Hoppa till sidans innehåll

Information med anledning av coronavirus COVID-19

17 MAR 2020 16:27
 • Uppdaterad: 17 MAR 2020 16:27

Med anledning av det rådande läget med smittspridning av Covid-19 i samhället har Mölndals CKs styrelse och tränargrupp beslutat att ställa in all inomhusträning de närmaste veckorna.

 

SCF tog i fredags kväll 13/3 beslut om att all tävlingsverksamhet är inställd under mars och april men uppmanar föreningarna att fortsätta sina lokala träningar, främst för barn och ungdomar.

 

Vårens träningar drar igång igen måndagen den 30/3 och vi kommer så långt det är möjligt att dela in barnen i mindre grupper. All träning sker utomhus, inga samlingar kommer att ske inomhus och ingen fika/servering kommer att ske före under eller efter träningarna. Inga samlingar med fler än 10 deltagare får ske i Klubbstugan under mars och april.

 

Mer information om vårens träningar kommer att meddelas på uppstartsmötet med deltagare och vårdnadshavare den 23/3 kl 18.00 utanför Klubbstugan.

 

Som alltid ska man, med respekt för sina träningskompisar och sin egen hälsa, inte träna när man är sjuk eller känner att man är på väg att bli sjuk. Och som alla förhoppningsvis är medvetna om finns det några enkla och väl beprövade saker man kan göra för att minska risken att bli sjuk eller att smitta andra:

 • Tvätta händerna ofta 
  Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Hosta och nys i armvecket
  När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.
 • Stanna hemma när du är sjuk
  Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.
 • Handsprit
  Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

I övrigt hänvisas till Folkhälsomyndighetens hemsida: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

För mer idrottsspecifik information hänvisas till RF´s hemsida: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

 

Skribent: Erik Harring
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Mölndals CK - Cykel
Box 2045
43102 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link