Hoppa till sidans innehåll

Juniorer/seniorer på läger i Sognefjäll

Juniorer/seniorer på läger i Sognefjell

2017-08-17 21:06
Under övergången mellan juni och juli befann sig några av Mora Biathlons juniorer på läger i Norge. Närmare bestämt Sognefjäll tillsammans med andra juniorer och seniorer från Gävle-Dala. 
  • Uppdaterad: 2017-08-17 21:26

 

Det var Gävle-Dala som bjöd in till ett sommarläger för juniorer och seniorer i länen. Fokuset låg på att de aktiva skulle få lite skidvana nu under sommaren och att få ett miljöombytte. Det hanns med ett flertal skidpass uppe på glaciären. Banan var ca 5km lång och av det tuffare slaget. Boendet låg nere i dalen och det var ca 20minuters bilresa upp till glaciären. 1400höjdmeter var det upp och det utnyttjades en eftermiddag genom ett längre rullskidpass upp, för vissa tröskelfart för andra lugnare åkning. 

Vädret var något svårslaget, strålande sol och knappt någon blåst varje dag hör inte till vanligheten där på glaciären. Tack vare det otroliga vädret blev också toppturen häftig. Fannaråkhytta bestegs och belöningen när gänget kom upp var en utsikt ut över det vanliga. 

Allt som allt ett väldigt bra läger där de aktiva fick bra träning i varierande terräng och en möjlighet att få träna tillsammans med andra, då sommarträningen ofta brukar göras på egenhand på olika ställen i landet. 

Skribent: Emma Höglund
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Handelsbanken

 

 

 


Fiskarheden trävaru 

Daladatorer

 

Dalarnas

 

 Boggs Grus

 

 Bettner ny

 

JohnsSport

 

 

Postadress:
Mora Biathlonklubb - Skidskytte
Peter Fredricson, Kvarnholsvägen 41
79237 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-14777
E-post: This is a mailto link

Se all info