Hoppa till sidans innehåll

Mörbylånga skickade ut Persnäs ur ÖM

24 JUL 2014 10:37
Onödigt spännande.
  • Skapad: 24 JUL 2014 10:37

Semifinal i ÖM och för motståndet stod div.5 kollegan Persnäs AIF. Senaste mötet i serien blev en målrik tillställning där Goifen till slut segrade rättvist och så skulle det även bli denna kväll.
Mörbylånga tar kommandot direkt ifrån start och låter inte Paifen få igång något spel.
Man ligger tätt och framförallt rätt i positionerna och därför känns det väldigt onödigt när man låter Persnäs ta ledningen efter 15 genom en snabbt slagen frispark som man inte får bort ordentligt.
Men kvittering är på gång och det är ingen mindre än Sopis som bjuder Goif fansen på en riktig delikatess när han kliver in och gör ett gäng gubbar samtidigt som han öppnar upp för högerdojan, avslutet sitter klockrent i klykan och jubel bryter ut.
Efter det faller man tillbaka en aning och Persnäs jobbar sig tillbaka.

Runt 35:e jobbar sig Selmir starkt framåt med ett gäng spelare hängande på sig även han avslutar starkt fast denna gång nere vid stolproten och Mörbylånga är i ledning.
Ledning i halvtid och det känns rättvist.

Med tanke på hur det sett ut under stora delar utav första halvan så känns det ganska lugnt inför andra, men Persnäs kommer igång bättre och Mörbylånga verkar nöjda.

Istället för att ligga tätt kommer nu om blåa (röda för kvällen) lite efter och pressen är som bortblåst.

Detta resulterar i lite opolerade närkamper visserligen åt båda hållen kan tyckas men domare Stenberg har inga problem med att kontrollera tillställningen.

Persnäs kvitterar på straff, och det är lika. Mörbylånga slarvar bort ett par fina lägen att avgöra under ordinarie speltid men det slutar 2-2 och straffar väntar.
Mörby slog ju tidigare i Öm ut R/M IF på just straffar och då såg det ju stensäkert ut men trots detta i färskt minne så är det ju alltid oroligt.

Säkra straffar från båda lagen och Persnäs har sin sista kvar när Martin kliver in och avgör semifinalen med en riktigt fin räddning och Mörbylånga spelar final på lördag.

Så djäkla gutt och bra jobbat utav samtliga i kvällens match.
I finalen ställs man mot SSG IF i en match där man får betraktas som underdogs vilket kanske passar Mörbylånga bäst.

Skribent: Annelie Johansson
Epost: This is a mailto link

Sportchef
Anders Larsson
0705871571

Huvudtränare
Anders Nord
0705693131

Ass. tränare
Thorbjörn Hagström
0708457333

Material
Sven Andersson

 


Avgiften för seniorspelare i Mörbylånga Goif säsongen 2014 är satt till 900 kronor.
 

Postadress:
Mörbylånga GOIF
Box 113
38602 Mörbylånga

Kontakt:
Tel: 048540823
Fax: 048540639
E-post: This is a mailto link

Se all info