Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 14/15


Då var säsongen 14/15 tyvärr slut! 

Igår spelade vi säsongens sista match, en träningsmatch mot Surte i fina Ale arena. Att det var slutet på säsongen märktes då det inte var helt enkelt att få ihop lag. Det löste sig dock till slut och vi gav Surte gott motstånd. Vi fick också låna in Robin från Surte, en riktig kämpe. Det tackar vi för! Vi fick till ganska många målchanser men hade svårt att få in bollen. Finast var kanske ändå Ebbas soloåkning som var värt ett bättre öde. Sen är det det här med att jobba hem i försvaret...

Efter denna trevliga match bar det av till pizzeria 4You och bandyfinalen. Måste vara de mäktigaste pizzorna i stan. Killarna och tjejerna vräkte i sig och njöt av samvaron(själva finalen var nog av underordnad betydelse, se bild). Ni är ett skönt gäng Mölndal Bandy P01-03 o F00-03. Nu tar vi lite paus från bandyn för att komma tillbaka starkt till hösten. Vi rekommendrar starkt nån av alla de sommarbandyläger som erbjuds lite varstans.

Ha det gött nu och tack för denna säsong så ses vi till hösten igen Ledarna!

 

Avslut med pizza och bandyfinal

 

Kakservice cup 2015 

I helgen arrangerade Mölndal Bandy P14 den årliga Kakservice cup på Åby. Cupen inleddes på lördagen med toppförutsättningar, bra is o hyfsat kallt. Vill passa på att tacka personalen på Åby för en god insats, tack från oss alla i P14. Vi visste att motståndet skulle bli tufft under cupen samt att vi egentligen är ett år yngre än de andra lagen. Vad gjorde detta när vi inledde med att spela jättebra i våra två första matcher, norska Skiold och Jönköping Bandy. Visserligen förlorade vi bägge matcher men spelade mycket bra. Inte minst tack vare våra inlånade  01:or. Grymt jobbat killar! Sista matchen på lördagen var mot Laik. Den gick tyvärr inte så bra som vi hoppades men ändå helt ok. Blev förlust även där.

Söndagen inleddes med sämre väder, blev tyvärr bara värre under dagen. Vi spelade placeringsmatch mot Kungälv. Det blev en jämn kamp där vi tyvärr inte hade marginalerna på vår sida men kämpade på bra. Blev förlust även i denna match och vi slutade cupen på sista plats. Detta är redan glömt av killarna och vi har redan bestämt oss för en bättre placering nästa år. 

Hälsningar från lite trötta ledare!

 

Mölndal P14 i cupsol!

 

 

 

Säsongens sista match 

Idag var det dags för säsongens sista match. Motståndet stod Sunvära för. Ett bra lag med många duktiga 01:or. När vi mötte dom borta fick vi stryk med 11-0. Då hade vi också väldigt svårt att få ihop ett lag. Idag hade vi lite fler spelare men tyvärr ett antal sjuka och heller inga inlånade 01:or. Vi började ganska svagt men kom in i det efter en stund. Spelade stundtals helt ok men motståndet blev för starkt. Det var främst två spelare i Sunvära som stack ut. De låg i princip bakom alla mål. Det som kanske var jobbigast för oss var att hålla i bollen. Flera av målen skedde vid bolltapp alldeles framför eget mål. Detta måste vi jobba på. Det blev till slut förlust med 0-15. Nu glömmer vi dock denna förlust och fokuserar i stället på vår egen Kakservice cup som går av stapeln nästa helg. Vi har två träningar i veckan där fokus gäller. Vi ska minsann visa att vi kan bjuda på ett rejält motstånd mot, på pappret, väldigt duktiga lag. Nu kör vi Mölndal Bandy P14!

