Hoppa till sidans innehåll

P19 (-03/-02/-01)

Välkomna till P19:s lagsida!

Den kommande säsongen 2018/19 kommer innebära ganska stora förändringar. Dels gör vi ett rejält hopp upp från P16 till P19 och dels har vi inlett ett samarbete med SK Höjden. Ett antal spelare har tyvärr redan valt att lägga skridskorna på hyllan inför denna säsongen men vi ska ändå spela i främst P19B och några också i P19A. Det kommer att finnas mycket tid för både träning och match. Flera spelare spelar redan nu i Utvecklingslaget och fler kommer det säkert bli. Vi har alltså en härlig och intensiv bandysäsong framför oss!

Väl mött! Ledarna


Kämparinsats och serieseger i Ale

På söndagskvällen var det dags för säsongens sista match. Det var också en match om seriesegern. Extra spännande med andra ord. Förutsättningarna, lagmässigt, var tyvärr inte de bästa. Sjukdomar och hjärnskakningar gjorde att truppen var lite tunn. Vi fick dock till slut ihop lag inför bataljen.

Matchen började lite chockartat med att Surte gjorde 1-0 efter 1 minut. Då tappade vi lite geist. Sen kom också 2-0, 3-0 och 4-0. Vi hade mycket boll men lyckades inte få in bollen i mål. Surte spelade också mycket bra i defensiven. När vi sen gick till halvtidsvila var det ett lätt desillusionerat gäng som satt på bänkarna i omklädningsrummet. Tystnaden var också kompakt. För att råda bot på detta satte Pär på AC/DC, nåt som spelarna inte brukar vilja lyssna på(nya tider nu!). Om det var musikvalet eller lagmoralen som gjorde förändringen får vara osagt men nu blev det annat ljud i skällan. Från att ha legat under med hela 4-0 så tog vi oss till slut fram till seger med 6-5. Avgörande målet gjordes i slutminuterna. Behöver jag säga att spänningen var olidlig. Vinsten gjorde nu också att vi vann hela serien. Gött jobbat Mölndal/Höjden P19!

Nu är säsongen slut för denna gången men snart... börjar försäsongen för kommande säsong.

Stolta ledarhälsningar från alla inblandade!

 


 

Toppspel och målfest på Åby

På fredagskvällen 1/3 var det dags för ännu ett möte mot Oskarström/SBK hemma på Åby. Trots en tokvarm februarivecka så visade Åby upp sig från sin bästa sida, 3 minus och vindstilla, denna kväll. Senaste matchen vi spelade så fick vi inte till i princip nåt så nu var det tokpepp som gällde. Efter att ALLA, puh, fått sina griller nyslipade så gick vi nu till match.

Det började lite trevande men kändes ändå som vi var på banan denna gång. Efter några minuter satt också 1:an för oss. Skulle bli 3-0 innan halvtid. Vi bestämde oss då för att hålla spelfokus och skridskoåkningen på topp. 3-0 är ju ingenting i bandy. Vi fortsatta andra halvlek i samma stil som första med skillnaden att vårt spel nu funkade ännu bätttre. Man såg helt enkelt att vi tyckte det var kul att spela bandy. Detta visade sig också i målprotokollet som till slut stannade på en seger för oss med 9-0. De stora siffrorna berodde inte på motståndet utan på att vi spelade bra. Efteråt fick vi beröm från både motståndare och domare för fin bandy. Kul! Härligt Mölndal/Höjden P19!

Nu är det bara en match kvar för säsongen och vi hoppas att vi kan spela lika bra då.

Stolta bandyhälsningar Ledarna


 

Förlust i dimman på Åby...

Efter förra söndagens bragdmatch mot Skirö skulle vi på söndagkvällen 24/2 spela mot Frillesås/Sunvära igen. Förra matchen mot dom var en av våra sämsta matcher denna säsong. Då blev det förlust med 5-0. Denna gång var vi ett lite annat lag, som vanligt ska sägas. Vi försökte också peppa upp oss inför matchen och förutsättningarna var förhållandevis goda.

Matchen började trevande och F/S lågt högt i banan. Nåt vi brukar ha lite svårt för. Trots detta så gjorde vi 1-0, genom en enormt snabb soloåkning. Nu kändes det lite bättre men F/S kom tillbaka och det stod 1-1 i halvtid. Det kändes dock redan som hade förlorat när vi satt i omklädningsrummet. Stod ju faktiskt bara 1-1. Vi började sen tyvärr andra halvlek lika trevande som första. För lite rörelse i försvaret och ett ineffektivt anfall. Tyvärr också lite uppgivet och fippligt. Detta drog F/S nytta av och genom sitt mer rejäla spel gjorde man också mål. Det gjorde ju även vi men det kändes inte så. Matchen slutade till sist 6-4 till F/S. Ett fall framåt, jämfört med förra mötet, kan tyckas men ändå inte så bra som vi borde kunna. Frillesås/Sunvära blev denna gång vårat Lützen. Nu får vi träna på och ge järnet i de sista matcherna. Vi tror på er!

