Lind efter sista träningen för att pejla läget inför matchen.
Foto: Fia Virkki
  • Uppdaterad: 07 MAR 2020 15:23

Elitseriekval, seriesegrare och vinnare av allsvenska dambandycuppen. Hur har säsongen varit?

-Desiré: Säsongen inleddes verkligen starkt med gott självförtroende genom segern i cuppen. Sen gick det lite tuffare med starten i serien där vi tappade poäng vi borde haft. Det var då vi var tvungna att sätta oss ner och ransaka oss själva, sätta upp nya mål och delmål. Därefter gick det bättre. Vi fullföljde grundserien med 8 vinster i rad.

-Martin: Resultaten har gått vår väg i år. Den stora skillnaden är att vi vunnit tighta matcher.

-Desiré: Verkligen!

-Martin: Det har vi inte gjort tidigare år.

Och ni har haft bra resultat hemma på Åby men nu ska er hemmamatch i kvalet spelas på Ruddalen. Tror ni att det påverkar något?

-Desiré: Jag tror inte att det påverkar nämnvärt. Nu har vi haft en träning där och återbekantat oss med areanan och fått känna på planen vilket känns som en stor fördel.

-Martin: Det är klart det påverkar. På Åby har vi varit strarka, framförallt i defensiven, men som Dess säger efter att nu ha tränat på Ruddalen är jag inte orolig.

-Desiré: Nej det ska vi inte vara, vi är väl förberedda och fokuserade oavsett var vi spelar någonstans. Man kan väl lugnt säga att vi är ett lag som är van vid olika förhållanden, speciellt efter denna vinter!

Hur är stämmningen i laget så här dagarna innan match?

-Desiré: Laget njuter! Det är det här vi strävat efter flera säsonger, så det är mycket glädje och en tillåtande stämmning där vi utmannar, pushar och höjer varandra.

-Martin: Stämmningen är på topp! Bra energi på alla i laget.

Söråker vann den norra allsvenskan klart, vad vet ni om Söråker?

-Desiré: Det känns som om vi har behållit fokus på vad vi ska göra och inte tänkt så mycket på Söråker. Vi vet att vi kommer att möta ett starkt och rutinerat lag.

-Martin: Ja, dom har en bra offensiv med ett par spetsspelare som sticker ut, annars inget speciellt jämfört med dom lag som vi tidigare mött under säsongen.

-Desiré: Sen känns det som om vi försökt att utveckla vår spelide och stärka vår defensiv, istället för att analysera Söråkers spel.

Och vad tror ni krävs på Söndag för att kunna vinna matchen?

-Desiré: Fullt fokus på uppgiften oavsett vad för resultat som står på tavlan.

-Martin: Inställningen! Allt det andra har vi.

-Desiré: Och spela in i det sista, vilja våga vinna.

-Martin: Sen har vi klart för oss att det kan vara individuella prestationer som avgör kvalmatcher. Och den typen av spelare finns i vårt lag!

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till imorgon, söndag kl 1300 på Ruddalen.

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info