Hoppa till sidans innehåll

Dam: Säsongen över

28 FEB 2021 21:21
Säsongen över för damlaget. Damlaget förlorade den andra kvartsfinalen mot Skutskär med 2-1 efter 2-1 i halvlek.- Vi gjorde en mycket bättre match än i fredags, säger Martin Lind, Mölndals tränare till hemsidan.
  • Skapad: 28 FEB 2021 21:21

Matchen spelades i Recoveryhallen i Uppsala då Skutskärs hemmaarena tidigt i veckan konstaterades inte skulle klara värmen.

Skutskär tar tidigt tag i taktpinnen men redan från start visar Mölndal att man är påslagna på ett helt annat sätt än i fredags.

- Vi gjorde några justeringar rent taktiskt jämfört med i fredags, säger Martin Lind. Detta samtidigt som vi inför denna match har en riktigt bra uppladdning och verkligen lovat varandra att kriga för Mölndal.

Det är ändå Skutskär som tar ledningen i 17:e minuten, genom ett typiskt Skutskärsanfall, bred pass ut på vänstersidan, snabb åkning på vänsterkanten och denna gång kommer man till ett vinkelskott och bollen smiter lite retligt mellan Ellens benskydd och närmsta stolpen. Efter Skutskärs ledningsmål fortsätter Skutskär att föra spelet men Mölndal är täta och dom chanser som uppstår är framförallt via kanterna. Mölndal har några chanser i Skutskärspressen och i 25:e minuten, tar Astrid bollen.

- Jag tar bollen från en försvarare på vår vänstersida 15 m från Skutskärs kortlinjen, driver ner mot kortlinjen därefter går jag in i straffområdet, åker förbi några försvarare och lyckas lyfta in bollen i mål, säger Astrid.

Ställningen är 1-1.

I 30:e minuten har Skutskär ett snabbt och långt utkast som rinner igenom på Mölndals vänstersida vilket ger möjlighet till en snabb kontring och ett vinkelskott, denna gång utom räckhåll för Ellen i bortre burgaveln och ställningen är 2-1. Ett resultat som står sig in i halvtidspausen.

- I halvtid tycker vi att vi spelat en godkänd första halvlek säger Caroline Pettersson, men vi var inte helt nöjda utan tar upp några små justeringar framförallt i passningsspelet, där vi måste bli nogrannare. Vi påminner även varandra att det är fortsatt hårt jobb som krävs om vi skall kunna lämna matchen nöjda.

Andra halvlek fortsätter med att Skutskär har mycket boll men ett hårt kämpande Mölndal som då och då kommer till halvlägen. I 53:e minuten tvingas Elin Adolfsson till en fasthållning som innebär en straff till Skutskär och utvisning på Elin som följd.

Skutskärs specielle straffskytt Emma Ahlander kliver fram till straffpunkten.

- Jag vet att hon skall sätta straffen till vänster om mig så jag lämnar en lite större lucka åt det hållet och innan hon träffat bollen flyttar jag mig snabbt åt vänster och uppåt, säger Ellen. Bollen smiter precis förbi Ellens målvaktshandskar och träffar ribban och ställningen är fortsatt 2-1.

Mölndal får flera bra halvlägen i andra halvlek men den avgörande passningen sitter inte riktigt på klubbladet. I slutet på matchen tvingas Amanda ta en utvisning i straffområdet med straff som följd. En straff som Skutskär skjuter utanför.

I absolut sista minuten får Mölndal ett bra läge rakt utanför straffområdet genom Tilda Andersson men trots en ganska klar fasthållning väljer domaren att blåsa av matchen istället för ett frislag i farligt läge.

- Det har varit en lång säsong som egentligen började i April förra året med första tävlingsmatchen redan i September, säger Martin Lind. Tycker vi har visat att vi hör hemma i elitserien, titta på kämpamatchen idag! Tjejerna gör det verkligen bra och ställer upp för varandra på ett bra sätt. Vi har haft en härlig stämning och trots förlusten idag känns det ändå som en liten revansch jämfört med resultatet i fredags. Vi får gratulera Skutskär som i två matcher visat sig vara bättre än oss. Nu kommer vi avsluta säsongen till veckan innan vi vilar från varandra under några veckor innan vi kör igång laddningen mot nästa säsong.

- Vill också avslutningsvis passa på att tacka hela föreningen och inte minst vår arrangörsgrupp för allt jobb som är nedlagt. Vill även passa på att tacka alla spelare som gjort ett kanonjobb och naturligtvis ett speciellt tack till dom som inte fått spela eller bara fått spela sporadiskt, men ändå kommer på varje träning och bidrar till en sund konkurrens i laget. Utan alla dessa hade vi inte kunna genomföra en elitseriesäsong på det sätt som vi nu gjorde.

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info