Bandyhälsningar Ledarna


Tuff segermatch i Vetlanda.

Igår, 17/2, var det dags för match mot Skirö igen. Denna gång borta, i fina Hydrohallen. Tänk att alltid få spela på sån is... Vi hade lite svårt att få ihop lag så här i sportlovstider men det ordnade sig. Dock bara en avbytare, lite lite när man ska spela i 90 minuter. Matchen började tufft och det kändes ganska omgående som att Skirö fått ihop ett bra gäng, även många avbytare på plats. Första målet kom också för Skirö. Även andra. Samt tredje. Nu fick vi skärpa till oss, öka farten och låta bollen göra jobbet. Snart gav det utdelning. Vi jobbade så upp oss till 3-3 i halvlek. Starkt.

Andra halvlek började åter igen tufft. Vi fick ett mål i baken men kvitterade snabbt. Nu började också vi ta över spelet mer. Chanserna kom men bollen ville sig inte in. För att inte tala om hörnor. Vi hade 18 st men inte ett mål gav dom. Träningsområde! Men till slut så bärgade vi hem segern med 6-5 till oss. Kändes väldigt skönt. Matchens lirare var vår duktige målvakt som faktiskt räddade oss ett flertal gånger. Nu gäller det att få upp ångan igen och hitta målformen så här i upphällningen av säsongen. Ja, och så käkade vi pizza från trevliga Hasses i Vetlanda.

Stolta bandyhälsningar Ledarna

 


 

Ceteris paribus, tyvärr.

Inleder denna korta text på latin. Den intresserade får googla... I fredags kväll mötte vi Sunvära/Frillesås på charmiga Sjöaremossen. Dunderförutsättningar med två minus o vindstilla. Tyvärr var det ännu en match som föregicks av ett konstant ringande från Ringbo för att försöka få tag i spelare, här av latinet... De spelare som till slut ställde upp fick möta ett defensivt men effektivt Sunvära/Frillesås. Vi förlorade med 5-0. Inte mycket att säga om detta mer än tack till de som ställde upp och en förhoppning om att det inte ska behöva vara så svårt att få ihop lag, igen. Vi leder ju faktiskt serien! Nu blir det inga matcher på ett tag så träning och Bandy-VM får stå i fokus. 

BandyVM-hälsningar Ledarna

 


 Årets första seger, yes!

Idag, söndag 13/1, var det dags för match igen. Nu var det back to basic igen. Inte några matchkrockar och inga helgresor. Att få ihop lag var denna gång en angenäm uppgift. De vi skulle möta var Skirö, hemma på Åby. Trots oro för vädret blev det till slut riktigt bra. Skönt.

Senaste mötet mot Skirö, borta, slutade med seger för oss med 7-3. Nu hade vi två förlustmatcher i baken men var väldigt sugna på vinst igen. Vi började matchen mycket bra. Med lite medvind i ryggen fick vi igång ett antal fina åkningar och bra bollsläpp. Vi var inte supereffektiva men halvleken slutade ändå 4-2 till oss. I pausen bestämde vi oss för att spela bättre, helt enkelt, men så blev det inte riktigt. Lite för många soloräder, missade chanser(två straffar), ineffektivt passningsspel och oresolut försvar. Men! Vi släppte inte in några fler mål även om vi inte heller gjorde några fler så seger blev det. Gött! För att citera Pärs utskick till spelarna efter matchen: "Bra jobbat idag! Vi har gjort flest mål i serien, släppt in minst, har minst antal utvisningsminuter och behåller serieledningen." Härligt jobbat Mölndal/Höjden P19.

Bandyhälsningar Ledarna


 Årets första match...

