Hoppa till sidans innehåll

Grupper


Hos oss på Mörbylånga simsällskap så finns det fyra olika nivåer(grupper) som du kan anmäla dit bran till. 

Nivå 1: Krabban och Doppingen

En grupp för de barn som vill få mer vattenvana och börja känna på simtag. Vårt mål för gruppen är att de barn som har gått i gruppen ska klara av målen för "krabban blå". Klarar barnen målet så fortsätter vi att utmana och utveckla barnen genom olika moment.

Nivå 2: Grodan och Sköldpaddan

En grupp för barn som har vattenvana och har börjat eller vill börja lära sig simtag. Vårt mål för gruppen är att de barn som har gått i gruppen ska klara av målen för "silvergrodan". Klarar barnen målet så fortsätter vi att utmana och utveckla barnen genom olika moment.

Nivå 3: Sälen

Sälen är en grupp för de barn som vet hur simtagen för bröst och rygg utförs. De ska kunna simma 10 meter vadera rygg och mage i öppet vatten. Vårt mål för gruppen är att de barn som har gått i gruppen ska klara av målen för "silversälen". Klarar barnen målet så fortsätter vi att utmana och utveckla barnen genom olika moment.

Nivå 4: Hajen

Hajen är en grupp för de barn som kan simma minst 50 meter och/eller tidigare tagit märken för längre distanser. Barnen ska känna sig säkra i vatten och vara vattenvana. Vårt mål för gruppen är att utmana och utveckla barnen så att de kan simma längre sträckor och där med ta svårare märken. 

 

Defenition av vattenvana:

Kunna falla framåt i vattnet från vuxens famn eller kant, vända sig om till ryggläge och andas. Kunna falla framåt i vattnet från vuxens famn eller kant, vända sig under vattnet 180 grader och ta sig till baka till ursprungsläget. 

Uppdaterad: 07 JUN 2017 18:44 Skribent: Felicia Nordqvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Mörbylånga SS - Simidrott
Anders Blomqvist, Ölandsgatan 2
38650 Mörbylånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info