Hoppa till sidans innehåll

Damlaget: Seger och serieledning

09 FEB 2020 10:29
På lördagen gick Mölndals damer upp i serieledning efter hemmaseger mot Tranås BoIS med 2-1 efter 1-0 i halvtid. Mölndals mål gjordes av Ebba Carlsson och Tilda Andersson.
  • Skapad: 09 FEB 2020 10:29

Martin Lindberg lagledare i Mölndal, skön seger?

 - Verkligen! Måstematch mot ett riktigt bra lag och vi vinner. Kunde inte vara bättre.

Berätta om matchen!

- Matchen börjar i ett högt tempo där inget av lagen viker ner sig. Tranås är hela tiden farliga med sina snabba och kvicka spelare. Tycker ändå att vi efterhand tar över matchen och har ett klart spelövertag sista 20 minuterna av halvleken. Vi lyckas också ta ledningen i en tilltrasslad situation där Ebba Carlsson äntligen spräcker sin målnolla då hon petar in 1-0.

Och vad säger ni i pausen?

- Att den här matchen precis som alla matcher mot Tranås kommer att pågå i 90 minuter plus tilläggstid innan vi vet vem som vinner.

Vad händer i andra halvlek?

- Tranås kvitterar ganska omgående i andra halvlek då vi lite för enkelt tappar boll på vår vänstersida. Tranås spelar upp en lång boll mot deras åkande forward som sprintar förbi vår försvarsspelare och fri med Ellen sätter kvitteringen. Efter kvitteringen blir det ganska stökig bandy där vi har svårt att få till något eget spel. Vår lagkapten drar på sig en som vi tycker tveksam utvisning efter 60 minuter och 5 minuter senare åker även Ebba Carlsson ut. Tranås tar över spelet men lyckas trots det inte skapa farliga målchanser. I 68 minuten tycker domaren att Amanda Andreasson medvetet stoppar bollen med armen i samband med en Tranås hörna. Straff och utvisning. Här visar Ellen Ahrnberg vilken vinnarskalle hon är genom att rädda straffen. Fruktansvärt skönt. Vi spelar tre man kort under några minuter innan vår lagkapten är klar för spel efter sin utvisning men det går inte många minuter innan en av våra halvor, Steff, blir utvisad efter en kroppskontakt vid långsargen. Återigen en som vi tycker tveksam utvisning vilket leder till ordväxling mellan domaren och vår tränare Martin Lind. Tjejerna kämpar på, vi är tre man kort men vi gör det fantastisk bra. Tranås har mycket boll men skapar inga riktigt farliga lägen. Vi tar en timeout när vi fått in två spelare och tar tag i matchen igen. Tranås drar på sig två utvisningar vilket skapar luckor för oss att anfalla i. I den 88:e minuten får Tilda en öppnande passning av Astrid. Tilda gör det hon är bra på, accelererar förbi försvararna och sätter bollen säkert bakom Tranås målvakt. Efter målet försvarar vi oss bra och kan ta hem två väldigt viktiga poäng.

Något du är speciellt nöjd med?

- Kul att Ebba får göra mål, att Ellen räddar oss med en straffräddning. Tilda måste också nämnas som en riktig matchvinnare. Hon ger aldrig upp och är ständigt ett hot mot motståndarna. Men det jag frammförallt vill lyfta fram en sådan här match är att vi verkligen kämpar som ett lag därute. En stor del av andra halvlek med reducerat manskap. Det är också fantastiskt roligt att se så mycket publik men också roligt att Mölndalsposten är på och skriver och rapporterar om matchen.

Vad händer nu?

- Träning i veckan och en ny svår match, Sunvära borta på lördag.

Då gratulerar vi till serieledningen och önskar lycka till på lördag.

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd

 

Matchrapportering- Live!

 

 


Stötta din förening!


 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info