Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mia Karlsvard

MSS ny arrangör för Downwinder

2018-03-28 16:01
Motionsloppet Downwinder kommer i år att arrangeras gemensamt av Kona Windsurfing och MSS.
  • Uppdaterad: 2018-03-28 16:01

Downwinder är ett motionslopp på vatten som går från Vadstena till Motala med vindsurfingbräda, kite, SUP eller kajak. Från och med i år kan man även delta med segeljolle. 

Loppet, som hålls andra lördagen i augusti, brukar ha strax under 100 deltagare. Det har anordnats under tre år, ursprungligen av Varamon Beach Center. Under senare år är det Kona Windsurfing som stått bakom. 

– För att få loppet att växa långsiktigt behöver vi en partner med sjövana och det finns det gott om hos MSS. Jag tror även att man kan skapa mer engagemang genom en klubb. Min vision är att utveckla vattensport som motionsidrott i Motala, säger Joachim Larsson, VD för Kona Windsurfing. 

– Downwinder passar väldigt bra för MSS att arrangera. Vi har stor vana av att arrangera evenemang, men det är oftast tävlingsinriktat, så vi ser fram emot att kunna anordna något som bara handlar om att ha kul på vattnet, säger Maria Nilsson, ordförande för MSS.

Downwinder är omkring 20 km långt och tar mellan en och tre timmar att slutföra, beroende på färdsätt och väder. Det är gemensam start vid vallgraven i Vadstena, med undantag för vindsurfarna som har anslutit längst ut på hamnpiren, där vinden är bättre. Här kommer även segeljollarna att starta.

Deltagare med kajak, kite eller SUP brukar följa en bana nära stranden medan vindsurfarna haft en bana längre ut. Det har funnits en vätskekontroll vid Vätterviksbadet, plus ytterligare två på båtar längs banan. Målet har varit i Varamon. Ett liknande upplägg planeras för årets evenemang.

– Jag hoppas att Downwinder med tiden kommer att utvecklas till ett evenemang på vattnet som tillför ett nytt och spännande element till Östergötlands Sjöstad, avslutar Joachim Larsson.

Skribent: Johan Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

motalabatvarv

 

 

svsj-_banner190x158


räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Box 209
59123 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info