Hoppa till sidans innehåll

Dam: Delad pott i snöyra

2018-02-12 08:09
På söndagseftermiddagen var det dags för tredje och sista mötet med Surte för Mölndals damlag. Matchen slutade 3-3 efter ledning 2-1 i halvtid. Mölndals mål gjordes av Anna Gustafsson (2) och Alva Lindberg.
  • Uppdaterad: 2018-02-12 08:09

Vi träffar tränare Martin Lindberg efter matchen,

3-3, ett rättvist resultat?

- Som matchen utvecklade sig och med tanke på vädret, ja det tycker jag.

Ta oss igenom matchen.

- Matchen började i stark blåst och ymnigt snöfall vilket gjorde att domaren tidigt bestämde att spela 3*30. Vi fick förmånen att börja i medvind vilket säkert var en avgörande faktor till att vi tidigt kunde ta tag i matchen och trycka tillbaka Surte. Anna Gustafsson har hittat målformen och kunde enkelt skjuta in 1-0 efter några minuter. Målet tillkom efter en situation där flera spelare stannade upp och nog förväntade sig en avblåsning i samband med en kollision utanför Surtes straffområde.

- 2-0 kom efter ett frislag och målskytt var återigen Anna. Vi fortsätter att spela bra och att trycka tillbaka Surte under de första 30 minuterna.

Och vad händer sen?

- I den första periodpausen var vi överens om att försöka spela bollen mer efter isen första 10 då vi kommer ut efter den första pausen. Tyvärr så märker vi redan där att Surte tar över spelet mer och mer samtidigt som vi får längre och längre lag och slår bort flera långa bollar. Mycket riktigt kommer 2-1 som ett brev på posten tidigt i andra perioden efter en tilltrasslad situation i eget straffområde. Tyvärr så missar vi även en straff vid ställningen 2-1, 3-1 där hade nog gett ett annat slutresultat. Efter 45 minuter byter vi sida och vi får det jobbigt i motvinden och med snön i ansiktet. 2-2 kommer tidigt efter den andra pausen på ett inslag i krysset och Surte tar snart därefter även ledningen med 3-2 denna gång på hörna.

Och vad händer i slutet av matchen?

- Efter 75 minuter tar vi timeout och försöker korrigera de luckor som uppstår på mitten i vårt lag. Detta genom att få våra mittfältare och backar att ligga högre upp i banan, vilket är jobbigt när vi vänder spelet och ska flytta fram i motvinden. Tycker vi lyckas bättre med detta och vårt spel sista 10. I första övertidsminuten lyckas Alice driva upp bollen på kanten, Alice blir nertryckt men domaren ger fördel då Tilda har bollen. Tilda driver vidare in i straffområdet från vänsterkanten och blir neddragen av Surtes libro. Domaren dömer straff och det är mindre än en minut kvar av matchen. Alva Lindberg kliver fram och tar hand om straffen som sitter i nättaket bakom Surtes målvakt. 3-3 ett ganska rättvist resultat.

Något du vill lyfta fram?

- Att vi inte ger upp och att vi fortsatt har ett starkt försvarsspel. Sen är jag lite missnöjd med att vi inte orkar lyfta upp och hålla ihop laget i anfallsspelet under stora delar av matchen. Sen är det kul att Anna gör mål igen och att Alva vågar kliva fram och ta straffen vid ställningen 2-3.

Då tackar vi för pratstunden och önskar lycka till i säsongsavslutningen mot Sunvära 25/2 1600 hemma på Åby.

Epost: Adressen Gömd

Lagledare- Dam och F19

MARTIN LINDBERG

Mölndal Bandy

Mobile +46734378567

This is a mailto link

 

Mölndal Bandy stödjer
Ung Cancer!

Matchrapportering- Live!

Stötta din förening!

 


Antal besökare
Online:
Idag:
Vecka:
Månad:
Totalt:

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link