Bandy på er Ledarna

 

 

 

 

Derby på Åby 

Igår söndag den 1 februari var  det dags för match igen. Denna gång mot Höjden Blå, deras 02-lag. Av erfarenhet vet vi att dom är ett starkt lag, både på skridskor och i själva spelet. Vår trupp var denna gång glädjande stor, 15 st. Försökte få ihop ungefär samma lag som vi ska spela med på Kakservice cup. 01:orna Filip, Hampus och Samuel var alla med. Dock hade Höjden en spelare som stack ut, nummer 8. Han låg bakom det mesta och de flesta av målen för Höjden. Det blev till slut förlust med 2-7. Men killarna och tjejen, Moa, kämpade ändå på. Nu gäller det bara att ligga i fram till cupen så ska vi bjuda de andra lagen på ordentligt motstånd!

Hälsningar Ledarna

 

 

 

 

Snöskott(ning) i Oskarström! 

Idag lördag den 24 januari var det dags för match igen. Denna gång borta mot Oskarström. Tyvärr hade vi ännu en gång ett sjå för att få ihop ett lag. Sjukdomar o annat ställde till det. Vore skönt för Pär om han inte behövde ägna fredagskvällarna åt att ragga spelare... Som tur var kunde den tunna truppen förstärkas av Ebba, Ellen och Moa. Tack för det tjejer! Tyvärr var inte heller vädrets makter med oss denna dag. Ett envist snöande gjorde planen mycket svårspelad. Trots extra lång halvtidsvila så snöade det igen med en gång. Vi kämpade dock på ordentligt och det stod länge 2-2. Våra mål gjorda av Ebba/Ellen och Elias. Sen stack det tyvärr iväg i slutet på andra halvlek o vi förlorade till sist med 4-2. Dock vill vi ledare verkligen berömma alla spelare för att ni kämpade på och aldrig gav upp. Bra jobbat! Nu hoppas vi att resterande matcher kan få spelas under lite bättre förhållanden och med lite fler spelare.

Snöiga hälsningar Ledarna

 

Snöfest i Oskarström

 

 

 

 

Tät match på Åby! 

Idag spelade vi mot Frillesås hemma på Åby. Förutsättningarna var topp dvs inget vatten på plan eller storm i vinden. Tyvärr hade vi lite sjukanmälningar igår kväll. Vi lyckades dock få ihop 12 man. Tidigt in i matchen skadade sig Melker men Eskil A från 03:orna kunde hoppa in i laget. Tack för det. Själva matchen var mycket jämn och tät. Ibland kanske lite hård och ful också. Lagen följdes dock åt och slutresultatet blev 2-2. Härmed tog vi vår första poäng för säsongen. Underbart killar! Finns fortfarande en del att jobba på, både offensivt och defensivt, men det kommer. Bara att träna på!

Poänghälsningar Ledarna 

  

Gustav T driver bollen igenom Frillesås försvar

 

Vattenpolo mot Oskarström! 

Igår lördag var det dags för match igen. Denna gång mot Oskarström. Nu hade vi inga problem med att få ihop lag, skönt. Däremot hade vi inte vädrets makter med oss. Ett ymnigt snöfall som lade sig som en sörja på isen trots idogt plogande av vaktmästaren. Isen var alltså kletig och mjuk. Till slut kom vi dock till spel. Att spela bandy var dock inte helt enkelt. Vi försökte spela enligt konstens alla regler men underlaget ville annat. Många fina försök slutade i en pöl istället för motståndarens mål. Efter halvtidsvilan hade snöandet övergått i regn. Oskarströms spelare framstod som huvudet längre än våra killar, hade två 00:or med, hanterade underlaget bättre. Dom jobbade mer med lyror och chippar. Resultatet blev till slut förlust för oss med 0-4. Vill dock tacka alla spelarna för en stark kämparinsats på ett stundtals bedrövligt Åby. Starkt jobbat Mölndal! Hur många ungdomsidrotter utövas under sådana här förhållanden? Behöver jag säga hall?

Blöta bandyhälsningar Ledarna

 

 

 

Första matchen 2015. 

