Hoppa till sidans innehåll

Mölndals CK:s framtid...är du med??

04 DEC 2016 20:01
Här finns ett sammandrag av vad som diskuterades under framtidsdagen.
  • Skapad: 04 DEC 2016 20:01

Framtidsdag – Mölndals CK

2016-11-26

Förväntningarna på dagen var i huvudsak att diskutera och försöka ta reda på vart vi vill, vart vill Mölndals Cykelklubb? En anledning till detta är att många medlemmar i klubben upplever att engagemanget och gemenskapen bland klubbens medlemmar har avtagit de senaste åren. Vad är anledningen till detta? Och hur kan klubben förändras för att öka engagemanget och gemenskapen? 

Värdegrund – vi gick igenom Mölndals CK:s värdegrund för att känna att vi vet vad den innebär för oss. För att göra den tydligare, mer konkret diskuterade vi vad värdeorden egentligen betyder. I vilka handlingar återspeglas dessa värdeord?

Mölndals Cykelklubb delar RF:s värderingar om glädje & gemenskap, demokrati &delaktighet, allas rätt att vara med och rent spel. Dessutom har Mölndals Cykelklubb ord och värderingar som skall prägla vår verksamhet:

- Entusiasm & Engagemang

- Individuell utveckling

- Ansvarsfulla & Goda förebilder

Entusiasm & Engagemang

Ställa upp och hjälpa till

Sprida positivism

Komma med tankar och idéer

Delta på klubbens aktiviteter

Bidra till klubbens verksamhet genom att vara aktiv på träning/tävling

Attraktiva träningar/träningsmiljöer

Individuell utveckling

Välkomna alla till klubben

Engagerade ledare

Feedback

Utbildade tränare och ledare

Ansvarsfulla och goda förebilder

Delar med sig av tips och tidigare händelser

       Följer klubbens regler

Öppenhet, ingen dold agenda/diskussioner

Bra vinnare/bra förlorare på tävling

 

Mölndals Cykelklubb – årets förening 2025 – detta vill vi sträva mot

Vi lekte med tanken om hur vi skulle vilja att klubben ser ut i framtiden, vad vill vi förändra, vad vill vi behålla. Vi kom gemensamt bland annat fram till att vi vill förbättra, utveckla följande:

-          Skapa ett högre engagemang bland alla medlemmar

-          Tydliga roller

-          Utbildade tränare

-          Behålla barnen

-          Större sammanhållning

-          Kommunikation

Visionen för Mölndals Cykelklubb diskuterades. Vi frågade oss alla om den verkligen är den vision vi vill ha.

Mölndals Cykelklubb skall vara landets ledande plantskola för framtidens tävlingscyklister inom cykelsportens alla grenar. Vi arbetar med en bred bas och en spetsig topp som tränas av engagerade, motiverade och utbildade cykelledare. Mölndals Cykelklubb skall även vara en innovativ och framgångsrik tävlingsarrangör.

Vi kom gemensamt fram till att visionen behöver vissa små justeringar utefter vad vi tidigare kommit fram till. Tex att vi vill inleda vår vision med en mening som betonar engagemang i klubben. Vi tog fram ett utkast till en ny version. Denna kommer att korrigeras och ny vision kommer inom kort.

Vi är engagerade och delaktiga medlemmar som skapar god gemenskap och ser till att MCK utvecklar cykelsporten. Mölndals CK arbetar med en bred bas och en spetsig topp som tränas av engagerade, motiverade och utbildade cykelledare. Vi skall vara en ledande plantskola för framtidens tävlingscyklister inom cykelsporten.

Målområden togs fram för att klubben lättare ska veta vart fokus ska ligga för att vi ska kunna förbättra och förändra. Dessa är våra två målområden:

Ökat engagemang och ökad gemenskap

Organisation, tränare/ledare, tydligare roller, kommunikation och information.

Utefter detta har konkreta mål och handlingsplan tagits fram gemensamt av alla deltagare. Klubbens nästa steg är nu att gå från ord till handling. Hur gör vi detta?

-          Uppföljningsmöte med alla deltagare i januari 2017

-          Sprider denna sammanställning av framtidsdagen med syfte om att engagera dig som medlem.

-          Skriver klar vår vision, så vi vet vad vi strävar efter

-          Försöker involvera fler medlemmar genom att bland annat sprida information, göra en medlemsinventering för att ta reda på vad varje medlem skulle kunna tänka sig att göra för att bidra och visa sitt engagemang i klubben.

 

Detta är en kort sammanfattning av allt som diskuterades av under Mölndals CK:s framtidsdag. Det var en liten skara medlemmar som hade samlats på denna träff för att de alla hoppas på att klubben kan leva vidare. Klubben behöver dock fler medlemmar som visar att de är måna om klubbens fortsatta verksamhet. Vi från styrelsen hoppas därför att DU som medlem kanske har något som du kan bidra med till klubben. Kanske skulle du vilja gå en utbildning för att bli ungdomstränare och få nya kunskaper? Eller kan du tänka dig att guida en grupp nya cyklister en enstaka dag på vårkanten?  

Fundera på vad just du skulle vilja bidra med och håll ögonen öppna när vi skickar ut vår medlemsinventering för att försöka samla all kunskap och engagemang som finns i klubben.

 

Bästa cykelhälsningar /

Styrelsen 

Skribent: Jeanette Arbjörk
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Mölndals CK - Cykel
Box 2045
43102 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link