Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

NyheterFlera U14-spelare i distriktslagen (F15 & P14)

I helgen har Felicia Fernström, Moa Liljendahl, Ellen Frisk och Frida Lottkärr från vårt U14-lag varit med på Svenska Spel Cup i Karlstad för F15 och representerat Distrikt Sydväst. 

Max Rosvall och Arvid Nordblom är uttagna i distriktlaget för P14 som spelar Distrikts Mästerskap i Ale Arena 4 januari.

Även Ebba och Eskil hade chansen att vara med men hade andra planer den här gången.


Mölndal Blå Ännu en toppmatch för Mölndal Bandy U14

Ännu en toppendag på Åby och ännu en toppenmatch. Idag spelade vi hemma mot Oskarsström. Vi var taggade från gårdagens vinst så nu gällde det för Mölndal Blå att tända till. Även denna match genomfördes mycket väl. Med ett välfungerande försvar och många fina skridskoinsatser nötte vi till sist ner motståndet. Fina mål från t ex Arvid och Viktor gjode att vi till slut vann med 4-0. Alltså ännu en härlig seger. Bra jobbat alla spelare! Nu jobbar vi vidare med vårat fina spel och tränar extra på sånt som inte funkar lika bra.

Stolta Ledare, idag igen,

 


Mölndal Röd Legendarisk match mot Villa vit på Åby

Idag, första matchen 2016, mötte vi Villa vit. Vet ju att Villa kommer från bandymetropolen Lidköping så någon underskattning fanns inte hos Mölndal dock 12-0-seger från senast spelade match. Åby var för dagen både vintrigt och lite blåsigt, härligt. Laget var idag lite ansatt av sjukdom och skador. Vi hade bara två avbytare varav en från U12, tack Julia.

Så vi visste att alla skulle få jobba hårt i 70 minuter. Spelet funkade till en början bra men tyvärr gjorde Villa både 1-0 och 2-0. Sen skärpte vi till oss och samlade oss som lag. Först reducerade vi och sen kvitterade vi. Bra jobbat! Sen fortsatte välspelet och kampen, inte minst i andra halvlek, i medvind. Matchen slutade till sist 8-2 för Mölndal Bandy. En härlig och välförtjänt seger på hemmaplan. Tror också att vi gjorde Villa lite förvånade. 

Stolta hälsningar från Ledarna

villa på åby

Mölndal Bandy U14 tackar Villa efter segern

 


Mölndal Blå Härlig nyårsaftonseger på Sjöaremossen!

Idag på nyårsafton firade Mölndal Bandy U14 med en seger mot Sunvära flick. Med hela 12-0 vann vi. Vi har ju många gånger fått stryk med liknanade siffror men så icke denna gång.

Sjöaremossen bjöd på fina förhållanden denna dag, gnistrande isen o runt nollan på termometern. Lite kraftig vind ibland kanske... En eloge från oss till den fina isföreningen, tackar.

Med full trupp började vi matchen, kanske lite trevande o lite nyvakna. Sen kom skridskoåkningen igång ordentligt. Flera av oss har fått rejäl fart på rören nu. Sen ska man ju göra mål också. Efter några försök så kom också målgörandet igång. Bl a Emil gjorde hattrick och Ebba satte en straff. Det var helt enkelt en härlig bandymatch på mossen för Mölndal Bandy. Bra jobbat killar och tjejer! Tar vi med oss denna sköna känsla till nästa match, som är mot Villa.

Ett gott nytt år önska Ledarna alla spelare, föräldrar o alla andra!

FullSizeRender

Toppgänget Mölndal Bandy U14!


Mölndal Blå Äntligen match igen!

Idag var det dags för match igen, denna gång på Sjöaremossen. Senast vi var där gick belysningen sönder så det blev ingen match. Det blev det idag. Vädret var ju vinterlikt men det började tyvärr regna på vägen ner mot mossen. Som tur var slutade regnet precis innan matchstart. Motståndet stod Frillesås/Sunvära för. Ett lite jultrött och svårstartat Mölndal gav dock bra motstånd. Det blev till slut förlust med 6-3 men vid hade ett flertal heta chanser samt en straff vilka kunde bättrat på siffrorna. Kan bara konstatera att vi i år bjuder på ett bättre motstånd än tidigare. Nu hoppas vi på is på Åby och mycket folk på träningarna så kommer snart en seger. Kämpa på Mölndal.

Bandyhälsningar och God fortsättning Ledarna

IMG_3888

En för dagen lite slaskig entré till den charmiga Sjöaremossen


Mölndal Röd Bästa seriematchen för säsongen, hitills!

