Hoppa till sidans innehåll

Mölndals damlag cupmästare!

28 OKT 2019 20:29
Mölndal blev på söndagseftermiddagen segrare i den allsvenska dambandycupen i Örebro. I finalen besegrades Tranås. Mölndal var genomgående turneringens bästa lag och vann alla sina matcher inklusive matchen mot elitserielaget Uppsala. Foto:Fia Virkki
  • Uppdaterad: 28 OKT 2019 20:29

Vi tar en pratstund med Martin Lindberg efter cupvinsten.

Seger i den allsvenska dambandycupen, hur känns det?

-Känns väldigt bra just nu. Kul för tjejerna att få vinna. Speciellt med tanke på att vi var i final även i fjol men då blev det tyvärr förlust i finalen.

Berätta om finalen!

-Vi har ett bra go i laget innan matchen precis som under hela helgen. Tycker även att vi börjar bra med bra rörelse och ett bra tålamod. Vi har mycket boll men har svårt att komma till riktigt heta målchanser. Vi möter ett  Tranås som är ett välutbildat lag med en bra defensiv som hela tiden ser till att ligga rätt i positionerna. Detta kryddas med en riktigt vass målvakt i Tranås. Vi har många hörnor men tyvärr klickar hörnskyttet lite i denna match till skillnad mot våra träningsmatcher och tidigare matcher i cupen. Tranås sticker upp några gånger men vi känner att vi har ganska bra kontroll på det som händer på isen. Lite tungt då att Tranås lyckas förvalta ett friläge som uppkommer då bollen studsats över en försvarsklubba i början av andra halvlek. Efter det tar vi över ännu mer men kör oftast fast i Tranås defensiv.  Till slut ger vårt övertag utdelning genom ett straffslag som säkert placeras in av Amanda Andreasson. Matchen slutar 1-1 och det blir straffläggning för att utse en vinnare. Här blir jag ganska lugn då vi vet vilken kapacitet Ellen Ahrnberg har avseende straffräddningar. Efter fem slagna straffar står vi som segrare med 3-2. Straffmål genom Amanda Andreasson och Astrid Rosengren. Flera kvalificerade räddningar av Ellen men även av Tranås målvakt.

Vad tycker ni om er insats som helhet?

- Vi är väldigt nöjda med hur vi genomförde dessa fem matcher. Fem matcher och fem segrar. Bortser vi från straffläggningen i finalen gör vi 18 mål och släpper in 2. Vi släpper in 1 spelmål och 1 straffmål. Vi vinner finalen även fast vi är lite slitna och spelar en match mer på söndagen än vad Tranås gör. Vi slår i sista gruppspelsmatchen elitserielaget Uppsala. Vi visar att vi fortsatt har ett riktigt bra försvar och att vi spelmässigt offensivt är på rätt väg. Vi är som helhet bättre tränade än tidigare vilket gör att vi orkar med flera matcher, även om de inte är fulltid, på samma dag.

Någon individuell kritik?

- Det här var en laginsats där många gör väldigt bra insatser och jag tror att jag låter bli att nämna någon och lyfter istället fram alla.

 Något annat du vill lyfta fram?

- Kul att vi har lyckats knyta Sara Adolfsson från Skutskär till oss och att se henne spela under cupen. Sara är gammal Kållereds spelare som via Kareby, AIK och Skutskär nu är ”tillbaka”. Med Sara får vi en av Sveriges bästa försvarsspelare vilket hon visat bl.a. i två SM-finaler för Skutskär.

Och vad händer de närmaste veckorna?

- Nu tränar vi tungt några veckor, hoppas på stor is kanske andra veckan i november och laddar för seriepremiär borta mot Villa 17 november

Då tackar vi för pratstunden och gratulerar igen till cupsegern och önskar lycka till i fortsättningen.

Nedan följer resultat och referat från allsvenska dambandycupen i Örebro.

Villa BK – Mölndal BK 1-3

Damlaget inledde den allsvenska cuppen i Örebro med en stabil 3-1 seger mot seriekonkurrenten Villa BK. Mölndals mål gjordes av Tilda Andersson, Regina Nilsson och Amanda Andreasson.

