Hoppa till sidans innehåll

Förlust för damlaget i hemmapremiären

22 NOV 2020 10:34
Förlust för damlaget i hemmapremiären mot fjolårets SM-finalister. Matchen slutade 1-5 efter 1-2 i halvtid. Skutskär visade sig vara ett nummer för stora vid hemmapremiären, för dagen i Slättbergshallen i Trollhättan.
  • Skapad: 22 NOV 2020 10:34

- Surt med förlust idag, säger Tränare Martin Lind. Speciellt då vi efter första känner att vi har en chans, men som helhet en rättvis seger för Skutskär.

Matchen inleds med ett rejält spelövertag från Skutskär som efter två raka förluster vill visa att man är bättre än så. Efter 11 minuter kommer 1-0 till Skutskär på hörna som går igenom ruset och muren till höger om Ellen.

Spelövertaget för Skutskär fortsätter och i den 18 minuten, efter en tilltrasslad situation vid en hörna tar bollen på Stephanies hand med utvisning och straff som följd. En straff som Emma Ahlander säkert sätter högt till vänster om Ellen.

- Vi ger bort många hörnor inledningsvis oftast via vår högersida vilket straffar sig. Tycker att vi efter straffmålet kommer in i matchen på ett bättre sätt, säger Martin Lind.

Spelet jämnar ut sig men fortfarande med ett spelövertag för Skutskär. Ett spelövertag som efterhand jämnar ut sig. Efter 30 minuters spel tar Amanda tag i bollen djupt ner på Mölndals högersida, Mölndals andra halv, Tintin, går med och får en öppnande diagonal passning av Amanda. Tintin trycker på förbi Skutskärs försvar på vänster sidan och hittar Regina i bortre delen av straffområdet som får ett bra läge. Efter en tilltrasslad situation hittar bollen nätet efter att en Skutskärsspelare varit sist på bollen.

- Ett snyggt anfall som startar genom att Amanda skapar en fri yta centralt i banan, två passningar och vi har en målchans med mål som följd, säger Martin Lind. Efter det målet känner vi att vi är med och vi har en bra känsla när vi går in till halvtidsvilan.

I början på andra halvlek för Mölndal en riktig mardrömsstart med två mål i baken efter 2 minuter.

- Vår start i andra förstör den här dagen, säger Martin Lind. Det första startar med att vi inte får stopp på vår högersida. Och där vi trots numerärt överläge i straffområdet tappar markeringen. Det andra målet startar med kortpassningsspel på mittplan där vi går bort oss och avslutas på vår högerkant genom ett rappt vinkelskott. Tyvärr ser vi krampaktiga och lite energifattiga ut under större delen av halvleken. Ändå har vi ett bra snack i omklädningsrummet i pausen.

I 65 minuten sätter Skutskär spiken kistan genom 1-5 på hörna. Skutskär kostar även på sig att missa ytterligare en straff i den 78:e minuten.

- Skutskär vinner klart rättvist idag. Dom har många hörnor och att man då sätter två av dom är inte konstigt. Skutskär hittar varandra med enkla passningar på ett annat sätt än vad vi gör idag. Dessutom har dom ett antal spelare med bra fart under skridskorna som man nyttjar på ett bra sätt i andra halvlek. Våra spelare kör fast och vi hittar inga enkla lösningar, säger Martin Lind. Ändå kändes Skutskär inte helt omöjliga vilket är det som grämer mest. Hade vi spelat på topp hade vi gett oss en chans, men det gjorde vi inte idag.

I Mölndal sticker Elin Adolfsson ut som den klart bästa spelaren i matchen.

- Helt klart, säger Martin. Elin gör en grym insats som vikarierande libro för systern Sara som saknades i dagens match.

I och med dagens match går Mölndal in i en period av riktigt svårt motstånd, Villa nästa lördag, Västerås därefter och sen AIK. På pappret riktigt, riktigt svåra motståndare.

- Helt klart svåra motståndare, men som jag sagt tidigare, vi kommer bara att bli bättre ju mer vi får spela och träna på stor is. Vi ser fram mot matcherna med förväntan, avslutar Martin Lind

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info