Hoppa till sidans innehåll

Lektionsverksamheten


Ridutbildningen följer Svenska Ridsportförbundets rekommendationer. Förutom skolridning och hoppning ingår ridning i terräng, temporidning, teori mm. Utöver den ordinarie ridutbildningen bedriver vi specialgrupper i dressyr och hoppning för både ponny och häst.

30 minuters grupper pris 75 kr/lektion

 

Där rider barn från 4 år och uppåt. Eleverna får lära känna hästarna, de får träna på att hitta balansen på hästryggen, följa med i hästens rörelser, träna grundsits. De får träna på de grundläggande hjälperna dvs starta, styra och bromsa.

Till att börja med rider alla elever med ledare så en förälder eller annan vuxen bör vara med. Våra instruktörer talar om när eleverna kan prova att rida själva.

Det tar lång tid att lära sig grunderna och eleven tjänar på att inte ha för bråttom utan att öva in rätt från början.

 

40 minuters grupper pris 100 kr/lektion

 

I 40 minuters grupperna utvecklas ridträningen. Eleverna jobbar vidare med sits och hjälper och bygger på med bommar och svårare ridvägar.

I 40 minuters grupperna rider alla utan ledare så innan man börjar i 40 minuters grupp ska man kunna styra i skritt och trav på olika typer av hästar.

Efter hand kommer eleverna vara mogna att prova på galopp. För att klara galopp måste eleven ha mycket god balans och styrka i sin sits. Våra instruktörer avgör när det är dags att börja med galopp.

 

50 minuters grupper pris junior 120kr/lektion, senior 150 kr/lektion. Privathäst -20 kr/lektion.

 

För att rida i 50 minuters grupp ska man kunna rida och styra i alla gångarter och även kunna hoppa i god balans.

Ridträningen utvecklas vidare och man får prova olika rörelser i dressyr och hoppa olika övningar och banor. Man tränar mycket på lodrät sits och lätt sits. Man kommer också att prova på att hoppa hinder i terrängen och tränar olika tävlingsmoment.

 

60 minuters specialgrupper/ hoppgrupp eller tävlingsgrupp pris junior 160 kr/lektion, senior 180 kr/lektion. Privathäst -20 kr/lektion.

Inriktat på träning och tävling. Till en sådan grupp får man söka och våra insruktörer avgör om man är mogen för en sådan grupp.

 

Vid 2 tillfällen per termin erbjuds teorilektioner för alla grupper.

Privatlektioner ges i mån av tid. Prisuppgifter kan du få du av din instruktör.

 

För mer info om lektionsverksamheten, klicka dig vidare i menyn till vänster.

 

         

Uppdaterad: 25 AUG 2016 12:38
Skribent: Mora Ridklubb

Postadress:
Mora RK - Ridsport
Box 3002
79291 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-170 20, 179 20
E-post: This is a mailto link

Se all info