Hoppa till sidans innehåll

Minnesord till Sigge Stensson

21 MAJ 2019 21:47
En av Motala AIF:s verkliga trotjänare, Sigge Stensson har avlidit 87 år gammal. Han var en genuin MAIF-are och fanns med i verksamheten i olika roller från 50-talet fram till sin död.
  • Skapad: 21 MAJ 2019 21:47

Sigge var aktiv i flera sporter. Vi minns honom som en slitstark back i fotboll, som en bra bandyspelare och framförallt som en skicklig ishockeyspelare, där han fick smeknamnet Sigge Bobrov efter den tidens stora sovjetiska stjärna. Hans aktiva tid pågick fram till mitten på 60-talet och därefter har han varit tränare innan han kom in i fotbollsstyrelsen där han under många år var en drivande kraft. Efter sin pensionering från Motala Ströms Kraft AB, där han var verksam under alla år lade han sin mesta tid på MAIF-fotbollen. Han fanns ständigt tillgänglig på Idrottsparken och var under flera år ansvarig för framförallt seniorverksamheten. Många är de spelare som haft sin första kontakt med MAIF-fotbollen via Sigge. Efter styrelseåren var en i högsta grad aktiv medlem i fotbollens supporterklubb.

Sigge Stensson var en föreningsmänniska i ordets verkliga bemärkelse och han tycktes kunna lägga hur många timmar som helst på sitt ideella arbete. Hans positiva inställning smittade av sig på hans omgivning och få kunde som Sigge skapa god stämning om inte annat genom någon historia.

Vi saknar Sigge och våra tankar går till hans bägge barn Krister och Jonna med familjer.

Motala AIF Fotboll

Skribent: Admin
Epost: Adressen Gömd

  facebook_iconsmall twitter_iconsmall 

Namnlöst-1 yt 

Följ oss i sociala medier!

 

Maif Vatten

Postadress:
Motala AIF FK - Fotboll
Bangårdsgatan 3
59135 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info