Hoppa till sidans innehåll

Förlust för damlaget mot Skirö AIK

26 SEP 2021 20:21
Damlaget förlorade söndagens bortamöte mot Skirö AIK med 3-2 efter 1-1 i halvlek. Vi når tränare Niclas Lindberg på telefon i bussen på väg hem från Vetlanda.
  • Skapad: 26 SEP 2021 20:21

Niclas Lindberg damlagets tränare, förlust mot Skirö, vad säger du om matchen?

- Jag tycker vi gör en bra första halvlek! Vi ville spela lite annorlunda försvarsspel än tidigare där vi ska falla mer kompakt än tidigare och det tycker jag bitvis fungerade riktigt bra. Vi har många kvalificerade avslut i första halvlek och har en bra balans i spelet, samtidigt som vi har bra spelvändningar. Skirö gör 1-0 på ett kvalificerat vinkelskott men tycker att vi hanterar det bra och lyckas kvittera genom ett bra spel som avslutas med en genomåkning av Tilda.

1-1 i halvlek, vad händer i andra?

- Skirö inleder med tre utvisade spelare vilket gör att vi startar med en hög press. Tycker vi skapar ett riktigt bra tryck och äger matchen där men de riktigt heta målchanserna uteblir. Efter ca 15 minuter, börjar vi bli stressade och lyckas inte återgå till vårt kontrollerade försvarsspel. Skirö får straff när en av våra spelare får bollen på sig liggande i straffområdet. Straffen går utanför. Vi tar timeout och därefter ser det bra ut. Vi tar ledningen på hörna och kontrollerar matchen igen. Skirö börjar spela långt men skapar få målchanser. Efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde lyckas dom ändå kvittera och efter det klarar vi inte riktigt av att ta tag i matchen samtidigt som Skirö växer. Skirö tar sen ledningen med 3-2 på en hörna vilket blir slutresultatet. Hade vi gjort 3-1 istället för Skirö 2-2 hade nog matchen slutat annorlunda. Sammanfattningsvis måste jag ändå säga att det ser ut som om vi är på rätt väg efter två matcher och pass på stor is. Vi visar tålamod och har bra spelvändningar men vi orkar inte riktigt hela matchen, varken fysiskt eller psykisk.

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till mot Tranås i träningsmatchen nästa lördag.

Skribent: Martin Lindberg
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info