Hoppa till sidans innehåll

Damlaget: Säker seger mot Västerstrand

02 FEB 2020 22:51
På söndagseftermiddagen tog damlaget sin fjärde raka seger genom att på hemmaplan besegra Västerstrand med 4-0. Mölndals mål gjordes av Amanda Andreasson (straff), Regina Nilsson (2 mål) och Tilda Andersson. Foto: Fia Virkki
  • Skapad: 02 FEB 2020 22:51

Vi träffar lagledare Martin Lindberg efter matchen.

4-0 mot Västerstrand, är ni nöjda med matchen?

- Det är vi verkligen. Skönt att få vinna med det massiva spelövertag vi ändå hade i matchen. Vi kanske skulle gjort flera mål men i slutändan är det spelet och poängen som är viktigast.

Berätta om matchen!

- Betydligt bättre väder än förra matchen i torsdags mot Sunvära. Bra is och bra förhållanden, lite mycket vind bara. Förutsättningarna klara, vinst och vi är verkligen med Tranås i racet om en topplacering. Vi vet att vi bör kunna slå Västerstrand om vi gör jobbet. När sen Västerstrand bara kan mönstra elva spelare och ingen avbytare handlar det mer om vår insats och vår inställning. Vi sätter ordentligt tryck direkt och märker att Västerstrand faller hem och låter oss föra spelet. Det är svårt att skapa klara målchanser mot ett lag som spelar så defensivt men jag tycker att vi gör det bra. Vi skapar många hörnor och har flera farliga lägen innan Tilda blir upphakad och fälld i straffområdet. Amanda åker fram och ser bestämd ut och sätter bollen otagbart i nättaket. Vi tar med oss 1-0 in i paus efter en halvlek där vi haft många farliga chanser trots en hård motvind.

Och vad händer i andra?

- Vi fortsätter som vi slutar men skapar mera tryckt, denna gång hjälpta av medvinden. Vi gör tvåan ganska omgående genom Regina som gör en genomåkning och trots hård uppvaktning lyckas hålla balansen och stänka dit 2-0. Trean och fyran kommer när det är en kvart kvar att spela. Trean genom en uppåkning av Amanda, som återigen spelade  halv och där returen på Amandas avslut slås in av Regina. Fyran genom att Dess vinner boll högt upp i banan och där Tilda tar över och på klassiskt Tilda sätt fintar och accelererar sig igenom försvaret och säkert sätter bollen från straffpunkten.

Någon som ni är speciellt nöjda med?

- Tycker att alla gör en bra match idag, igen. Roligt att vi sätter en straff och att Regina gör två mål.

Och vad händer nu?

- Träning i veckan. Seriefinal mot Tranås på lördag 1315. Hoppas många kommer och tittar, om inte annat kommer det garanterat att bli en riktigt spännande match mellan två bra lag!

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till på lördag.

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd

 

Matchrapportering- Live!

 

 


Stötta din förening!


 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info