Hoppa till sidans innehåll

Damlaget: Seger på Sjö(aremossen)

31 JAN 2020 11:08
På torsdagskvällen tog damlaget sin tredje seger mot Sunvära i årets serie. Matchen slutade 4-3 till Mölndal efter 2-2 i halvtid. Målskyttar för Mölndal, Desiré Kyrk, Amanda Andreasson, Astrid Rosengren och Regina Nilsson.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2020 11:08

Det blev som väntat en jämn och nervös tillställning där den regnvåta isen förhindrade skönspel från något av lagen. Vi träffar lagledare Martin Lindberg efter matchen.

Seger mot Sunvära, hur känns det?

- Just nu känns det bra men det är matcher som dessa som gör att man åldras i förtid. Skönt att vi kunde vinna trots de dåliga förhållandena. En riktig super eloge till tjejerna som verkligen gav allt och verkligen krigade sig igenom den här matchen.

Berätta om första halvlek!

- Innan matchen hade vi pratat mycket om den kämpa bandyn vi visste skulle krävas idag. Vi förstod tidigt att det skulle börja regna och att isen skulle bli svårspelad. Vi var bra förberedda på Sunväras lyrspel och att vi själva i trängda lägen inte kommer att kunna spela bollen utan måste lyra oss ur träna situationer. Tycker vi var riktigt laddade när vi kommer ut på bana, vi tar tidigt tag i spelet och det tar bara några minuter innan Astrid via ett vänsterytterläge skjuter i stolpen. Vi stänger av Sunväras lyrspel på ett bra sätt och deras främsta målskytt ges inte mycket utrymme. Istället är det Sunväras lite kvickare yngre spelare som ger oss problem längs kanterna. Tyvärr får Sunvära straff efter 18 minuter efter att vi gett bort bollen lite oturligt på mittplanen. Sunväras lagkapten Julia Åkerberg sätter straffen lågt och det är så när att Ellen räddar. Några minuter senare kommer ett av matchens snyggaste anfall då Dess, vår lagkapten, bryter vid mittlinjen spelar vägg med Ebba som snabbt uppfattar situationen varefter Dess bryter in i straffområdet och lyfter in bollen, snyggt och mycket vilja. Strax efteråt bryter regnet ut på riktigt och det blir ganska svårspelat. I 32:a minuten får vi en vänsterhörna som Amanda. Halv för dagen, trycker in i det bortre hörnet, 2-1 till Mölndal. Innan pausvilan lyckas Sunvära kvittera med ett distansskott i vänsterläge, bollen beter sig lite underligt och bollen går lite retfullt förbi Ellen in i det högra hörnet. 2-2 i halvtid. Tyvärr tvingas Julia Thompson kliva av redan efter 20 minuter. Hon gjorde illa armen i kampsituation, lite oklart hur, om det var kroppskontakt eller någon klubba som träffade. Trist för Julia och oss då vi redan har flera spelare borta.

Och vad säger ni i pausen?

- Att vi är med i matchen, att vi haft bra perioder men också att vi nu måste låta Sunvära göra misstagen och att minimera våra egna.

Hur då?

- Undvika att vända hem då bollen fastnar, undvika parallella passningar på egen planhalva, gå på alla bollar då dom inte kommer att rinna döda utan kommer att stanna i vattnet. Vi går också igenom hur vi ska åka och agera vid vårt lyrspel och långa utkast. Men framförallt tar vi upp hur viktigt det är att vi fortsätter att jobba för varandra i alla situationer.

Och vad händer i andra halvlek?

-Tycker vi kommer ut bra igen, svårspelat i regnet så det blir mycket kamp, men lite övertag för vår del. Vi får straff efter en fasthållning redan efter 5 minuter. Tyvärr sätter Alva den i kryssribban och ställningen är fortfarande 2-2. Efter ytterligare 5 minuter ny straff till oss efter en bentackling från deras målvakt. Denna gång är det Steff som skjuter men tyvärr går bollen över ribban. Matchen börjar mer och mer att likna vattenpolo vilket gör att inspelen och lyrorna mot mål blir viktiga. I en sådan tilltrasslad situation efter ett inspel mot Sunväras mål lyckas Astrid trycka in bollen, 3-2 till Mölndal. Strax innan sker en otäck situation då vår lagkapten bjuds på en riktig luftfärd efter en krock med egen spelare. Spelet avbryts men det visar sig efter ett tag att Dess klarat sig med en rejäl smäll mot höften. I 78:e minuten kvitterar Sunvära efter en lurig höjdboll vid ett inspel från sidlinjen som Ellen tyvärr missbedömer eller inte ser då lamporna stör målvakten. Strax därefter är ordningen återställd när Regina får ett skottläge i vänsterytterläge och med ett mäktigt skott lågt i bortre ger oss ledningen med 4-3. Det blir en nervös väntan på slutsignalen då Sunvära sista kvarten har mycket av bollen på vår planhalva men vi håller undan och vinner denna viktiga match med 4-3.

Någon eller några ni är extra nöjd med idag?

-Bra försvarsspel när vi fick ordning på deras farliga kantspel en bit in i första halvlek men framförallt en riktigt bra kämpa insats av hela laget! Eloge till alla tjejerna. Hoppas bara nu att det fortsättningsvis går bra med Dess och Julia, då vi nog inte har råd med fler spelare på skade- och frånvarålistan.

Och vad händer nu?

-Vi har flera svåra matcher kvar men allt ligger fortfarande i våra händer. Nu tittar vi framåt mot söndagen och devisen en match i taget har aldrig varit mer rätt än nu. Vi kommer att ha rehabträning/lättare träning för dom flesta idag fredag, vilodag imorgon och ny match hemma denna gång mot VAIK från Karlstad på söndag kl 1600. Kom gärna och titta!

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd

 

Matchrapportering- Live!

 

 


Stötta din förening!


 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info