Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot fjolårs tvåan

21 NOV 2021 18:43
Damlaget inkasserade sin tredje förlust i årets elitserie. Lagets första hemmamatch spelades mot Västerås SK i Ale arena och slutresultatet skrevs till 0-8 efter 0-4 i paus.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2021 18:43

Isen på Åby lös med sin frånvaro när damlagets första hemmamatch skulle spelas. Istället spelades matchen i Ale arena vilket inte var till Västerås nackdel.

Matchen började som matcherna mot topplagen allt för ofta börjat denna säsong, med ett tidigt baklängesmål. Ett hårt distansskott från Västeråsspelare som Mölndals målvakt Anna Malm inte kunde hålla och en retur som förra Mölndalsspelaren Astrid Rosengren påpassligt höll sig framme på. 2 minuter senare var det dags igen när Västerås anfaller mot ett samlat Mölndalsförsvar men med en passning ut på Mölndals vänstersida ger Västerås möjlighet att spela in bollen som styrs i mål av framrusande Västeråsspelare.

I samband med målet tar Mölndals tränare Niclas Lindberg timeout och försöker få till en förändring. Mölndal håller därefter spelet väl upp tills för dagen Västerås bästa spelare Galina Mikhailova erövrar bollen efter ett felpass av Mölndal på offensiv planhalva. Västeråsspelaren utmanar kvarvarande försvarsspelare och söker sig ut på sin högerkant därifrån hon skjuter ett vinkelskott i bortre burgaveln som Anna är chanslös på. 10 minuter senare är det dags igen, Västerås anfaller mot ett samlat försvar och  söker sig denna gång ut på Västerås vänsterkant. Mölndals överlastar mot den kanten men glömmer markeringen på åkande Västeråsspelare mitt i banan och ställningen är 0-4.

Mölndal har svårt att komma till några bra lägen men det uppstår några chanser i slutet av halvleken. Tilda Andersson har lagets bästa chans genom en bollvinst på mittplan där Mölndal kommer i numerärt överläge mot Västeråsförsvaret men där Västeråsmålvakten räddar och returen går strax utanför.

I andra halvleken dröjer det 6 minuter innan Västerås ökar på sin ledning till 0-5. En fantastisk genomskärare av Galina Mikhailova från mittplan till en centralt fritt åkande Bella Aronsson som inte gör något misstag. Några minuter senare kommer Västerås i ett nytt anfall där Mölndalsbacken Lovisa Jäberg tvingas att fälla en fri Västeråsspelare med straff och utvisning som följd. Anna Malm klistrar bollen och gör sin andra straffräddning för säsongen av två möjliga.

I 60:e minuten får Västerås en tveksamt dömd hörna. Västerås gör en variant och bollen studsar ett antal gånger innan Galina slår in den tredje eller fjärde returen. 3 minuter senare får Mölndal sin andra utvisning genom Caroline Pettersson som stoppar en bollförande Västeråsspelare med vad domaren tycker är ett våldsamt slag. Efter ytterligare några minuter får Mölndals libero Elin Adolfsson 10 minuters utvisning där hon kliver upp på en ouppmärksam Charlotte Selbeck. Det går alltid att diskutera hurvida det är en utvisning eller inte men domaren bedömer det som en ojust tackling.

Trots två spelare på bänken dröjer det ända till 86:e minuten innan Västerås gör 0-7. Denna gång efter ett bolltapp där Västerås vinner bollen högt, spelar ut till höger, inspel i straffområdet till omarkerad Västeråsspelare som sätter bollen i mål.

I matchens slutminuter gör Västerås 0-8 efter ett frislag där Mölndalsspelarna inte får bort bollen i straffområdet och en hungrig Västeråsspelare kan lyfta in bollen.

Sammanfattningsvis förlorar Mölndal mot ett aggressivt och högt pressande Västerås. Det finns bra tendenser men aggressiviteten och nogranheten både i anfall och försvar måste bli större om Mölndal skall kunna vinna denna typ av matcher.

Nu väntar närmast möte mot Sandviken och Skutskär på bortaplan nästa lördag och söndag. Två viktiga matcher där Mölndal möter lag som på förhand kommer att kriga längre ner i tabellen än AIK, Villa och Västerås. Förhoppningen är även att veckan efter dessa möten kunna börja träna på stor is nere på Åby, vilket är ett måste för att kunna konkurrera med de andra lagen i elitserien.

Skribent: Webmaster
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info