Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gert Holmer

Dam: Seger mot KS bandy

31 JAN 2021 10:10
Damlaget tog på lördagen två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats genom seger mot KS bandy med 3-1, efter halvtidssiffrorna 3-1. Mölndals målskyttar, Caroline Pettersson (straff), Amanda Andreasson (hörna), Regina Nilsson.
  • Skapad: 31 JAN 2021 10:10

Förutsättningarna innan matchen var att Mölndal ligger på sista slutspelsplatsen med 6 poäng strax efter Sandviken som har 10 poäng, KS ligger sist med inga inspelade poäng. Det har spelats två tidigare matcher under säsongen mellan lagen, första matchen i svenska cuppen slutade 4-4, och förra seriematchen slutade med Mölndalsvinst 4-3.

- Vi var riktigt nöjd med poängen i den matchen, där spelade vi inte bra men starkt att vinna när vi inte presterar, säger Martin Lind före lördagens match.

Lördagens match spelades i strålande vinterväder med sol, vindstilla och runt nollan. Ett väder som ställde till det för spelarna ute på plan.

- Oerhört svårt att se något under stora delar av matchen, säger Ellen Ahrnberg till Mölndalsposten.

Det var Mölndal som tog tag i spelet direkt från start, och visar den första kvarten att man verkligen vill vinna matchen. Efter 20 minuter får KS ett frislag 10 meter utanför straffområdet som resulterar i mål.

- En boll jag skall ta alla dar i veckan säger Ellen Ahrnberg till Mölndalsposten, men det är svårt också att bedöma. Ett skitmål som inte ska gå in.

- Var egentligen aldrig ororlig vid deras 1-0 mål, säger Martin Lind, visste att vi skulle hantera det på ett bra sätt och med tanke på spelet som vi haft fram till dess kändes det som vår match.

Två minuter senare, driver Tilda upp bollen, söker kontakt med försvarna och släpper bollen framåt utåt åt höger till Vilma som rundar försvarna och driver in i straffområdet. KS rutinerade Sara Bergvall får kontakt med Vilma och domaren bedömer situationen som fasthållning med straff och utvisning som följd.

- Den fick vi på pluskontot säger Martin, men fantastiskt bra att vi driver in i straffområdet på det sättet. Har tjatat på spelarna att driva in i straffområdet, det är stor chans att få med sig en straff eller ett måll.

Caroline Pettersson, defensiv mittfältare, som aldrig tidigare slagit en straff för Mölndal, kliver fram till straffpunkten och sätter bollen till vänster om målvakten.

- Caroline har tränat straffar på träningarna sen hon kom till oss för fyra år sedan, dags att hon gavs möjlighet att slå en, säger Martin.

Spelet fortsätter med klar Mölndalsdominans vilket renderar i en vänsterhörna för Mölndal fyra minuter efter straffmålet. En klar målchans då Mölndal före matchen låg tvåa i effektivtet på hörnor i damernas elitserie.

- Vi har inte så många hörnor men före matchen hade vi haft 45 hörnor och satt 6 bollar, 4 enligt statistiken men sen har vi en som aldrig noterades som hörmål och sen har vi bollen i krysset mot Villa som studsade ut igen och aldrig dömdes som mål. Det ger en effektivitet på 13 procent, före matchen, vilket egentligen ger oss en förstaplats vad det gäller hörneffektivitet i elitserien, säger lagledare Martin Lindberg.

Klar målchans för Mölndal alltså och återigen visar sig Mölndal ha ett riktigt bra hörnskytte. Amanda Andreasson får på en riktigt bra träff och bollen sitter i målvaktens vänstra kryss. 2-1 till Mölndal.

Efter yterliggare fem minuter har Mölndal ett mönsteranfall som resulterar i matchens sista mål. Sara Adolfsson kommer in i banan lågt ner på egen planhalva släpper bollen utåt till Tilda med fart, Tilda avancerar över mittlinjen, släpper bollen framåt och uttåt till Astrid som accelererar längs sargen, vänder ur, och lägger kort innåt till Tilda som går förbi halv som stoppat Astrid, Tilda avancerar mellan två spelare in i straffområdet och passar mot bortre stolpen där Regina lägger bollen i öppet mål.

- Ett oerhört vackert bandymål, säger Martin Lind, alla gör precis det vi pratat om, ta yta, lätta pass, gå med på urvändning bakom, bryta in i straffområdet, vara med på bortre.

I slutet på första tappar Mölndal lite av spelet dels genom två egna utvisningar och dels genom att KS snäpper upp lite.

- Skönt då att ta med sig ledning 3-1 in till halvtidsvilan, säger Martin.

I andra halvlek kommer KS ut med en mycket mer bestämd attityd och tar inledningsvis över spelet.

- Vet inte riktigt vad som händer, spelet blir mera fysiskt , vi spelar fast oss själva och KS åker mer skridskor än oss vilket gör att vi tappar initiativet i matchen säger Martin.

Andra halvlek rullar på i samma still, lagen byter boll med varandra utan att få till någor riktigt spel. KS har under halvleken ett skott i ribban efter en stökig situation, Mölndal har en riktigt bra möjlighet på hörna där bollen två gånger räddas på mållinjen. I slutet på matchen ökar det fysiska spelet vilket resulterar i utvisningar.

- Ebba blir nedkörd ett antal gånger i andra halvlek, starkt ändå att resa sig efter varje nedkörning, säger Martin.

Den sista utvisningen som drabbar KS borde nog bedömts hårdare än 10 minuter, återigen blir det somEbba som drabbas på väg ut ur en trång situation vid sargen, möter hon KS spelaren som kommer in som tredje spelare och bara satsar mot Ebba.

- På repriserna ser det ut som en satsning mot huvudet men tror hon träffar Ebba på axeln, tur att det gick bra men onödigt säger Martin.

- Oerhört skönt att vinna och även starkt gjort att vinna när alla förväntar sig vinst. Vi glömmer bort ibland att det är vi som är nykomlingar och KS gör nu sin andra säsong i den högsta serien. Tycker att vi ändå skall vara nöjda med vinsten! Nu får vi njuta lite av segern sen ska vi titta på reprisen av matchen och se om vi ska skruva på några detaljer inför fredagens returmöte på Åby. Till veckan tränar vi på som vanligt och så får vi se över skadeläget om några behöver någon speciell rehab träning, avslutar Martin Lind.

Mölndal ligger för närvarande på en slutspelsplats med fyra matcher kvar att spela.

Gert Holmérs bilder från matchen

Skribent: Martin Lindberg
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info