Hoppa till sidans innehåll

Dam: Vinst i annandagsderbyt

27 DEC 2020 20:10
På annandagen vann damlaget mot lokalkonkurrenten Kareby/Surte med siffrorna 4-3 efter 1-0 i paus. Mölndals mål gjordes av Amanda Andreasson, Ebba Carlsson, Regina Nilsson och Astrid Rosengren. Vi träffar lagledare Martin Lindberg dagen efter segern.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2020 20:10

Seger med 4-3 mot Kareby/Surte, nöjd med matchen.

- Vi är jättenöjda att vi vinner men är inte nöjda med det egna spelet.

Berätta!

- Man måste ändå säga att vi är väldigt effektiva idag. Vi har dessutom hjälp av en orutinerad målvakt i KS mål. Tror vi har 5 avslut och vi gör 4 mål. Vi har väldigt svårt att klara av KS presspel, vi blir stressade och slår bort många enkla passningar. Vi sätter oss själva i svåra situationer genom att spela på felvända spelare. Det straffar oss vid två av deras mål, och vid det tredje är vi inte vakna vid ett frislag. Men i slutändan är det poängen som räknas och nu har vi 4 poäng av 4 möjliga mot KS och Skirö som vi vill ha bakom oss när vi går i mål.

1-0   efter första halvlek, ta oss igenom halvleken.

- KS har mest boll och utnyttjar sina tekniska och snabba spelare. Vi tillbringar mycket tid på egen planhalva vilket gör att vi får många hörnor mot oss. Ellen gör några riktigt bra räddningar och ser till att vi inte släpper in något mål i halvleken. Trots att KS har mycket boll fastnar deras anfall oftast i vårt försvar i höjd med straffområdet. Vi får två stycken onödiga utvisningar mot oss, ett våldsamt slag och en fasthållning. Fasthållningen sker när vi tappat bollen i straffområdet och tvingas reparera skadan med utvisning och straff som följd. En straff som skjuts utanför av KS.

Och 1-0 målet?

- Amanda gör mål ungefär som mot AIK, ett frislag en bra bit utanför straffområdet, en riktigt bra träff som slickar ribban och går in. Men en mer rutinerad målvakt hade nog tagit den bollen.

Och vad händer i andra halvlek.

- Tycker vi börjar andra halvlek mycket bättre än första. Vi gör 2-0 ganska tidigt, Ebba Carlsson gör mål igen, ungefär från samma position som hon gjorde mål mot Västerås. Denna gång är det ett bra anfall från vår sida som avslutas med att Sara Adolfsson, för dagen defensiv mittfältare, lyfter in bollen mot bortre stolpen från höger ytterposition. Där kommer Ebba och slår in bollen på halvvolley. Efter det skapar vi ett antal halvchanser men har svårt att få riktiga målchanser och ett bra offensivt spel. Vi släpper bollen för sent och söker alldeles för svåra passningar. KS gör 2-1 efter ett frislag där Emma Kronberg tar fart längs KS högersida, får bollen, avancerar och spelar in till en fristående KS spelare. Vi missar helt i markeringen och tittar bara boll där. Därefter tar KS över lite mer. Efter 75 minuter spelar vi fast oss själva, igen, pass från mitten ut till felvänd som åker in i banan och bollstöld med mål som följd.

Och vad händer sen.

- En nästan exakt likadan situation, boll från mitten i höjd med straffområdet, till felvändspelare som åker inåt i banan, lyckas undvika bollstöld men där det slutar med hörna till KS istället. Hörnan missas och Ellen gör ett långt utkast som denna gång går fram till en helt ren Regina Nilsson. Regina gör inga misstag utan sätter bollen i nättaket. Verkligen skönt med ett ledningsmål så pass tidigt efter KS kvittering. 10 minuter senare missbedömer KS målvakt ett skott och ger en enkel retur, Astrid är väldigt vaken och är på rätt plats, kan sno bollen och sätta den bakom en liggande målvakt. KS reducerar sen i slutet på matchen till 4-3 där vi backar bort oss i försvaret och släpper in KS spelaren till en målchans som förvaltas. Koret därefter blåser domaren av matchen.

Något förutom effektiviteten ni är nöjda med idag.

- Ellen i mål gör några viktiga räddningar framförallt i första halvlek. Ebba Carlsson går in och spelar halv hela matchen och gör det riktigt bra. Sen är vi naturligtvis nöjda med segern.

Då tackar vi för pratstunden och önskar god förtsättning och lycka till borta mot Västerås nu på lördag.

 

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info