Hoppa till sidans innehåll

Luleå stadsmara och Morjärv en vinnande klubb


Luleå stadsmara

DSC05698

 

blev en riktig folkfest för Morjärv då vi visade att vi har riktigt starka löpare just nu. I stadsmarans damklass K 23 var Cornelia ensam att ställa upp eftersom att jag Johanna körde Göteborgsvarvet veckan innan och behövde vila benen inför Stockholm marathon. Cornelia kunde springa in seger i klassen och blev därmed också 5000 kr rikare. Sluttiden blev 1.28.08 och trots seger var Cornelia inte riktigt nöjd eftersom att hon kände att det andra varvet var tyngre.

 

DSC05711

DSC05702

Jag har för egen del  haft en bra början på löparsäsongen med 4 stycken personbästan  och jag sprang in Feruformmilen på nytt personbästa och 38.20. Det blev en otrolig fart i benen och jag lyckades överträffa mig själv. Trots att jag förlorade spurten mot Annika Nilsson i Luleåkamraterna så är jag grymt nöjd.

DSC05719

 

Maria Johansson är en ny löpare i klubben som slutade trea på Ferruformmilen och sprang in på dryga 42 min, vilket är en mycket bra tid. Även Anna Brännwall, förr en motionär men numera tävlandes för Morjärv SK sprang bra efter att precis som jag ha sprungit Göteborgsvarvet. Anna sprang in varvet på 1.44 och lyckades nu med att komma i mål på Ferruformmilen på 45 minuter. Anna kommer vi att behöva hålla ögonen på för det är en före detta elitbasketspelare som satsar mycket på löpningen nu.

 

De unga sprang också bra och det var en fantastisk folkfest dagen till ära med sol och värme och glada människor. Eken cyklade runt och servade löparna . 

Peter Fredriksson har haft en fin inledning på säsongen och visade sig ligga kvar på runt de 36 minuter han brukar hamna på. Grattis till oss alla.

 

 

 

 

 

 

 

Det drar ihop sig för lopp i både Norrbotten och Sverige nu och löparna har börjat ladda upp. Johanna Nilsson sprang sin andra halvmara i Vännäs och visade sig vara i bra form efter den marathonträning hon ägnat sig åt.  Nu närmst väntar Göteborgsvarvet.

 

Cornelia Henriksson är tillbaka i fin form och vann ganska överlägset porsörundan mot förhandstippade Elisabeth Clausen. Även Peter Fredriksson placerade sig fint, slutade 7a och visade god form  på det 10 km långa  loppet som går runt en 5 km slinga och bjuder på en del backar.

Cornelia-182x300

 

Vann sina klasser gjorde ungdomarna Anton Laine och Jakob Fridesjö som båda sprang de 5 km på under 19 minuter och visar på en stark öppning.

 

Nu närmst väntar i Norrbotten Vårlöpet på Lördag, men där kan varken Cornelia eller Johanna delta. Johanna är i Göteborg och springer Göteborgsvarvet och Cornelia är i Stockholm med jobbet och laddar istället upp för Stadsmaran där hon hoppas på en tid ner mot 1.20.

 

Vi vet också att de många ungdomarna kommer att visa styrka.

 

Håll er uppdaterade på bloggen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:07 Skribent: Johanna Nilsson

Postadress:
Morjärv SK - Friidrott
Bengt Ek, Trollbergsdalen 40
95293 Kalix

Kontakt:
Tel: 092353090
E-post: This is a mailto link

Se all info