Hoppa till sidans innehåll

Dam: Svenska cupen match 1

14 SEP 2020 21:44
På lördagen var det dags för säsongspremiär för damlaget. Bortamatch i svenska cupen mot svenska mästarna Västerås SK. Matchen slutade 10-0 till VSK efter 4-0 i halvtid.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 21:44

Martin Lind huvudtränare, svårast tänkbara motstånd direkt.

- Verkligen, det gick fort därute. En helt annan nivå och motstånd än i allsvenskan. Verkligen nyttigt att vara igång tidigt. Och svårare än så här blir det inte.

4-0 i halvlek och mål redan i 2 minuten.

- VSK visade kvalitet direkt i matchinledningen. Högt bolltempo, lyrboll diagonalt från lagkapten Malin Persson, en mottagning på volley bakom ryggen av Selbeck som ger ett friläge direkt och 1-0 VSK. En fantastisk prestation som är svår att värja sig mot. VSK trummar på men tycker vi står upp bra. Väldigt nöjd med sista kvarten i första halvleken.

6 mål i andra varav 4 hörnmål.

- Vi släpper till lite många hörnor och kvalitén är bättre än i allsvenskan och där får vi återgå till att vara lite mer noggranna och inte släppa till den mängden. Vi ändrar lite i försvarsspelet och försöker ligga lite mer samlade. Ellen gör några riktigt grymma räddningar, bl.a. ett friläge där hon gör en grym reflexräddning med handen på ett närskott.

Hur sammanfattar du er insats?

- Tycker vi gör flera bra saker i matchen, försvarsspelet är bitvis bra, där Sara Adolfsson visar vägen med ett resolut librospel, Ellen med flera bra räddningar visar att hon blir viktig för oss. Vi går inte heller ner oss trots resultatet.

Och på minussidan?

- Det är klart att jag hade velat se lite tuffare och kanske lite mer grisigt försvarsspel från flera spelare. Jag kan även konstatera att vi måste sätta vårt offensiva spel på träningarna som kommer. Försvarsspelet på denna nivå gör det svårt med genombrott och vi måste utnyttja bredden på planen på ett bättre sätt. Tycker ändå att det positiva överväger, det var nog många som var nervösa och vi måste komma ihåg förutsättningarna. VSK har tränat på stor is med flera pass i veckan under fyra veckor, vi har varit på stor is en gång. VSK är regerande World Cup mästare och Svenska mästare, vi kommer från allsvenskan. Hoppas även att vi till nästa match kan ha hela truppen tillgänglig.

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till i nästa match i Svenska cupen mot KS i Ale arena.

Matchrapportering från bandygrytan

Matchen på Youtube

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info