Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer-Föreningscertifikat


Mölndal Bandy har arbetat fram ett antal riktlinjer för föreningen. Här nedan kan du läsa dessa.

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak och gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Policy ANDT handlingsplan.pdf

Alla ska ha lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter att bli behandlade med respekt oavsett kön, ålder, etnicitet, funktionshinder, sexuell läggning, religiös eller politisk uppfattning. Ledorden i Mölndal Bandy är allas lika värde, respekt, omtanke och trygghet.

Policy Jämställdhet och mångfalld

 

Förutsättningen för att Mölndal Bandy skall fortleva och utvecklas är engagerade medlemmar. Varje medlems insikt om respektive lags och årskulls betydelse för helheten är vital för vår vision att bli en stark och framgångsrik förening där vi tillsammans skapar möjligheter för alla att lyckas. Alla medlemmar skall ha möjlighet att påverka vår verksamhet och delta i formuleringen av våra målsättningar.

 Policy Demokrati - Delaktighet

 

MÖLNDAL BANDY tar helt och fullt avstånd från alla former av missförhållanden, trakasserier och övergrepp inom föreningen. Policyn ska göra vårt ställningstagande tydligt för alla som verkar i Mölndal Bandys namn. Handlingsplanen ska hjälpa oss om det värsta skulle inträffa.

Policy MKDS handlingsplan

 

 

-----------------------------------------------

Mölndal Bandy är nu certifierade av MÖLNDAL STAD

Mölndal Bandy har valt att genomföra Mölndal Stads föreningscertifikat, ett arbete som drivits genom styrelsen under 2019 och slutförts nu i november.

Grundtanken med certifieringen är att främja ett brett och öppet föreningsliv med trygga och hälsosamma miljöer där alla som vill har möjlighet att delta och vara delaktiga. Detta ska ge stöd åt Mölndals Bandys utvecklingsarbete och samtidigt kvalitetssäkra föreningens verksamhet.

Med ett föreningscertifikat blir det enklare för ledare, aktiva och föräldrar att veta vad de kan förvänta sig av Mölndal Bandy inom vissa viktiga områden och främja ett aktivt arbete med värdegrundsfrågor.

 För att bli en certifierad har styrelsen arbetat igenom följande fem utvecklingsområden som är relaterade till bl.a. idrottens värdegrund.

  1. Utveckling av det förebyggande arbetet mot mobbning, kränkningar, diskriminering och sexuella trakasserier 
  2. Utveckling av det drogförebyggande arbetet
  3. Ökad jämställdhet och mångfald
  4. Ökad demokrati och delaktighet
  5. Ledarutveckling

 

Uppdaterad: 22 NOV 2020 10:02 Skribent: webmaster
E-post: Adressen Gömd


Matchrapportering- Live!

Logga sponsorhuset

 

 


 


test
räknare

Antal besök sedan 

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@molndalbandy....

Se all info