Idag, söndag 6/1, spelade Mölndal/Höjden sin första match för året. Denna gång var det borta mot Oskarström/Skövde. Vårt förra möte slutade 7-2 till oss. Då var vi inte så nöjda med vårt spel men nöjda med seger. Det var då det... I denna, och även förra matchen mot Surte, så ställde vi upp med ett helt annat lag. Pär hade, från Edsbyn, kämpat som en gnu med att försöka få ihop ett lag, överhuvudtaget. Han lägger såå många timmar på detta och det ska vi vara väldigt tacksamma för! Till dagens match var det nästan inga Höjden-spelare som var tillgängliga och flera andra spelare var antingen borta eller nåt annat. Det ska dock sägas att vi ställer ALDRIG in matcher pga av spelarbrist. Så ej denna gång heller. Vi fick till slut tillskott av två tjejer från F17 och två killar från U14. Det tackar vi för! Oskarström/Skövde verkade inte ha några sådana problem utan ställde ett fulltaligt P19-lag på isen.

Matchen började lite trevande från vår sida men kom igång lite bättre efter ett tag. Vi ägde mycket boll men förvaltade inte våra chanser. Efter ett tag hade också Oskarström/Skövde gjort 3-0. Det här såg inte bra ut. Nu skärpte vi dock till oss. I slutet på andra halvlek stod det så 5-5 och matchen vägde över för oss, kändes det som. Men... då händer det som inte ska ske. Vi fipplar till det och motståndarna lyckas utnyttja det. De gör istället 6-5. Det kändes surt när vi hade kämpat in oss i matchen och nästan var på väg mot seger, mentalt i alla fall. Matchen slutar till slut 7-5 till Oskarström/Skövde. En seger som naturligtvis känns extra kul för dom då de förlorade stort mot oss förra gången. Får väl säga grattis till dom för denna matchen men vi kommer tillbaka. Nu ska här tränas igen efter all ledighet. Förhoppningsvis är det inte heller en massa matchkrockar och annat igen.

Bandyhälsningar Ledarna


 Årets sista match...

Idag, söndag 30/12, spelade vi årets sista match. Surte stod för motståndet. Redan innan matchen var det tal om svårigheter med att få ihop lag, från bägge sidor. Vi hade inför denna match ett flertal frånvarande och framförallt inga spelare från Höjden. Som tur var ställde några upp, inte minst tre 04:or. Det tackar vi för. Alla gjorde en strong insats. Bra jobbat! Idag gjorde även Alexander sin målvaktspremiär. Även här var det en toppinsats. Grymt! Vi hade också, för första gången, matchande ställ på ALLA spelare. Mycket snyggt!

Själva matchen då. Surte ställde upp med ett lite äldre lag, så blir det ju ibland när det är svårt att få ihop spelare. Vi hade ju som sagt ett annat lag än vanligt och fått kalla in yngre spelare. På pappret såg det alltså tufft ut för oss. Första halvlek höll vi dock oss till spelidén och krafterna fanns där. Vi låg under med endast 1-0 i halvtid. Vi inledde andra halvlek mycket bra och kämpade upp till 2-1 för oss. Sen blev tyvärr vår ena back skadad och nu var det nästan tomt på avbytarbänken. Här tog tyvärr både matchen och våra krafter slut. Överläge 2-1 förändrades tyvär till förlust med 7-2. Vår första och förhoppningsvis sista förlust för denna säsong. Vi kommer tillbaka Surte. Vill ändå rikta ett stort tack till alla spelarna som ställde upp idag, tack! Nu firar vi nyår för att sen komma tillbaka till nya matcher och träningar på nya året.

Nyårshälsningar från Ledarna

 


Blöt seger på Åby

På fredagskvällen skulle vi möta Frillesås var det tänkt. Väderprognosen visade regn, 9 plusgrader och blåst. Då vi ännu inte har nån hall kändes det inte så lockande med match. Vissa försök till att flytta matchen gjordes men så blev det nu inte. Efter ismaskinens lite desperata kamp mot vädret så blåste domarn igång matchen. Vi försökte få domarn att göra 3x30 istället men så blev det inte heller. I inledningen av matchen när isen var typ ok så kunde vi spela någorlunda. Vårat spel är ju färgat av skridskoåkning och bollförning, inte så mycket lyror och annat anpassat till blöta. Frillesås bjöd upp till kamp med kraft och ett annat typ av spel, mer lämpat förutsättningarna. Men vi gjorde ändå målen, hela tre. Dock kom Frillesås in i matchen ju mer regnet föll och hämtade upp till 3-2 i halvtid. Minnen från senaste mötets 3-3 började gnaga. Detta blev dock en katalysator istället och i inledningen av andra, med bättre is och kämparglöd, tog vi taktpinnen igen. Målen kom och matchen slutade till slut 6-2 till oss. Bra jobbat alla, inte minst Lucas med fyra mål o Jakob, med sin bästa match hittills i karriären. 

