Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport från Christoffer Brochs

16 JUN 2015 21:42
Christoffer Brochs har varit över i Skottland och Irland och tävlat i andra och tredje deltävlingen i Enduroworldseries och skickat oss en trevlig tävlingsrapport
  • Skapad: 16 JUN 2015 21:42

Tävlingen i Irland bestod av 7 specialsträckor från toppen av ett ganska flackt berg på 300hm. Vi hade över 20grader och sol på tävlingsdagen, så det blev svettiga klättringar i fullface hjälm och skyddsutrustning. Specialsträckorna var alla snabba och torra och cirka 4-5min långa. Jag körde lugnt hela dagen och ville bara ta mig i mål på min första världscup. Förvånad blev jag när jag lyckats nå mitt mer långsiktiga mål med en topp100 placering, redan på första tävlingen.

Helgen efter bjöd Skottland på en 2dagarstävling med totalt 8 specialsträckor inom Tweed valley. Det innebar längre transportsträckor mellan specialsträckorna. Men också mer varierande underlag och tuffare utmaningar. Första dagen började stelt och tappade många sekunder pga dumma misstag. Under natten till andra dagen regnade det rejält och väderprognoserna varnade för orkanvindar under eftermiddagen. Det ledde till att tävlingsledningen kortade ner dagen till endast två specialsträckor. Jag lyckades fokusera om till andra dagen och tog in 17 placeringar på de två specialsträckorna. Och slutade til lslut på en 104:e plats.

 

Nu är jag hemma i Göteborg för att packa om väskorna och på tisdag flyger jag till Vancouver. För att bo och träna i Whistler fram tills nästa EWS 9:e augusti.

Vill ni följa min resa på närmre håll, kan ni följa mig på instagram

@ christofferbrochs

Skribent: Petter Bragd
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Mölndals CK - Cykel
Box 2045
43102 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link