Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Tyngdlyftningsförbundet är just nu mitt uppe i ett stort arbete där hela utbildningsstrukturen görs om. Här berättar vi vad det innebär i både text- och videoformat.
 
Fram till och med den 15 december finns möjligheten att göra omregistrering (föreningsbyte) för såväl lyftare som domare.
 
Världslyftningen går framåt och vi med den. Årets VM i den colombianska huvudstaden Bogota är även startskottet för kvalificering till OS 2024 och kanske är det därför som det förväntas locka många lyftare?
 
På måndagen startade Albana Makolli sitt uppdrag som föreningsutvecklingsansvarig på Svenska Tyngdlyftningsförbundet. "Jag ser fram emot att arbeta fram en strategi kring inkludering, trygg idrott och ett moderniserat medlemskap", säger hon.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet och AK Nilas inbjuder till junior-SM i Borlänge den 17-18 december 2022.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelsemöte den 27 oktober genomfördes via Teams och hade ett tydligt fokus på mål- och budgetarbete.
 
Det är aldrig för sent för en ny karriär, det är 56-åriga Eva Krönlein ett bra bevis på. Genom friidrotten hittade hon vägen fram till tyngdlyftningen som hon tävlat i åtta år.
 
AK Nilas arrangerade på lördagen, på ett välorganiserat sätt, årets lag-SM. Dessutom lyckades Borlängeföreningen ta SM-guld på damsidan. På herrsidan vann HAK Greppet.
 

Här kan du se Lag-SM live

(2022-11-18 21:01)
 
Lördagen den 19 november väntar årets lag-SM i Borlänge med AK Nilas som arrangör. Här är förutsättningarna!
 
Fler än 300 förtroendevalda och generalsekreterare från samtliga specialidrottsförbund samlades i helgen för ett strategiskt arbetsmöte. Tyngdlyftningsförbundet representerades av ordförande Joakim Eriksson och generalsekreterare Sebastian Nurmi.
 
Under helgen (12–13 november) avgjordes Nordiska Mästerskapen för ungdomar och juniorer. Så här gick det för samtliga svenska lyftare.
 
Sverige är på Island för att tävla på Nordiska Mästerskapen för ungdomar och juniorer med totalt 19 lyftare och fyra coacher.
 
Här hittar du inbjudan och anmälan till Junior-SM 2022
 
Enligt Svenska Tyngdlyftningsförbundets stadgar ska vald valberedning tillfråga de förbundsstyrelseledamöter vars platser står på tur för omval, innan den 1 oktober om de avser att omkandidera till en ny omvalsperiod om två år.
 

Mossebergs AK

 

STF-logga2013

 

140609_vk_puff2_190x140dpi

 

Idrottens-Bingo

Postadress:
Mossebergs AK - Tyngdlyftning
Staffan Bergvist, Dr Forseliusgata 14
41326 Göteborg

Besöksadress:
Dr. Westrings gata 14
41324 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031202337, 0704885741
E-post: lyftarstaffan@yahoo....

Se all info