Igår lördag spelade P14 sin första match på nya året. Tyvärr så hade vi ännu en gång svårt att få ihop lag. Det hade inte Höjden... Vi skulle börjat med en avbytare men började istället med en man kort. Som tur var hade stormen bedarrat så väderförhållandena var helt ok. Som tur var lyckades vi få en man klar för spel och ringa in en man extra(tack John). Så i andra halvlek hade vi faktiskt en avbytare. Allt detta gjorde naturligtvis att vi inte hade de bästa förutsättningarna för att spela en riktigt bra match. Vi kämpade dock på och Samuel S gjorde ett mål. Det blev dock förlust med 1-11. Vill ändå passa på att tacka dom killar som alltid ställer upp för laget och kommer på matcher och träningar trots tufft och svårt motstånd. Nu är ju helgerna snart slut så nu kanske vi kan få lite lättare att få ihop lag till resterande matcher.  

Gott nytt år Ledarna

 

 

 

Spännande möte mot Kungälv på Skarpe Nord

Igår lördag spelade vi mot IFK Kungälvs starka P14 på Skarpe Nord. Visste att det skulle bli en tuff match. Några av våra spelare och ledare var borta men vi hade med oss Filip, Samuel o Hampus. Tror heller aldrig att Skarpe Nord varit så inbjudande, ingen blåst och perfekta 5 minus. Tack för det.

Redan i omklädningsrummet hade vi blivit varnade för Kungälvs nummer 7, en riktig superlirare. Döm då om Kungälvs förvåning när vi tog ledningen med 1-0(snyggt Filip!) efter två minuter samtidigt som vi spelade bra. Nu varade den inte så länge men skam den som ger sig. Vi höll jämna steg ett bra tag men Kungälvs nummer 7 och lite oflyt gjorde att siffrorna rann iväg. Matchen slutade 15-3 till Kungälv. Men vi gjorde en bra match och kämpade på trots motståndet. Vi har en del att träna på men det kommer killar. Nästa match är mot Höjden Blå o nästa träning på måndag.

God fortsättning önskar Ledarna

 

0-1 för Mölndal mot Kungälv på Skarpe Nord!

 

 

 

 

Hemmamatch mot Surte på ett soligt Åby!

Idag spelade P14 hemma mot Surte. Det yttre förutsättningarna var väldigt trevliga. Inget regn utan sol på Åby! Skönt när man inte behöver vara bitter för att vi inte har nån hall...

Vi mötte ju Surte precis i början på säsongen och fick då stryk med 12-2. I dagens match var vi förstärkta av Filip och Samuel, våra 01:or från P16. Vi spelade mycket bättre idag, fick beröm av Surtes tränare också. Många fina soloåkningar och ett antal skott på mål hade vi. Spelade också ett klart bättre försvarsspel. Förlusten med 7-1 speglar faktiskt inte matchen. Alltså en klart godkänd match från vår sida. Det är detaljer bara som måste nötas in. 

Hjärtliga (bandy)julhälsningar Tränarna

 

P14 peppar upp inför avspel. Här ser man också lite av den blå himlen!

 

 

 

 

Bortamatch mot Sunvära på charmiga Sjöaremossen

En liten tapper skara P14-spelare mötte upp på Sjöaremossen idag. Vi lyckades bara få ihop precis 11 spelare till matchen, trots ett idogt mailande, messande och ringande av Pär. Känns lite tråkigt att vi ska ha så svårt att få ihop lag när vi t ex hade 22 anmälda till förra matchen. Det är ju en lagsport vi håller på med, dvs utan spelare inget lag. De 11 spelare vi då hade gjorde dock en stark insats. Kanske inte spelade den finaste bandyn men kämpade på. Tyvärr blev Eskil R skadad och kunde inte spela stora delar av matchen. Då var vi ju alltså en man kort också, då inga avbytare fanns att tillgå. Trots detta och trots ett starkt motstånd så blev resultatet bara 11- 0 till Sunvära. Ett extra tack alltså till dom killar som kämpade på idag och till medresande föräldrar som föredömligt stöttade killarna. 