Igår mötte Mölndal Bandy U14 Höjden SK. Höjdens 01:or som förra året besegrade oss med 30-0. Så en viss oro fanns inför drabbningen på Ruddalen. Oron kom dock snabbt på skam. Mölndal gjorde först 1-0 och sen också 2-0. Snygga mål också. Snacka om scenförändring. Efter detta toppspel började den bedrövliga isen(9 plusgrader!), ett allt tuffare spel och några missade chanser sätta sin prägel på matchen. Nu började baklängesmålen komma och till sist slutade matchen med Höjden-seger 5-2. Tråkigt slutresultat men kan ändå bara konstatera att vi blivit så mycket bättre som lag. Finns många detaljer att jobba på men nu bjuder vi upp till kamp. Härligt jobbat Mölndal Bandy U14. Nästa match blir på lördag mot Sunvära Flick.

Bandyhälsningar Ledarna

 


Mölndal Röd Första seriematchen för säsongen!

Idag spelade vi vår första seriematch för säsongen. Äntligen. Det skedde i Lidköping. Motståndare var Villa. Ett lite sargat(utan Gustav T, Arvid, Adam, mfl) Mölndal åkte dom 13 milen för att möte ett på pappret starkt motstånd. Förhållandena var perfekta, två minus och vindstilla. Vi bjöd upp till kamp på ett fördömligt sätt under stora delar av matchen, främst i andra halvlek. Vi hade också många målchanser, både en straff och ett antal skottlägen. Resultatet 13-0 till Villa känns inte talande för matchen. Vi var stundtals riktigt bra. Får vi nu bara tillgång till is och träning som sig bör så kommer detta bli bra. Det är bara att jobba på. Nu är det Höjden som står på tur på fredag.

Bandyhälsningar Ledarna 

 


Stena Cup P14 i Nässjö

I helgen spelade hela två lag från Mölndal P14, fyra tjejer och resten killar, Stena Cup i Nässjö. Vi åkte ner redan på fredag eftermiddag för att hinna till den istid som Pär "Fixaren" Ringbo ordnat. Klockan 18:40 gled bägge våra lag in på den fina isen i Stinsen arena. Tänk att kunna få träna och spela matcher under sådana förutsättningar! Vi kunde nu på fullstor is spela träningsmatch mot varandra. Kul och nyttigt. Efter detta trevliga ispass så förflyttade vi oss till vår nattlogi, en gympasal i en närbelägen skola. Efter lite kvällsmat och spontan lek i gympasalen så somnade ett gäng trötta ungdomar o ledare in så sött.

Väckning var klockan 07:00 för alla. Maken till pigga ungdomar får man leta efter. Bra jobbat! Sen drog vi oss bort till arenan för första matchen som skulle spelas 8:05. För att sammanfatta alla matcher för bägge lagen kan man säga att dels var motståndet ofta väldigt svårt, som Laik och Vetlanda(några av de bästa lagen i Sverige i P14, med hallar, osv) dels att vi tog en härlig och välförtjänt seger mot Skirö med 6-1. Efter en hel dag med många matcher, där flera spelare också fick dubblera, var det ett trött gäng som drog mot Mölndal vid 20-tiden. Sammanfattningsvis kan man bara konstatera att vi tagit flera steg framåt men att vi också har mycket kvar att lära om det ädla spelet bandy. Det är bara att jobba på P14. Ni är ett härligt gäng! Med snyggast kläder.

Bandyhälsningar Ledarna

IMG_3727

Spelarna gör sälen efter vinsten mot Skirö!

IMG_3731

Akutslipning under mobillampans sken.


BBKs U14 Cup i Vänersborg

I helgen spelade vi cup i Vänersborg. Pär har skrivit en liten resumé:

"Vi hamnade dessvärre i överlägset svåraste gruppen tillsammans med turneringens tre bästa lag - IFK Vänersborg, Stabeck och Lidköpings AIK. LAIK lär vara ett av Sveriges bästa 02-lag och slår bl.a. sitt eget P16-lag. Stabeck skickade sitt P16-lag med bl.a. Norges bästa 01-spelare... Hur cuporganisationen i Blåsut kunde godkänna detta förstod ingen. Således var det LAIK och Stabeck som gick vidare till semifinal och när de vann dessa med 9-3 och 13-0 mot övriga gruppettor! förstår ni själva hur bra de var. Finalen vann sedan LAIK på straffar efter en bra och rafflande match där Stabeck lyckades få till 4-4 trots underläge med 4-1 en bit in i andra halvlek.

 
Om vi fokuserar på övriga matcher så började vi på fredagen mot IFK Vänersborg, ett lag som haft möjlighet att träna på stor plan sedan augusti... 6-0 förlorade vi med och detta efter vår bästa match i turneringen. Vi försvarade oss bra och skapade några riktigt bra lägen utan att kunna sätta bollen.
På söndagen fick vi sedan spela placeringsmatch mot Borgia och det blev en jämn historia men där Borgia lyckades göra målen och vann med 5-0. Försvarsmässigt fungerade det inte lika bra i den här matchen jämfört med matchen mot IFK, och vi skapade få heta lägen trots enklare motstånd. Det är uppenbart att vi behöver mer istid och framför allt på stor plan. Jag pratade t.ex. med Spångas tränare som redan kör tre pass i veckan, Höjden två timmar i veckan, IFK Vänersborg två till tre pass i veckan, osv.
 
