Hoppa till sidans innehåll

Covid-19


Verksamheten på MSS kommer behöva anpassas till rådande omständigheter under denna period med covid-19s risker. Vi vädjar till er alla att ta det försiktigt och att bidra med hjälp och överseende vid genomförandet av vår seglarskola.


Vi försöker följa de rekommendationer som vi får från Svenska Seglarförbundet och Riksidrottsförbundet, och har gjort vissa anpassningar i vårt upplägg.


Till att börja med förutsätter vi att du är frisk då du kommer till träningstillfällena och att du meddelar oss och åker hem om du känner dig sjuk.


Vi vill att barnen kommer omklädda till träningarna. Regnkläder och annan förstärkt klädsel kan tas på utomhus efter gruppsamlingarna då vi vet vilka aktiviteter vi tänker oss.


Vi skall vara extra noga med hygienen när vi använder de gemensamma toaletterna (och även omklädningsrummen vid behov av ombyte då man ev. blivit kall och blöt).


Vi ställer tills vidare in servering av korv och saft efter träningarna.
Vi rekommenderar även barnen och ledarna att använda handskar som ett alternativ till att tvätta av våra tillhandahållna jollar och utrustning.
Vi kan behöva begränsa medföljande tränare/coach i optimistjollarna.


Nedan följer utdrag ur SSFs rekommendationer.


RÅD FÖR GENOMFÖRANDE AV SSF SEGLARSKOLA  
Folkhälsomyndigheten fortsätter att poängtera vikten av fysisk aktivitet under coronapandemin, särskilt för barn och ungdomar. Svenska Seglarförbundet ser gärna att man som klubb fortsatt bedriver sin seglarskola i sommar, men i anpassad form utifrån aktuella riktlinjer. SSF har tagit fram följande råd och riktlinjer för hur man som klubb kan tänka när man planerar och genomför sin seglarskola.  

Riktlinjerna  finns här

https://www.svensksegling.se/svenskaseglarforbundet/Infoomcoronasituationen/

Uppdaterad: 26 MAJ 2020 09:44 Skribent: Johan Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer:

 

 

 

 

315c08281c25e4c1aa0e45648dac547b.SFF_SvenskaSjo_290x490px.gif
 

 

räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info