- En bra första halvlek från vår sida bäddar för segern. Vi gör det mesta rätt under den halvleken, vi är rörliga, släpper bollen och har ett bra tålamod. Vi har några riktigt bra kombinationer som leder fram till våra mål. Vid 3-1 målet går bollen som på ett snöre mellan våra spelare innan Regina avslutar med ett skott från straffområdeslinjen. I andra halvleken tappar vi lite tålamod i defensiven vilket gör att vi går bort oss några gånger. Vi håller bollen lite länge vilket gör att vi möter en samlad defensiv från Villa. Vi visste att Villa, som är välskolade är starka defensivt och att det krävs bollrörelse för att luckra upp försvaret. När vi tummar på det, som i andra halvlek, blir vi lite uddlösa. Som helhet är matchen ett positivt steg på vägen, där vi i första halvleken visar vår förmåga. Kul start!

Mölndal BK – Västerstrand AIK 7-0

På lördagskvällen var det dags för damlagets andra match i den allsvenska cuppen i Örebro. För motståndet stod Västerstrands AIK från Karlstad. Matchen slutade 7-0 efter en mycket stabil insats. Mölndals mål gjordes av Regina Nilsson 3 mål, Tilda Andersson 2 mål, Astrid Rosengren och Linnea Borg varsitt mål.

- En mycket stabil insats. Vi gör precis det vi pratat om, äger mycket boll, tar åkningar för varandra och släpper bollen. Vi släpper inte heller till några chanser. Vi får en bra start med hörnmål av Tilda efter några minuter. 2:an kommer efter 13 minuter, också det genom en fast situation. Regina sätter ett frislag från straffområdeslinjen otagbart högt i målet. 3:an efter ett lågt skott i vänsterposition, också det från Regina. Astrid sätter 4:an efter att själv droppat på mitten till Amanda som spelar tillbaka till Astrid i högerytterposition som trampar runt och trycker in bollen. 5:an kommer efter ett bra tryck mot mål där Tilda får med sig bollen efter en retur och överlistar målvakten. 6:an kommer i andra halvlek på straff genom Regina efter en fällning av Astrid och det sista målet genom Linnea som rätt placerat i straffområdet sveper in bollen efter en passning från Tilda. Alla gör en riktigt bra insats. Idag var det framförallt roligt att se alla åkningar och viljan från alla att vilja ha boll.

Spånga Bromsten BK – Mölndal BK 0-5

På söndagsmorgonen besegrades Spånga med 5-0. Mölndals mål gjordes av Amanda Andreasson 3 stycken, Desire Kyrk och Astrid Rosengren varsitt mål.

- Till slut en stabil seger. Matchen präglas inledningsvis av lite stress och att vi kanske vill för mycket. Spånga har en del chanser i inledningen och under första halvlek. Men som vanligt gör Ellen ett antal viktiga räddningar. Vi får bättre ordning på vårt eget spel i andra halvlek och hittar ett annat lugn efter vårt 2-0 mål. Vi gör till slut 5 mål men vi hade betydligt fler lägen än så. Tyvärr slutar matchen lite tråkigt då en av våra viktigaste spelare, Tilda Andersson får en smäll mot huvudet och tvingas kliva av. Återigen en laginsats där Ellen sticker ut med några viktiga räddningar, Amanda tremålsskytt är ju också roligt. Sara Adolfsson nyförvärv från SM finallaget Skutskär gjorde sin första match för Mölndal och visade upp ett stabilt spel på libropositionen.

Mölndal BK – Uppsala BoIS 2-0

Under söndagen besegrades Uppsala med 2-0. Mölndals mål gjordes av Regina Nilsson på hörna och av Amanda Andreasson genom en styrning på volley.

- Klart svåraste matchen. Uppsala har ett eget spel och ett bra försvar. Känns som om det är cupens två bästa lag som möts. Mölndal börjar bäst men i andra halvlek har Uppsala mest av spelet. Vi gör återigen mål på hörna och strax därefter en lysande styrning på ett inspel i straffområdet av Amanda.

 

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd

 

Matchrapportering- Live!

 

 


Stötta din förening!


 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info