Hoppa till sidans innehåll
Foto: ULF HANSSON

Med segelbåt från Italien till Motala - del 4

07 JUN 2017 19:11
Naturligtvis försenade men vid väldigt gott mod. Nu borde vi väl ha koll på grejorna, och visst. Sedan gick det som en dans om än med lite andra rutiner ombord.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2017 19:19

Vinden ökade med högre vågor snett akterifrån och det blev nattsegling söder om Ibiza med grannön Formentera om babord, endast markerade av fyrar. Stäven rakt mot spanska fastlandet i höjd med Alicante och det blev en fin och snabb segling med rätt vind ända tills spanska kusten siktades.

Färden fort- satte söderut och vädret blev varmare och skönare men svag vind på dagarna. Delfinerna hade fått koll på oss och lekte runt och under båten. Mycket bilder och film togs och även ett snabbt dopp rakt ner i havet med 850 meter till botten friskade upp våra kroppar.

Ytterligare en häftig nattsegling förbi Cartagena ner mot Almeria där båten loggade 10-11 knop i vind på omkring 12-13 meter och lång och hög sjö. En spän- nande upplevelse i kolmörker med ständig koll på ra- darn och manuell utkik. Nu närmade sig kusten och närkontakt med Almeria där det gjordes ett snabbt tankstopp. Den ena kända turistorten efter den andra passerades. Märkligt nog var det väldigt lite båttrafik i vår närhet. Vi hade nog förväntat oss mera fiskefartyg på väg ut eller in från sina hemmahamnar men hela havet verkade nästan övergivet. Inga turistbåtar märktes heller och det berodde så klart på att sä- songen inte börjat.

Vi seglade två och två med fyra timmars växling från tio på kvällen till åtta på morgonen och hade bra ruti- ner, där maten hanterades av oss alla och hjälptes åt att serva upp till sittbrunnen. Det var ofta ganska skvalpigt och som man säger på havet: ”one hand for me and one for the ship”

Efter ett dygn hade Malaga passerats och nu började det märkas att fartygstrafiken ökade från alla håll.

Fortsättning följer

Skribent: Johan Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer:

 

 

 

 

315c08281c25e4c1aa0e45648dac547b.SFF_SvenskaSjo_290x490px.gif
 

 

räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info