Hoppa till sidans innehåll

Dam: Förlust mot Surte

2018-02-05 09:56
På söndagseftermiddagen inkasserade damlaget sin andra förlust för säsongen mot Surte BK. Surte vann en jämn match med siffrorna 5-2 efter 2-1 i paus. Mölndals mål gjordes av Anna Gustafsson och Elin Hult.
  • Uppdaterad: 2018-02-05 09:56

Surte startade bäst och tog tidigt ledningen med 2-0. De första tjugo minuterna var Mölndal rejält nerpressade och hade svårt att få tag på Surtes snabba och tekniska spelare med Moa Friman i spetsen. 1-0 tillkom efter 10 minuter på en inte helt otagbar högerhörna av rutinerade Emma Kronberg. Bollen gick lågt till vänster om Mölndals målvakt och borde nog ha fastnat i muren men lyckades lite turligt slinka in. 10 minuter senare utökade Surte till 2-0 efter ett tekniskt nummer av Ellen Nilsson.

Kort därefter får Surte sig tilldömt en straff som Emmelie kniper och därigenom håller kvar Mölndal i matchen.

Efterhand tar Mölndal tag i spelet och skapar några lägen och hörnor. Några minuter före halvtidsvilan lyckades Mölndals lagkapten få utdelning på en högerhörna ungefär på motsvarande sätt som Surtes hörna, en hård låg boll som lika väl kunnat stanna i muren.

Efterpausvilan tog Mölndal tag i taktpinnen och jagade ett 2-2 mål. Istället lyckades Surte ta ledningen med 3-1 efter en hörnretur till Regina Nilsson i Surte som satte bollen högt och otagbart i nättaket. Mölndal tar timeout och betonar vikten av att trumma på och inte låta sig nedslås och att fortsätta spela som man gjort i andra halvlek.

Efter 3-1 målet jämnar spelet ut sig och lagen byter chanser med varandra. Flera halvlägen skapas av Mölndal genom att stressa backlinjen i Surte. I 65:e minuten stöter några Mölndalspelare bort sig och misslyckas då med att få grepp på Emma Kronberg som efter en genomåkning från eget högerhörn otagbart sätter bollen bakom Emmelie i Mölndalsburen.

Elin hult reducerar till 4-2 efter ett fint anfall och på en passning från Amanda lyckas spela bort Surtes täta försvar. I slutet av matchen fastställer Surte slutresultatet till 5-2.

Mölndal kommer inte upp i normal standard i denna match. Framförallt gäller det spelet i första halvlek. Det som sticker ut och är glädjande är det målvaktspel som Emmelie uppvisar trots fem insläppta mål.

Nu återstår endast två matcher av årets säsong, bägge spelas hemma på Åby, först returmöte mot Surte nästa söndag och avslutningsvis mot Sunvära.

Epost: Adressen Gömd

Lagledare- Dam och F19

MARTIN LINDBERG

Mölndal Bandy

Mobile +46734378567

This is a mailto link

 

Matchrapportering- Live!

Stötta din förening!

 


Antal besökare
Online:
Idag:
Vecka:
Månad:
Totalt:

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link