Egentligen ska ju inte bandy spelas under sådana här förutsättningar men nu är det som det är. Kan bara konstatera att man får inte många ungdomar att gå ut på is en fredagskväll under de här förutsättningarna men det gör ni Mölndal/Höjden P19. Starkt!

Blöta men stolta bandyhälsningar Ledarna

 


 Buss, seger och pizza i Vetlanda

Då nu skrivande var hemma i Mölndal pga sjukdom blir detta ett referat från medföljande ledare, spelare o Elitrapport. Detta var för oss den första gemensamma bussresan till bortamatch. Känns skönt att inte behöva köra långt i en massa bilar på lurigt vinterväglag. Vi ska försöka fixa buss när det är långväga bortamatcher.

Själva matchen då. Vi hade fått indikationer på att Skirö hade lite svårt att få ihop lag och därför skulle fylla på med tjejer från deras F17-lag. Vad jag förstod blev det inte så, i alla fall inte enligt Elitrapport. Däremot är de ett lag som prioriterar defensiven och gör det svårt för motståndaren att komma igenom. Matchen börjar lite trevande från vår sida och första målet görs också av Skirö. Detta blir signalen till att försöka fokusera mer på dels på att stoppa deras toppspelare men också hitta luckorna i deras försvar. Till slut kommer också målen. Det hela slutar med en komfortabel seger med 7-3 till oss. Som jag förstod det från inblandade var vi dock inte riktigt nöjda med själva spelet. Detta var dock vår tredje raka seger vilket naturligtvis ändå är en framgång för oss. Gött jobbat!

Efter matchen åt alla spelare segerpizza tillsammans innan avfärd mot västkusten.

Stolta men lite snuviga bandyhälsningar Ledarna

 


 Andra matchen, andra segern

Idag, söndag 25/11, spelade vi vår andra seriematch för säsongen. Vår första match, och första ispass, på Åby. Förutsättningarna var grymma, 2 minus, vindstilla o perfekt is. Motståndet stod Oskarström/Skövde för. Detta laget var för oss en ny konstellation. Före matchstart hade vi bestämt oss för att försöka spela disciplinerat och kompakt. Bollen skulle få göra jobbet. Det blev inte riktigt så, dels beroende på motståndarna men också oss själva. Det blev istället mycket egen bolltransport och tyvärr lite slarvigt spel. Men detta till trots så så gjorde vi mål, flera stycken också. I halvtid stod det 5-0 till oss. Vi bestämde då än en gång att försöka spela bandy, ordentligt, men det ville sig inte riktigt ändå. Vi gjorde visserligen två mål till men släppte också in två. Överlag var det naturligtvis mycket bra med seger 7-2 men vi kan spela bättre bandy. Bara att träna vidare, fortfarande tidigt på säsongen. Detta kommer bli dunder!

Bandyhälsningar Ledarna

 


 Seger i seriepremiären!

I söndags spelade vi första seriematch för säsongen. Ännu en gång stod tuffa Surte för motståndet. Matchen började i högt tempo och fortsatte så i 90 minuter. Efter lite bananer och blåbärssoppa i halvvilan så började vi leverera. Först gjorde vi ett mål på hörna, sen ett fint spelmål och till sist ett straffmål. Vi vann alltså med 3-0. Det vi lite extra tar med oss från denna matchen är kämparglöden och defensiven. Vi höll ju nollan. Våra spelare från Höjden bidrar med en enorm kämparvilja och fint spelsinne. Ett extra beröm för vår målvakts fina spel, vilka utkast! Härligt och kul! Nu har vi Oskarström hemma på Åby på söndag. Hoppas på fin is och lika fint spel som senast.

Bandyhälsningar Ledarna


Säsongen hittills

Vi har nu hållt på ett tag och väntar egentligen bara på is på Åby. Det har blivit ganska mycket träningar på is, både själva och med Höjden. Vi har också spelat lite träningsmatcher, både mot varandra men också mot Surte och Frillesås. Det har stundtals varit riktigt bra även om det ibland också varit svårt att få ihop lag. Några spelar väldigt mycket bandy... Samarbetet med Höjden har också varit toppen. Den lite improviserade lagbilden här ovan är tagen från när vi, hälften Mölndal och hälften Höjden, spelade träningsmatch mot Surte. Den slutade med 5-1 till oss. Kul. Det här kommer bli en bra säsong.

Bandyhälsningar Ledarna


 


 

Nyheter

 

Mölndal Bandy stödjer
Ung Cancer!

Matchrapportering- Live!


Stötta din förening!

 


Antal besökare
Online:
Idag:
Vecka:
Månad:
Totalt:

 

Test: 

Totalt:

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info