Målsättningen med cupen var att få mer istid, matcher på stor plan och att ha roligt. Det hade varit roligare om vi inte hade hamnat i den vansinnigt svåra gruppen, men jag tror alla tyckte att det var roligt och en bra helg i alla fall. Underbar arena, flera matcher, sova på hotell och lite andra aktiviteter, bl.a. en musikquiz där många imponerade och jag tror inte många lag hade slagit oss på quiz. :)"
Bandyhälsningar från Ledarna
image[5]
 Snyggast kläder hade vi också!

Miniläger i Kållered

Idag körde vi ett miniläger i Kållered. Ett gäng på 16 killar mötte upp, tjejerna var på breddläger i Ale. Vi hade två ispass á 1,5 timme. Lyxigt värre för för bandyungdomar på västkusten. Hörde att hockeyn kör 4-5 pass i veckan! Första passet bestod av övningar, främst skottövningar, och filmning av alla spelare. Vi dokumenterade både åkning och skott. Tanken är att man ska få se sig själv samt kunna följa sin egen utveckling. Vi tänker oss att filma igen i slutet av säsongen. 

Efter pass 1 käkade vi gemensam lunch och snackade bandyteori. Tack Pär för den fina power pointen. Tittade också på lite bandyfilm. Är ett allmänt tips för alla bandyungdomar, se på massa bandy, både live och på film! 

Pass 2 var en ny övning, cupspel och hastighetsskjutning. Övningen var suverän, cupspelet känsloladdat men tyvärr funkade inte hastighetsmaskinen. Trots den långa tiden blev det lite stressigt på slutet men sammanfattningsvis kan man bara konstatera att vi har växt många storlekar sen förra säsongen. Vi ledare tackar alla spelare och hjälpande föräldrar som var med idag. Bra jobbat!

Bandyhälsningar Ledarna 

läger

De flesta av spelarna från minilägret.


Bandy i Kållered

Idag var det dags för andra träningen i Kållerred. Vi tränade idag ihop med P12. Totalt var vi 16 spelare på plan. Det blev en intensiv träning i en och halv timme, med både teknikövningar och spel. Härligt kämpat idag av er alla! Bra inför breddlägret nästa helg då hela 8 st 02:or ska vara med. Nu hoppas vi bara att fler spelare ska dyka upp på träningen nästa söndag. Lite time out från fotboll och annat kanske inte vore så dumt. Vi behöver också få igång både åkning och spel inför en intensiv säsong. 

Bandyhälsningar Ledarna

adam hellmyrs

Adam gör en Hellmyrs, med en Hellmyrs-klubba.


Första bandyträningen i Kållered

Idag hade P14 sin första träning i Kållered. Ett gäng på sju stycken killar och tjejer dök upp. Kanske inte så konstigt att vi inte var fler med tanke på både väder och extra tidig säsongsstart. Kan ändå konstatera att det såg mycket bra ut på flera håll. Några har ju också varit på sommarbandy vilket varit nyttigt för utvecklingen. Hur som var det härligt att få komma på is igen och nu hoppas vi fler dyker upp nästa söndag. Nu ska vi skruva upp tempot så vi kommer i form inför cuper och annat.

Nu börjar det! Ledarna

D i Kållered

David drar på en rökare


Nu börjar äntligen bandysäsongen igen!

Bandysäsongen 15/16 inleds nu på söndag i Kållereds ishall. Vi hoppas att ett härligt gäng bandylirare dyker upp! Vi vet att många har fotboll och annat men ett ispass sitter ju aldrig fel. Är också bra för oss ledare att få koll på hur många ni är. Flera i laget har ju varit på sommarbandy o har fått lite iskänning redan. Andra har nu väntat o längtat ända sedan i mars. Vi har mycket kul framför oss denna säsong. Redan i höst är det två cuper, i Nässjö och Vänersborg. Sen kommer seriespelet och vår egen Kakservice cup. Det är alltså viktigt att vi kommer igång tidigt. Tiderna för söndagens träning skickar Pär ut i veckan. Ska bli kul att träffas igen!

Väl mött Ledarna 


 

 

Nu är bandy-säsongen 2014/15 snart igång! Härligt! På söndag den 7 september börjar vi träna på is igen. Som vanligt sker det i Kållereds ishall. Återkommer med tider när dessa är bestämda. Alla är naturligtvis välkomna, både nya och gamla spelare. Vi kommer skicka ut en inbjudan till alla spelare. Ni som läser detta men inte varit med förut men är intresserade, hör av er till nån av oss ledare. Detta kommer bli en toppen-säsong. Ses o hörs Tränarna

Inga nyheter är skapade

 

Matchrapportering- Live!

 

 


Stötta din förening!


 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy.se

Se all info