Hoppa till sidans innehåll

Seger i premiären för damlaget

14 NOV 2020 17:59
På lördagseftermiddagen tog Mölndal Bandy sina första poäng i landets högsta serie. Damlaget besegrade Skirö AIK på bortaplan med 2-3 efter 2-1 i halvtid. Vi träffar Martin Lindberg och Elin Adolfsson efter matchen
Arkivfoto: Fia Virkki
  • Uppdaterad: 14 NOV 2020 17:59

Martin Lindberg, lagledare och för dagen matchcoach, seger i premiären, hur känns det?

- Det känns bara bra!

Och Elin Adolfsson, stabil back i Mölndal, hur känns det?

- Det känns bara kul. Bra att vi kommer in i det så bra och håller humöret uppe trots underläge med både 1-0 och 2-1

Berätta om matchen!

- Martin: Tyckte vi var på tå från början men Skirös första anfall resulterar i en hörna och Skirö tar ledningen med ett snyggt hörnskott i krysset och det står 1-0 redan efter en minut. Inte riktigt den starten man hade hoppats på. Tjejerna krigar på och efter femton minuter gör Regina sitt första elitseriemål. Tyvärr böljar spelet lite för mycket och vi går bort oss några gånger. 2-1 kommer efter en genomåkning då vi blir för passiva i vårt försvarsspel och låter Skiröspelaren komma fri med Ellen.

- Martin: I paus tar vi upp att vi måste undvika mitten som Skirö lyckas stänga på ett bra sätt och att vi inte får stöta bort oss i försvarsspelet. Och sen sa vi naturligtvis till varandra att detta ska vi ha, det är vår match! Efter några minuter i andra är det vår match. Skirö har egentligen inga riktiga målchanser, vi stöter inte bort oss på samma sätt. Vi gör 2-2 genom Tilda genom att vi har många spelare som trycker på mot Skirös strafffområde, och Tilda som fångar upp egen retur och rullar in bollen under Skirös målvakt. Efter 77 minuter får vi en högerhörna som Steff trycker in genom muren. Skirö tar timeout men det är vi som har chanserna, bränner bl.a. en straff. Skönt när domaren blåser av trots allt.

Vad säger du Elin, vad tycker du om ert spel idag?

- Måste säga att jag är nöjd. Framförallt i andra halvlek gör vi verkligen en bra insats, försvarsspelet sitter trots att vi  två nya som kommer in på mitten i defensiva roller och hittar direkt rätt.

Och vad är det som gör att ni till slut vinner matchen Elin?

- Det är lugnet, alla jobbar på, vi blir aldrig stressade, tror att det är det som gör att vi vinner matchen.

Var det nervöst på slutet?

- Elin: Nä, inte speciellt

- Martin: Ja det var nervöst på slutet, trots att Skirö inte skapade så mycket.

Något annan avslutningsvis Martin?

- Nä egentligen inte, håller med Elin, det är lugnet idag som gör att vi vinner matchen.Vi visste att vi skulle ha en chans mot Skirö och jag måste säga att jag är riktigt imponerad av tjejerna. Alla håller sig lugna och det är bara positiva ord till varandra i Mölndal under hela matchen. Visst det finns mycket i vårt spel som kan bli bättre men det lugn och tålamod som tjejerna visade upp är riktigt starkt att visa upp i en elitseriepremiär

Då tackar vi för intervjun och önskar lycka till nästa helg mot Skutskär.

Intervjuv med Steffi efter matchen

 

 

Skribent: Webmaster
Epost: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info