Hoppa till sidans innehåll

Imorgon väntar hemmapremiär i Elitserien mot Skutskärs IF!

20 NOV 2020 19:25
Skutskärs IF bildades 1919 och är alltså tre år yngre än Mölndal Bandy. Trots det har de mer erfarenhet av att spela i Elitserien än vi har i Mölndal.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 19:25

 Skutskär gick upp i Elitserien redan efter första säsongen efter sin nystart 2016-17 och redan första säsongen i Elitserien (2017-18) stod man som Svenska Mästare. Vilken resa.

Förra säsongen var man i SM-final igen, för tredje året på raken, och hade en ledning med 3-1 i slutminuterna innan Västerås vände och vann matchen.

 Till årets säsong har Skutskär tappat ett antal tongivande spelare till AIK och några har slutat. Samtidigt finns fortfarande mycket rutin i laget och laget har gjort ett antal nyförvärv. Bl.a. tre nya spelare från Ryssland. Målsättningen är en topp-fem placering i serien.

 Skutskär har hunnit spela två matcher i årets Elitserie och haft en tuff start. Laget inledde med en förlust med 2-6 hemma mot Villa Lidköping och därefter förlust med 10-2 borta mot AIK i onsdags. Tränaren Niklas Prytz menade att laget var för dåliga när de hade bollen själva. Imorgon siktar de på revansch och säger till Bandypuls att de tänkt driva spelet och steppa upp rejält.

 Inför Elitseriepremiären presenterade Skutskär sin nya, unika och fantastiska matchtröja som tar ställning mot idrottens könssterotyper. Kampanjen fick en enorm spridning och hade tidigare i veckan nått 12 miljoner människor.

 I Mölndal är tyvärr inte alla spelare tillgängliga  men laget kommer med gott självförtroende efter segern i Elitseriepremiären mot Skirö på bortaplan. I veckan har laget fått träna på rink igen eftersom det fortfarande inte finns någon is på Åby eller i arenan i Ale där anläggningen gått sönder. Samtidigt finns nog lite extra energi i laget efter det positiva beslutet att det ska byggas en hall i Mölndal.

 Vi hälsar Skutskär välkomna till matchen i Trollhättan.

/Pär

Skribent: webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info