Hjärtliga bandyhälsningar Tränarna

 

 

 

 

Säsongens bästa match, hitills!

Idag spelade Mölndal Bandy P14 hemma mot Villa P14. En mycket tuff motståndare, det visste vi. Då vi hade förlorat så stort senast kände vi att vi fick tänka om lite, främst när vi står inför toppmotstånd. Därför hade vi för dagen fått förstärkning av de tre 01:or som vanligtvis spelar med P16. Filip, Hampus och Samuel stärkte laget rejält och fick också de andra spelarna att ge mer. Vi började starkt men tappade sen lite fart och organisation. I andra halvlek skärpte vi till oss igen. Först gjorde Filip ett mål efter en av sina många fina soloräder. Sen krigade Eskil R in bollen i mål efter kamp i målområdet. Vi hade också ett flertal andra chanser som likaväl kunde blivit mål. Det var överlag en härlig kämparinsats som slutade 2-8. Ledarna i Villa var också mycket positiva till vårt motstånd och spel. En härlig match killar!

Hjärtliga bandyhälsningar Tränarna

 

 

Säsongens första ute-match och även matchen vi inte pratar om!

Idag spelade P14 sin första ute-match för säsongen. Det skedde på Ruddalen mot Höjden Vit. Vi förlorade med 30-0. Matchen blev en total genomklappning för laget. Vi hade helt enkelt ingen chans. Då ska man komma ihåg att vi mötte samma lag på cupen i Nässjö och förlorade då bara med 6-1. Skillnaden mellan då och idag var framför allt kämparinsatsen. Höjden Vit är bara 01:or så vi vet att dom är mycket starka och skridskoskickliga. Vi bestämde i omklädningsrummet efteråt att denna matchen pratar vi inte om så det slutar jag med här. Däremot bestämde vi oss för att börja fokusera mera på träningarna, som ju börjar utomhus på måndag. Då ses vi där, allesammans.

Hälsningar Tränarna

 

 

 

 

P14 på Stena Cup i Nässjö

På fredag eftermiddag bar det av mot Nässjö för P14-killarna i Mölndal Bandy. En cup där vi visste att vi skulle få möta på tufft motstånd. Detta skulle bli en cup för träning. När vi kom fram på kvällen visade det sig att fina Stinsen arena stod tom så då fick vi låna hallen för lite fri åkning. En hel bandyhall för oss själva! Tack för det Nässjö IF. Efter det åt vi lite kvällsmat och tittade på härliga bandyfilmer. Sen var det sängläge som gällde. Efter en kort natts sömn blåste det revälj 06:45. Inga problem att få upp killarna dock. Första matchen var mot Vetlanda. Ett av de bästa P14-lagen(med bara 01:or) i Sverige. Vi kämpade på men vårat lag bestående av 02:or, 03:or och en 01:a hade ingen sportslig chans. Vetlanda spelade en fin bandy och var lärorika att studera. Efter Vetlanda följde Waggeryd. Waggeryd var också lite för svåra för oss men vi bjöd på bättre motstånd. Efteråt käkade vi en snabb lunch innan avfärd mot Eksjö och bowling.

Bowlingen gjorde killarna gott och matcherna efter, både mot Höjdens 01:or och inte minst starka Motala, genomfördes med bravur trots förluster. Vi visade på både kämparglöd och laganda. Cupen visade både på hur stor skillnad det är på lagen, inte minst åldersskillnaden, och vad rätt inställning gör för spelet.

Mölndal Bandy P14 kan slå sig för bröstet för att vi faktiskt gör som det är sagt, att man inte ska toppa laget, utan faktiskt låter alla spela. Därmed inte sagt att man som spelare inte ska ge allt utan att man förväntas göra sitt bästa för laget.

