Hoppa till sidans innehåll

Inför Elitseriepremiären för damlaget

14 NOV 2020 09:46
Mölndals damlag gör idag Elitseriepremiär borta mot Skirö kl 1300. Efter en försäsong med uppskjuten första omgång, sjukdomar i laget och larm om eventuella sjuka i Skirö blev det sent fredag klart att matchen spelas som planerat
Foto: Fia Virkki
  • Uppdaterad: 14 NOV 2020 09:46

Martin Lindberg lagledare, hur känns?

- Detta känns fantastiskt, att ha hållit på så pass länge, först som ledare för ett flicklag som jag följt genom åren, först till ett damlag i allsvenskan och nu lagledare för ett elitserielag, lite overkligt.

- Ni blev klara för elitserien i mars, hur har ni jobbat fram tills nu?

- Det har varit hektiskt, mycket mer hektiskt än annars. Vi har jobbat hårdare med att säkra ekonomin, med vår matchorganisation och med allt annat som kommer med en elitserieplats. Vi har fortfarande en del kvar att göra men det mesta börjar komma på plats nu. Synd bara att vädret är som det är så träningar och spel på hemmaarenan verkar dröja. Synd då vi verkligen vill hjälpa till att sätta Mölndal på kartan.

Och laget?

- Laget har arbetat hårt på försäsongen, vi har tränat mer och hårdare. Vi har några nyförvärv men stommen är samma lag som förra säsongen vann allsvenska cuppen, vann allsvenskan södra och slutligen gick till elitserien via kval mot Söråker. Nu under hösten har vi deltagit i Svenska Cupen där vi fick en möjlighet att känna på svårast tänkbara motstånd i form av Västerås och Villa. Väldigt nyttigt.

Och vad tror du om säsongen?

- Jag tror vi får vara glada om säsongen i sin helhet går att genomföra. Denna säsong kommer inte vara en vanlig säsong med tanke på det rådande läget i Sverige. Jag tror att vi måste vara väldigt flexibla och beredda på mycket omplanering. Vi måste även ödmjukt ta vårt ansvar nu när vi ges möjlighet att spela till skillnad mot många andra.

Vi träffar även Regina Nilsson skyttekung i Mölndal under fjolårssäsongen, Elitseriepremiär hur känns det?

- Det känns väldigt spännande, vi är förväntansfulla!

Hur har försäsongen varit?

- Det har varit en tuff och lång försäsong men alla i laget har haft en bra inställning och kört på riktigt hårt.

Och hur har förberedelserna inför dagens seriepremiär mot Skirö varit?

- Tyvärr har det varit lite hackigt, dels på grund av sjukdomar och besked om restriktioner men även att vi inte haft så många pass på stor is som man kunde önska.

Och hur är din egen form?

- Bra!

Och avslutningsvis, hur går det i matchen?

- Det blir vinst idag.

Då önskar vi lycka till. Matchen kan följas på Bandygrytan eller på elitrapport

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info