Hoppa till sidans innehåll

Dam: Sara Adolfsson inför kvalmatchen

13 MAR 2020 19:35
Lördag 1145 spelar Mölndal bandys damlag sin andra kvalmatch till elitserien mot Söråker, i Söråker. Vi får en liten pratstund med Mölndals mest rutinerade spelare under bussresan norrut. Foto: Sara glad SM vinnare, här med Elin Adolfsson
  • Skapad: 13 MAR 2020 19:35

Mölndal vann första matchen hemma med 4-0 och har ett bra utgångsläge. Laget lämnade Mölndal 1500 för buss 8 timmar upp till övernattning Söderhamn för att under lördag morgon åka vidare till Söråker. I Mölndal spelar Sara Adolfsson 28 år ny från Skutskär med massor av elitserierutin från Kareby, AIK och Skutskär. Vi får en liten pratstund med Mölndals mest rutinerade spelare under bussresan.

På väg till den andra kvalmatchen mot Söråker, en match som kan ge en elitserieplats, hur känns det?

- Fantastiskt motiverande, att spela dessa matcher är något av det roligaste som finns! 

Ny i år från Skutskär med mycket elitserierutin, bl.a. från flera SM-finaler. Något du har nytta av nu under kvalmatcherna?

Ja, det krävs mycket mental och fysisk förberedelse för att prestera under press när man har ett visst mål, jag tycker jag hittat ett sätt som verkligen fungerar för mig så det känner jag att jag har med  mig. 

Kvalmatcher om en elitserieplats, var det något du trodde på när du valde att spela med Mölndal i år?

- Jag kände direkt att det finns mycket potential i gruppen, men att vi skulle få ihop det på detta sätt så det skulle räcka till kval, nej det trodde jag faktiskt inte. 

I den förra kvalmatchen slog ni Söråker med 4-0 i ett riktigt ruskväder. Prognosen för imorgon är sol och någon minusgrad, något som gynnar er eller Söråker? 

- Jag tror båda lagen gynnas av bättre förhållanden, det är inget som ska vara avgörande åt något håll. Jag tror det kommer bidra till en större spelglädje och bättre prestation från oss. 

Avslutningsvis, ett snyggt mål från dig i senast, kommer vi att få se en repris imorgon?

Tack, den satt fint. För mig är det inte så viktigt att stå i målprotokollet, jag kommer vara minst lika nöjd om jag gör den där fantastiska brytningen och ser till att det inte blir mål åt andra hållet, jag är försvarare i hjärta och själ. ;)

Då tackar vi Sara för pratstunden och önskar lycka till imorgon. Matchstart 1145, ni följer matchen på elitrapport eller på bandygrytan.

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info