Hoppa till sidans innehåll

VÅR POLICY


Mora Ridklubbs säkerhetspolicy och värderingsgrund

Verksamheten vid anläggningen ska präglas av en gemensam värderingsgrund. Medlemmar i ridklubben skall vara ett föredöme i ridsport Sverige. God hästhållning och säker hästhantering ska vara grundläggande i all verksamhet vid anläggningen. Vi ställer höga krav på etik och moral, vilket innebär att öppenhet och ärlighet är grundläggande.

 

Verksamheten vid anläggningen utgår från den säkerhetspolicy som Svenska Ridsportförbundet utformat och vilken vår klubb såsom medlem i förbundet omfattas av. Alla ryttare på anläggningen får vara med och interagera i anläggningens säkerhet. Säkerhet omfattar allt ifrån att hur man leder en häst till vilket brandskydd som finns.

 

Ridklubben skall se till att sundhet ordning och skick upprätthålls inom anläggningens gränser. Därför skall särskild vikt fästas vid sådana förhållanden som kan medföra risk för utövare, eller att andra besökare kommer till skada.

 

Klubben tar avstånd från våld och kränkande behandling,

både mot människor och djur.

Det är förbjudet och får inte förekomma på vår anläggning.

 

Våra hästar är det vi värnar om och utan dem har vi ingen ridklubb. Det är genom tillit och förtroende vi lär oss och utvecklas tillsammans i samspelet med hästarna. De älskar oss villkorslöst. Missbruka inte deras beroendeställning till oss människor genom att låta våldet ta vid när kunskapen tar slut. Vi medlemmar finns till för varandra i klubben och tveka aldrig att be om hjälp när du inte vet hur du skall hantera en situation. Det är inget misslyckande att be om hjälp. Misslyckas gör man när förståndet brister och man gör sig skyldig till ett övergrepp.

 

20011 04 05

Styrelsen för Mora Ridklubb

Uppdaterad: 17 APR 2011 22:59
Skribent: Inger Blumenberg

Postadress:
Mora RK - Ridsport
Box 3002
79291 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-170 20, 179 20
E-post: This is a mailto link

Se all info