Vi ska vara med nästa år igen och då på lite mer lika villkor.

Vi vill här också passa på att tacka alla spelare och medföljande föräldrar för en härlig helg i bandyns tecken!

Varma bandyhälsningar Tränarna

Fina Stinsen arena för oss själva

 

Bowling i Eksjö

 

 

Andra matchen för säsongen!

Fredagskvällen bjöd på bandyunderhållning med Mölndal bandy P14. En extra insatt match mot starka Surte spelades i fina Ale arena. Matchen inleddes mycket starkt av Mölndal. Fint spel, inte minst framåt. Stor skillnad mot förra matchen, klart kliv framåt. I andra halvlek började krafterna sina. Att spela på stor plan i 70 minuter är en fysisk utmaning. Tyvärr skadade sig vår målvakt Max under uppvärmningen men i ett toppenlag hittar man snabbt en ersättare, igår Eskil. Andra positiva saker var ett mål på hörna, direktskott av Elias. Bra! Det som haltade lite igår var hemjobbet, vilket funkade bra förra matchen. Innebär att nästa match kommer bägge delar funka bra. Passar ju extra bra då det blir på cupen i Nässjö. Matchen igår slutade 12-2. Länk till lite rörliga bilder:

Mölndal Bandy anfaller!

Varma bandyhälsningar Tränarna

 

 

 

Första matchen för säsongen!

Idag var det dags för årets första seriematch. Den fick gå av stapeln i Ale arena då Frillesås inte hade nån is än. Ett härligt gäng på 16 spelare samlades i omklädningrummet inför matchen. Kan bara konstatera att vi är ovanligt många spelare i P02. Kul och bra! Själva matchen inleddes på ett piggt och bra sätt. Frillesås visade sig vara ett duktigt och välskrinnande gäng. Vi höll emot bra i halva matchen men sen skenade siffrorna tyvärr iväg. Matchen slutade med 10-1 till Frillesås. Med tanke på att vi inte fått träna så mycket på stor is så funkade vissa saker ändå väldigt bra. Försvaret och igångsättning av spel på egen planhalva var riktigt fint ibland. Det som måste bli bättre är framåt-spelet men även där fick vi till några chanser. Allt kommer att flyta bättre ju längre in på säsongen vi kommer. Det är starkt av oss att kämpa i en serie som består av många lag med många 01:or. Vi har en, Viktor. Nu tar vi nya tag och kämpar på! Försök alla att få tid till att vara med på träningarna. Ni är ett skönt gäng!

Med bandy i hjärtat Tränarna

 

 

Nu är bandy-säsongen igång!

Idag hade P14 sin första isträning i Kålleredshallen. Ett härligt gäng på 12 killar slöt upp. När dom väl kom ut på isen var det svårt att se att dom inte stått på is på ett halvår. Alla var taggade. Vilka skott det bjöds på. Spelet gick inte heller av för hackor. På den första träningen för säsongen! Bådar gott för framtiden. Härligt att se Er igen!

Till nästa söndag Tränarna

 

Full fart i Kålleredshallen

 

Nu är bandy-säsongen 2014/15 snart igång! Härligt!

På söndag den 7 september börjar vi träna på is igen. Som vanligt sker det i Kållereds ishall. Återkommer med tider när dessa är bestämda. Alla är naturligtvis välkomna, både nya och gamla spelare. Vi kommer skicka ut en inbjudan till alla spelare. Ni som läser detta men inte varit med förut men är intresserade, hör av er till nån av oss ledare. Detta kommer bli en toppen-säsong.

Ses o hörs Tränarna

Uppdaterad: 04 JAN 2016 16:22 Skribent: Håkan Bengtsson

 

Mölndal Bandy stödjer
Ung Cancer!

Matchrapportering- Live!


Stötta din förening!

 


Antal besökare
Online:
Idag:
Vecka:
Månad:
Totalt:

 

Test: 

Totalt:

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info